banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner248
18 Eylül 2025 Perşembe

Kız kıza deniz keyfi

Terörle Mücadelede Polis böyle Çalışacak.

Polisin terörle mücadelede daha etkin rol almasıyla birlikte valiler de daha yetkili duruma gelecek.

24 Temmuz 2011 Pazar 12:16
Terörle Mücadelede Polis böyle Çalışacak.
banner229
Terörle Mücadelede Polis böyle Çalışacak.
Polisin terörle mücadelede daha etkin rol almasıyla birlikte valiler de daha yetkili duruma gelecek.

Terörle mücadelede polisin daha etkin kullanılacağıyla ilgili hükümet kararından sonra yapılacak çalışmanın hedefi ve nasıl uygulanacağıyla ilgili ayrıntılar belli olmaya başladı.

Buna göre anlık istihbarat ziyan edilmeden, polis ve jandarma eşgüdümünde, valilerin talimatıyla operasyon yapılacak. Kırsal kesimlerle kentler arasındaki hızlı geçişlerin önü kesilecek.

Uygulamanın ayrıntıları  şöyle yer aldı:

- Valiler, sayıları 15 bine çıkarılacak olan özel harekat polisleriyle, terörle mücadelede görev yapan jandarma özel harekat birliklerinin sevk ve idaresine dönük yetkisini tam olarak kullanacak.

- MİT, Jandarma istihbaratı ve polis istihbaratından gelen ve istihbarat havuzunda birleşen bilgiler doğrultusunda yapılacak nokta operasyonlarda daha hızlı hareket edilebilecek.

- Kırsalda özellikle jandarma bölge komutanlıklarının operasyonel yetkinliği il valilerine geçecek. Böylece valiler yaratılacak hareket alanı ile operasyonel inisiyatifi ele alabilecek.

- PKK’nın çok kolay gerçekleştirdiği eylemlere esas olan kırsaldan kente hızlı geçişlerin de önü kesilecek. Jandarma ve polis özel harekat timlerinin eşgüdümlü hareket etmesiyle birlikte araziye personel intikali daha hızlı sağlanacak.

İskenderun, Tokat-Reşadiye, Samsun-Ladik ve Kastamonu’daki birbirine benzeyen saldırılarda, PKK’lıların kırsaldan yerleşim birimlerine hemen geçiş sağlayarak eylemlerini gerçekleştirdiği, aynı hızla yeniden kırsala döndükleri ortaya çıkmıştı. Jandarma ve polis özel harekat timlerinin eşgüdümlü hareket etmesiyle birlikte araziye personel intikali daha hızlı sağlanacak ve PKK gruplarının arazi egemenliğine son verilecek. Bu çerçevede belli ölçülerde uçar birliklerin koordinesi de yine valilerin emriyle gerçekleşecek.

- Teknik cihaz ve donanımlarla sınır güvenliğinde etkin rol oynayacak olan ‘Sınır Polisi’ birimleri, bu bölgelerde yaşanan hareketlilik ve yasadışı geçişleri valilikler aracılığıyla Doğu ve Güneydoğu’da sayıları artırılacak özel harekat birimlerine aktarılacak. Böylece arazide, nokta operasyonlar daha başarılı olarak gerçekleştirilecek.




 

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    EN ÇOK OKUNANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV