banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner296
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

Zabıtalar Suriyelileri vapurla Kadıköy'e gönderdi

Eminönü’de dilencilik yapan ve Fatih Belediyesi’ne bağlı zabıtalar tarafından yakalanan Suriyeliler vapurla Kadıköy’e gönderildi. Bir süre Kadıköy'de dilenen Suriyeliler tekrar Eminönü'ne gönderildi.

07 Temmuz 2014 Pazartesi 18:54
Zabıtalar Suriyelileri vapurla Kadıköy'e gönderdi
banner264
Zabıtalar Suriyelileri vapurla Kadıköy'e gönderdi
Eminönü’de dilencilik yapan ve Fatih Belediyesi’ne bağlı zabıtalar tarafından yakalanan Suriyeliler vapurla Kadıköy’e gönderildi. Bir süre Kadıköy'de dilenen Suriyeliler tekrar Eminönü'ne gönderildi.
Tabela Neon

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan ve sayıları 1 milyonu geçen Suriyeli sığınmacılar zaman zaman farklı nedenlerle gündeme geliyor. Ülkelerinde yaşadıkları zorluklardan kaçarak Türkiye’ye gelen ve sınırda kamplarda kalmak yerine büyük şehirlerde yaşamayı tercih eden Suriyeli sığınmacılar çeşitli zorluklarla karşılaşabiliyorlar.

Büyük şehirlerde sayıları hızla artan Suriyeliler farklı işlerde çalışarak ve kiraladıkları evlerde 3-4 aile kalarak hayatlarını sürdürüyor.

Ancak çoğu Suriyeli maddi imkansızlıklar nedeniyle
büyük şehirlerde çok zor şartlarda yaşıyor. Park ve bahçelerde kalanlar ile dilencilik yaparak para kazanmaya çalışan Suriyeliler zaman zaman şikayet konusu olabiliyor.
ZABITALAR YAKALAYIP VAPURA BİNDİRDİ

Bugün de İstanbul’ da çarpıcı kareler objektiflere yansıdı. İddiaya göre Eminönü’de dilencilik yapan ve Fatih Belediyesi’ne bağlı zabıtalar tarafından yakalanan Suriyeliler vapurla Kadıköy’e gönderildi.

Kadıköy’de bir süre dilenen Suriyeli sığınmacılar bu kez de Kadıköy Belediyesi’nin zabıtaları tarafından yine vapurla tekrar Eminönü’ne gönderildi. Görgü tanıkları benzer görüntülerin gün içinde defalarca tekrarlandığını öne sürdü. Suriyelilerin vapurlara da ücretsiz olarak bindirilerek karşı kıyıya gönderildikleri iddia edildi.
ZABITA YETKİLİSİ: HALKI RAHATSIZ EDİYORLAR, UZAKLAŞTIRIYORUZ

Hurriyet'e konuşan bir zabıta yetkilisi Suriyelilerin dilencilik yaptığını ve bazılarının halkı rahatsız ettiğini söylerken bu nedenle kendi bölgelerinden uzaklaştırmak zorunda kaldıklarını söyledi.

Tuzla’da sığınmacılar için bir kamp bulunduğunu söyleyen belediye yetkilisi “Ancak orada kalmıyorlar. Kalabalık yerlerde dilencilik yaparak para topluyorlar. Çoğu zaman da halkı rahatsız ettikleri için vapur iskelesine götürerek kendi bölgemizden uzaklaştırıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmadıkları için cezai işlem de uygulayamıyoruz” dedi.

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV