banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner225
05 Mayıs 2024 Pazar

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

İKİ KITA YARIM ADALI ŞEHİR

04 Şubat 2014, 10:13
İKİ KITA YARIM ADALI ŞEHİR
Yılmaz ALTINKAYNAK
İKİ KITA YARIM ADALI ŞEHİR

En eski tarihlerden beri İstanbulsiyasi ve manevi değeri önemli bir şehir olarak günümüze gelmiştir bunun en önemli sebebi Peygamberimizin hadisidir manevi değeri İslam dünyasında karşılığı budur.Bu nedenden dolayı Eyüp Sultan’dan Beyazıt’a kadar kaç kere kuşatılmışsa da O şerefe nail olan komutan Fatih Sultan Mehmet olması bir rastlantı değildir.

Herkes bilmelidir ki 1071yılında Anadolu kapısını açtıran Alparslan’a ve 1453’te Dünya’ya hükmeden İmparatorluğun Türk Dünya tarihinde bir çağ değiştirmesinden çok bütün dünya devletlerine Türkleri kabul ettirme aşamasıdır bu iki kıta yarım adalı şehrin sahipleri ne kadar değerli ise mirasçıları o kadar değerli olması gerekmez mi ve bu şehirde yaşamanın ne kadar değerli olduğunu bu topraklarda yetişen hangi nesil daha iyi biliyordu ve bu değerleri gençliğimize ne kadar öğretiyoruz ve ne kadar sorguluyoruz.

Bırakın sorgulamayı her köşesinde bir değerini daha kaybediyoruz … Kültürel ve geleneksel değişimin bir parçası olup değişimi hızlıca yaşıyoruz ve neslimizin değişime ayak uydurması hiç de zor olmadığını görüyoruz.
Artık İstanbul’u bulalım ne dersiniz….

Yedi tepeli iki kıta yarım adalı şehrin taşı toprağı bu yüzden değerlidir. 81 vilayetin 81’indende gelenek ve kültürü İstanbul’da bulabilirsiniz

İstanbul’u bulmaya çalışırken bu şehrin üzerinde her değeri bilmek öğretmek gerekir ama
İstanbul deyince herkes farklı bir önemini anlatsa da bu şehirle bütünleşmiş bir değer var Fethin mührü İslam’ın İstanbul’daki en önemli mabetlerinden biri olan AYASOFYA’YI unutmamak gerekir

İlk yazımız olması itibariyle böyle bir yazı yazarak başlangıç olması istedim önümüzde bir yerel seçim ve sonrasında İlk defa halkın seçeceği Cumhurbaşkanlığı seçimi olması gündemimizi belirliyor.

Yerel Seçime 59gün Kala

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

YORUM YAZ

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

      Yorumlar
      Toplam 1 yorum mevcut

    • Cihan BOĞMALIK 10 yıl önce yorumlandı

      helal kardeşim İstanbul'un kimliğini anlatmak güzel fikir olmuş...
      Bilgilendirici ve güncel konularla ilgili yazılarınızı da bekliyoruz...

    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV