banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner309
19 Mayıs 2024 Pazar

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

Bakırköy'de işitme engelliler de üniversiteli

Bakırköy Belediyesi bünyesinde faaliyetlerini sürdüren BAKGEM Türkiye'de bir ilke imza attı.

24 Ağustos 2011 Çarşamba 10:43
Bakırköy'de işitme engelliler de üniversiteli
banner265
Bakırköy'de işitme engelliler de üniversiteli

Bakırköy Belediyesi bünyesinde faaliyetlerini sürdüren BAKGEM Türkiye'de bir ilke imza attı.
Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen Türkiye’de işitme engellilerin parasını vermeye razı oldukları halde dershaneler tarafından kabul edilmemeleri üzerine Bakırköy Gençlik Eğitim Merkezi bünyesinde işitme engelliler için ücretsiz üniversite hazırlık kursu başlattıklarını belirtti.

”Maalesef işitme engelli kardeşlerimiz parasını vermeye razı oldukları halde dershanelerin kapıları kendilerine kapanıyor. Biz de bu yüzden kendilerine işitme engelli tercüman tutarak 20 kişilik ayrı bir sınıf açtık. Bu sınıfta işitme engelli kardeşlerimiz hem üniversite hazırlık eğitimi alıyorlar hem de KPSS’ye hazırlanıyorlar. Dersleri BAKGEM bünyesindeki uzman öğretmenler veriyor, işitme engelli tercümanı da anında işitme diline çeviriyor. Bu yıl üniversite hazırlık eğitimimizden faydalanan 8 öğrencimiz gidebilecekleri okul sayısı kısıtlı olmasına rağmen üniversiteye girmeye hak kazandı. Bu 8 arkadaşımızdan 3 tanesi Eskişehir Anadolu Üniversitesini, 1 tanesi Kırklareli Üniversitesini, 1 tanesi Bozok Üniversitesini, 3 tanesini de %50 bursla vakıf üniversitelerini kazandı. Kendileriyle gurur duyuyorum. Sabırla gençlerimize eğitim veren öğretmenlerine ayrıca çok teşekkür ediyorum.” dedi.

BAKGEM’Lİ OL ÜNİVERSİTEYE YERLEŞ

Öte yandan ailelerinin ekonomik durumu olmadığı için dershaneye gidemeyen ve BAKGEM’de eğitim alan 110 öğrencinin önemli bir kısmı da üniversitelerin değişik bölümlerine yerleştiler.

2009 yılında BAKGEM’i açtıklarını ifade eden Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen,” Ailelerinin ekonomik durumu olmadığı için dershaneye gidemeyen Bakırköylü gençlerimiz için 2009 yılında hizmete açtığımız BAKGEM’de bu yıl da sınava giren öğrencilerimiz büyük bir başarı kazandı. 110 öğrencimiz sınava girdi ve önemli kısmı 2011-2012 eğitim-öğretim yılında üniversiteli olacak. Sınava giren öğrencilerimizden 3 tanesi Yıldız Teknik Üniversitesini ,5 tanesi İstanbul Üniversitesini,2’şer tanesi Marmara,Karabük ve Niğde Üniversitesini, 4’er tanesi Kocaeli ve Kırklareli Üniversitesini, 1’er tanesi İstanbul Teknik , Gazi,Trakya,Balıkesir,Osmangazi,Muğla,Karadeniz Teknik, Giresun,Erciyes,Sakarya Üniversitelerini kazandılar. Ayrıca 5 öğrencimizde vakıf üniversitelerinde tam burslu eğitim görecek. Yine öğrencilerimizden bazıları da değişik oranda vakıf üniversitelerden burs kazandı. Gençlerimizde bu başarıyı gördükçe bizde daha fazla ne yapabilirizin arayışına giriyoruz. “şeklinde konuştu.
 

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV