
Hizmet İçin, Önce Eğitim
Başakşehir Belediyesi, Yazı İşleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen eğitimler sayesinde kurum içerisinde daha nitelikli personel ile çalışmayı hedefliyor.
İş sağlığı ve güvenliği haftasında başlayan eğitimler mesai saatleri içerisinde yapılacak oturumlarda, her müdürlükten ve her bir birimden kişilerin oluşturduğu 4 gruba ayrılan personel; İşçi sağlığı ve güvenliğinden İlkyardıma, Yazışma Kurallarından, Halkla İlişkiler Eğitimlerine kadar birçok konuda eğitim alarak eksik bilgilerini tamamlayıp hizmet ve çalışma standartlarını yükseltecek.
Sosyal Güvenlik Kurumu Müfettişlerinden Başat İLTER tarafından 3 Mayıs Salı günü “İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği “ konulu verilen ilk eğitim programında ülkemizde ve dünyada işçi sağlığı ve iş güvenliği konusunda yapılan uygulamalardan örnekler verildi ve edinilen bilgiler pekiştirildi.
Dünya Çalışma Örgütü ILO tarafından verilen bilgilere göre her yıl ortalama işe bağlı sebeplerle 2,2 milyon insanın hayatını kaybettiği; 160 milyondan fazla çalışanın hastalıklar sebebiyle zarara uğradığının ifade edildiği seminerde, güvenli çalışmak için gerekli şartların oluşmasında yapılacaklar anlatılarak toplu, kişisel korunma uygulamalarının yanı sıra yönetim ve organizasyon tarafından gerçekleştirilebilecek uygulamaların önemlerinden bahsedildi.
Mayıs ayı süresince devam edecek olan eğitimlerde Halkla İlişkiler alanında Prof. Dr. Salih GÜNEY, Mevzuat alanında Av. Kadir EROL, İlk Yardım alanında ise Şemsettin DÖGÜCÜ Başakşehir Belediyesi’ne konuk olacaklar.
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir, teşekkür ederiz.
Bu habere yorum yapan ilk siz olun!