
FATİH ÜNİVERSİTESİ’NDE OLİMPİYAT COŞKUSU
Fatih Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen ‘Liselerarası Ulusal Sosyal Bilimler Olimpiyatı (USOBO) büyük bir katılımla gerçekleşti.
Fatih Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen, Türkiye’de ‘ilk’ olan ve 3.sü yapılan ‘Liselerarası Ulusal Sosyal Bilimler Olimpiyatı (USOBO) coşkulu bir havada gerçekleşti. Devlet Bakanı Prof. Dr. Mehmet Aydın’ın katılımıyla gerçekleşen programa, Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun’u temsilen Başkan Yardımcısı Efrahim Yeşil katıldı.
Hazırlamış oldukları projelerle toplumsal sorunlara ışık tutan geleceğin sosyal bilimcilere ödüllerin verildiği programa gösterilen yoğun ilgi dikkat çekti. Beylikdüzü Belediye Başkan Yardımcısı Efrahim Yeşil, Devlet Bakanı Mehmet Aydın ve diğer konuklarla birlikte öğrencilere ödüllerini verdi.
AFAK Kulübü USOBO Masası Başkanı Fikri Çiçek’in yaptığı açılış konuşmasıyla başlayan programda Devlet Bakanı Mehmet Aydın da bir konuşma yaptı. Bakan Aydın, genç beyinleri sosyal bilimler alanına yönlendirdikleri ve onlara bu alanda çözüm önerilerinde bulunma kapısı açtıkları için Fatih Üniversitesi Olimpiyat Komitesi’ne teşekkür etti. Bu organizasyonların artmasıyla toplumsal algılayış ve iletişimin o derece kaliteli hale geleceğini vurgulayan Bakan Aydın, “Sürekli olarak toplumsal sorunlar gündeme getirilir. Ancak sorunları görebilmek kadar sorunlara çözüm üretmek de önemlidir. İşte bugün ben bu olimpiyatta bu çözüm çabasını gördüm. Sosyal bilimlerin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha görmüş olduk. Öyle bir dünyada yaşıyoruz ki her şey her şeyle ilgili hale geldi. Sosyal bilimler olmadan bilim inşa edilemez” şeklinde konuştu.
Katılımcıların alkışları arasında ödüllerini alan öğrenciler büyük sevinç yaşadılar.
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir, teşekkür ederiz.
Bu habere yorum yapan ilk siz olun!