
İLKÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİNDEN AĞAÇLANDIRMA SEFERBERLİĞİ.
Beylikdüzü Belediyesi ve Yakuplu 125.Yıl İlköğretim Okulu işbirliğiyle gerçekleştirilen projeyle yüzlerce ağaç fidanı toprakla buluştu.
Yeşili ve düzenli yapılaşmasıyla İstanbul’un en çok tercih edilen ilçeleri arasında yer alan Beylikdüzü’nün bu yapısını muhafaza etmek adına 7’den 70’e herkes yoğun çaba serf ediyor. Beylikdüzü’nün yeşilini arttırmak adına bir çalışma da ilköğretim öğrencilerinden geldi. Yakuplu 125.Yıl İlköğretim Okulu öğrencileri, Beylikdüzü Belediyesi işbirliği ile gerçekleştirdikleri ‘Beylikdüzü Fidanlarla Yeşile Boyanıyor’ projesiyle yüzlerce fidanı toprakla buluşturdu.
Beylikdüzü yeni yeşil alanlara kavuşuyor
Beylikdüzü Belediye Başkan Yardımcısı Efrahim Yeşil, Milli Eğitim şube müdürleri, Beylikdüzü Belediyesi birim müdürleri, çevre idarecileri, öğretmenler ve öğrencilerin katıldığı fidan dikim şenliği; renkli görüntülere sahne oldu. Öğrencilerin her biri kendi adına bir fidan dikimi gerçekleştirdi. Yakuplu 125.Yıl İlköğretim Okulu öğretmenlerinden Fatma Beyza Baş`ın koordinatörlüğünde yürütülen çalışma sayesinde, bir taraftan Beylikdüzü’nün yeşil alanlarına yenileri eklenirken, diğer taraftan da çocuklara çevre bilinci kazandırılması hedefleniyor.
Plastik kapak getiren buz pistinde ücretsiz kayacak
Gerçekleştirilen fidan dikim şenliğinde konuşan Beylikdüzü Belediye Başkan Yardımcısı Efrahim Yeşil, “Her öğrenci adına bir fidan dikilecek, bu çok güzel bir şey. Benim de ilkokulda diktiğim bir fidan var. Oraya her gittiğimde o ağacı görürüm ve bundan büyük mutluk duyarım. ‘Peygamberimiz, kıyametin koptuğunu da görseniz elinizdeki fidanı yine de dikin’ der. Hadis-i Şerif’ten de anlaşılacağı üzere gerçekleştirdiğiniz projenin önemi çok büyük. Bu çalışmayı hayata geçirenleri kutluyorum” dedi. Yeni hizmete açılan buz pistinden de bahseden Başkan Yardımcısı Yeşil, “Biz Belediye olarak çevre bilincini yerleştirmek adına plastik kapak toplama kampanyası başlattık. Plastik kapak getiren herkes, yeni açtığımız buz pistinde ücretsiz kayma hakkı kazanacak” diye konuştu.
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir, teşekkür ederiz.
Bu habere yorum yapan ilk siz olun!