banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

14 Mayıs 2024 Salı

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

Kader Mahkumlarına Yardım Eli Uzatıyorlar

Kader Mahkumları Derneği (KMD) Başkanı Necdet Yüksel, sadece mahkumlara değil ailelerine de yardım ettiklerini 2013 yılında yardımların artarak devam etmesi için çalıştıklarını, yurtdışındaki Türk mahkumlara da yardım göndermek istediklerini belirtti.

06 Ocak 2013 Pazar 22:26
Kader Mahkumlarına Yardım Eli Uzatıyorlar
banner263
Kader Mahkumlarına Yardım Eli Uzatıyorlar
Kader Mahkumları Derneği (KMD) Başkanı Necdet Yüksel, sadece mahkumlara değil ailelerine de yardım ettiklerini 2013 yılında yardımların artarak devam etmesi için çalıştıklarını, yurtdışındaki Türk mahkumlara da yardım göndermek istediklerini belirtti. 

8 yıldır hizmet veren KMD, üyeleri ve gönüllüleriyle Beylikdüzü'ndeki dernek merkezinde düzenlenen kahvaltılı toplantıda bir araya geldi. Toplantıda konuşan KMD Başkanı Necdet Yüksel, derneği kurarken paradan uzak durmayı seçtiklerini belirterek, " 'Paranın bozamayacağı insan yoktur' düşüncesi içine girdik. Takdir edersiniz ki ülkemizde güven unsuru her geçen gün zedeleniyor. Basında da zaman zaman farklı dernek ve kuruluşlarla ilgili nahoş haberler görebiliyoruz. Burada çok şeffaf şekilde zorda olan insanlara yardım etmeye çalışıyoruz" dedi.

Türkiye'de yaklaşık 140 bin mahkum olduğunu belirten Yüksel, "Bize ülkenin her köşesinden bu insanlardan mektup geliyor. Bu insanlar kitap ve giysi talep ediyorlar. Biz de bunları sizin yardımlarınızla ulaştırmaya çalışıyoruz. 2012 yılında Türkiye'deki 430 cezaevinde bulunan 7 bin 800 mahkum ve yakınlarına 153 bin 590 adet muhtelif giyim, kitap, dini malzeme, kırtasiye ve elişi malzemeleri gönderdik. Biz 2013 yılında 153 bin yerine 300 bin parçayı göndermek istiyoruz. 8 bin koli yerine 16 bin koli göndermek istiyoruz. 7 bin 800 insana ulaştığımızı söylüyoruz en az 20 bin insana ulaşmak istiyoruz. İhtiyaç sahibi çok insan var içeride, bunları kazanmak istiyoruz" diye konuştu.

Yardımlarını yurt dışındaki Türk mahkumlara da ulaştırmak istediklerini söyleyen Nevdet Yüksel, "Dünyada 207 ülke var. Bunlardan 124 ülkede 21 bin Türk mahkum var, Türkiye'nin dışında. 2013 yılında bu Türk mahkumlarımıza ulaşmak istiyoruz. Türkiye içi bir koli 10-20 liraya gidiyor. Dünyanın 124 noktasına bu kolinin 60-70 liradan aşağı gitmesi imkansız. Ama bunu başarabiliriz. Bize yardım ettiğiniz anda biz 21 bin koliyi buraya dizeriz" dedi.

CEZAEVİNDEYKEN YARDIM ELİ UZANDI, GÖNÜL BORCUMU ÖDÜYORUM

KMD Genel Koordinatörü Sami Ünügür de, dernekle cezaevinde tanıştığını belirterek şöyle konuştu:

"Birkaç ay önce cezaevinden çıktıktan sonra derneğe gönül borcum olduğu için yardım ediyorum. Dernek mahkumlardan gelen mektuplarla ihtiyaçlarını karşılıyor. Günümüz şu an kış olduğu için kazak, gömlek, iç çamaşırı, ayakkabı, kitap her türlü ihtiyaçlarını, bay-bayan olmaksızın çocuk mahkumlar da dahil ihtiyaçlarını karşılıyor. Cezaevindeyken bana da yardım edilmişti. 5 yıl suçsuz yere cezaevinde kaldım. Kaldığım süre içerisinde annem ve kız kardeşim vefat etti. Hiç kimsem kalmadı. Bu süre içinde sadece KMD'den bana giysi ve kitap gelmişti. Bir mahkum arkadaşa gelen yardımlar vesilesiyle haberdar oldum. Ben de buraya yazdım. Yazdığım mektupla bana giysi kitap gönderdiler. Maltepe Cezaevi'nin kütüphanesini, öğretmen olduğum için buradan gelen 3 binden fazla kitapla ben kurdum. Suçsuz olduğum için tahliye oldum. Çıktıktan sonra KMD'ye gönül borcum vardı şu an hizmet ediyorum
 

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV