banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner296
10 Mayıs 2024 Cuma

Özel Kuvvetler'den nefes kesen tatbikat

Site başkanına 2 sene hapis

Alkent 2000 Mahallesi çamlıca site başkanı Mehmet Mustafa Koldamca hakkında, Dursun Boran'a hakaretten 2 sene hapis isteniyor.

28 Nisan 2012 Cumartesi 12:36
Site başkanına 2 sene hapis
banner304
Site başkanına 2 sene hapis
 
Alkent 2000 Mahallesi çamlıca site başkanı Mehmet Mustafa Koldamca hakkında, Dursun Boran'a hakaretten 2 sene hapis isteniyor.
 
Vedat Yenerer bu haberi yapamaz! Büyük Haber yazar, Vedat belki kopyalar!!
 
İstanbul Büyükçekmece ilçesi Alkent 2000 Mahallesi'nde, kendini çamlıca sitesi başkanı diye tanıtan Mehmet Mustafa Koldamca, gazeteci Dursun Boran'a hakaret ve iftira edince SANIK oldu.
 
Boran, Mustafa Koldamca hakkında sosyal tesislere " mahalle girişinde ki bariyerleri kaldırtan Dursun Boran'ı kınıyoruz " başlıklı afiş astırdığı/ asılmasına izin verdiği için, iftira ve hakaretten suç duyurusu yaptı. Bu suç duyurusundan şüpheli olarak ifade veren Koldamca 27.06.2011 de " afişi kimin astığını bilmiyorum. Ben bu şahsın suç örgütleri ile bir bağlantısının olduğunu düşünüyorum " diye ifade tutanağına yazdırdı.
 
İfade zaptında, iftirayı gören Dursun Boran 2. ci defa savcılığa iftira ve hakaretten suç duyurusu yaptı. Dilekçesine Koldamca'nın jandarmada verdiği ifadeyi, sabıka kaydı olmadığı belgesini de ekledi.
2011/ 16905 soruşturma nolu dosyaya bakan savcı Çetin Sözer Doğan, Koldamca'nın suçunu sabit görüp 2011/7867 nolu iddianame hazırladı Büyükçekmece 1. Sulh Ceza Mahkemesi'ne gönderdi şöyle dedi:
 
" Şüpheli Mehmet Mustafa Koldamca'nın suç tarihinde başka bir suçdan şüpheli sıfatıyla ifade verdiği sırada , savunma sınırlarını aşarak şikayetci Dursun Boran hakkında; " Ben bu şahsın suç örgütleri ile bir bağlantısının olduğunu düşünüyorum " diyerek şikayetcinin ONUR, ŞEREF ve SAYGINLIĞINI RENCİDE ETTİĞİ, böylece şüphelinin üzerine atılı suçu işlediği yukarda yazılı delillerden anlaşılmakla, yargılamasının yapılarak TCK 125 / 1, 53/1 maddelerince cezalandırılmasına karar verilmesi kamu adına talep ve iddia olunur. 26.10.2011
 
İddianameyi kabul eden mahkeme hakimi Mehmet Yerküm, hakaretten çamlıca sitesi başkanı olduğunu söyleyen Koldamca hakkında dava açtı. 10.04.2012 saat 11.30'a ilk duruşma için gün verdi.
2011/ 661 Esas no ile açılan davanın ilk duruşmasına çıkarılan davetiye iade olduğundan, katılmayan M.Mustafa Koldamca hakkında mahkeme duruşmaya katılmadığı için Zorla Getirme Kararı verdi. Davanın 2. ci celsesi 06.09.2012 saat 09.07 de yapılacak.
 

Hakaret

MADDE 125. - (1) Bir kimseye onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek nitelikte somut bir fiil veya olgu isnat eden ya da yakıştırmalarda bulunmak veya sövmek suretiyle bir kimsenin onur, şeref ve saygınlığına saldıran kişi, üç aydan iki yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır.




beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV