banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner319
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

BAŞKAN CEM KARA BİR KÖYDE BİR MAHALLEDE.

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara yıllardır imarsızlık ile boğuşan Çatalca’da köyler ve mahallelerde düzenlediği toplantılarla hem Çatalca Belediyesi’nin çalışmalarını, sorumluluklarını ve imarlar konusundaki gelişmeler ile ilgili bilgiler vermeye devam ediyor.

09 Haziran 2011 Perşembe 13:03
BAŞKAN CEM KARA BİR KÖYDE BİR MAHALLEDE.
banner264
BAŞKAN CEM KARA BİR KÖYDE BİR MAHALLEDE.

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara yıllardır imarsızlık ile boğuşan Çatalca’da köyler ve mahallelerde düzenlediği toplantılarla hem Çatalca Belediyesi’nin çalışmalarını, sorumluluklarını ve imarlar konusundaki gelişmeler ile ilgili bilgiler vermeye devam ediyor.

Çatalca Belediye başkanı Cem Kara’nın yaptığı halk toplantıları da vatandaşlar tarafından takdirle karşılanıyor. Köy ve mahallelerde yaşayan vatandaşlar uzun yıllardır hiçbir belediye Başkanın bu kadar kapsamlı bir toplantı yapmadığına dikkat çekerek Belediye Başkanı Cem Kara’nın ise göreve geldiği günden itibaren bu ve benzeri toplantıları yaparak bölge de yaşayan vatandaşları birebir bilgilendirmesi ve sorunları yerinde dinlemesinden oldukça memnun olduklarına da dikkat çekiyorlar.

Öte yandan İlçe’de Halk toplantılarına hız kesmeden devam eden Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara geçtiğimiz gün Çanakça Köyünde, ardından ise İzzettin Mahallesinde bilgilendirme toplantıları yaptı.

ÇANAKÇA KÖYÜ HALK TOPLANTISI

Çanakça Köyünde 5 Mart 2009 tarihinde onaylanan Çanakça Köyü 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı hakkında bilgiler veren Başkan Cem Kara, “Yıllardır öğretmenlik ve idarecilik yaptım. Hiçbir konuda yalan söyleyemem. Çünkü biz buradayız, başka bir yere gitme şansımız yok ve her zaman yüz yüze bakacağız. Eksik veya yanlış bilgi veremem. Yerel yönetici olarak, belediye başkanı sıfatıyla sizlerin huzurundayım. 5 Mart 2009 tarihinde çıkan Çanakça Köyü 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planına müdahale şansım bulunmuyordu. Çünkü zaten o zamanlarda ben belediye başkan adayıydım. Ama 2010 nüfusu 2543 olan Çanakça Köyümüzde bu plana 850 kişi itiraz etmiş. Bu planın Çanakça’ya cevap veremediğini göstermektedir. Sizlerin itirazının yanı sıra biz de belediye olarak sizlerle beraber itiraz ettik. Burada yaşayan vatandaşlarımız için olumsuz bir plan yapıldığını belirttik. O günlerde belediyemizdeki hacizlerle uğraşmaktan, itirazlarınızda yardımcı olamadık. Biz herkese her konuda yardımcı olmaya çalışıyoruz. Geçtiğimiz günlerde Karacaköy Mahallemizin itirazları için teknik elemanlarımı gönderdim. Karacaköy’de itirazları orada yaşayan vatandaşlarımız adına yaptılar. 1/5000 Ölçekli Planlar İBB tarafından yapılmaktadır. Yapılan itirazlar sonunda Çanakça planları İBB tarafından revize edilecek. Bir müddettir beklemedeyiz. Biz Çatalca Belediyesi olarak Çanakça Köyü’nün 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planları ile ilgili 26 kurumdan 24’ünden görüş aldık. Çanakça Köyü yerleşik alanı ve çevresini kapsayan alanda 1/1000 ölçekli uygulama imar planına esas zemin etüt raporunu Afet ve Acil Durum Başkanlığına onaylattık. İBB’den gelecek 1/5000’lik planların akabinde 1/1000 ölçekli planları da hazırlayacağız” dedi.

İZZETTİN MAHALLESİ HALK TOPLANTISI

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara uzak yakın, köy mahalle ayırt etmeksizin, 1043 km²’lik coğrafya içerisinde herkese ulaşmaya, çalışmaları ve son durumları anlatmaya, bilinçlendirme kapsamında halkın bilgi sahibi olması için çabalıyor. Geçtiğimiz akşam İzzettin Mahallesinde de vatandaşlarla bir araya gelen Belediye Başkanı Cem Kara, burada okul bile yaptırılamadığını, o yüzden vatandaşların da planlar çıkmadan herhangi bir bina yapmasının da imkânının olmadığını belirtti. Belediye Başkanı Cem Kara, “Türkiye’de bulunan hayvancılık, tarım, işsizlik gibi sorunlar Çatalca’mızda da mevcut. Üstüne bir de imarsızlık sorunu da ilçemizde yıllardır mevcut. Göreve geldiğim anda 2 tane köyümüzün, 2 tane de mahallemizin planı vardı. Çatalca merkezde imarları açtık ve 14 yıldır belediye olarak yönetilen, hiç planı olmayan Karacaköy’de de imarları açtık. Oklalı, Başakköy, Kalfaköy, Akalan, İnceğiz Köyleri ve İzzettin Mahallesinin 1/1000 ölçekli imar plan çalışmaları belediyemiz tarafından yapılmaktadır. Bu plan çalışmalarının da sonuna gelinmiştir. İzzettin Mahallesinin planı çıkmadan elinizde avucunuzda var olan ile bina, ahır gibi yapılar yapmayın. Çünkü İSKİ tutanak tuttuğunda kanunlar gereği yıkım yapılması gerekiyor. 17 aydır yine İzzettin Mahallesinde belediyemiz tarafından Milli Eğitim Bakanlığı’na tahsis ettiğimiz 90 dönümlük alana okul yapılacak devletten bir kuruş çıkmadan, iş adamı yapacak ama mutlak tarım alanı ilan edildiği için izin alamıyoruz. 21 Nisan tarihinde İl Tarım Müdürlüğü’nden okul yapılabilir yazısı aldık. Ama şimdi de okul alanının tam ortasından üçüncü köprünün bağlantı yolu geçiyor. Belediye olarak biz bu sorunları yaşıyoruz, sizlere de olayın vahametini anlamanız için bu örneği verdim” dedi.

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, her zaman olduğu gibi Çanakça Köyünde ve İzzettin Mahallesinde de mikrofonu vatandaşlara sunarak akıllara gelen her soruyu açıkça sorabileceklerini ve açık yüreklilikle cevaplanacağını bildirerek, vatandaşlar tarafından yöneltilen soruları cevapladı.
 

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV