banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner248
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

BAŞKAN KALEİÇİ HALKINI BİLGİLENDİRDİ

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, gecekondu önleme bölgesi ile ilgili bilgileri birinci ağızdan ve yetkili olarak halka anlatıyor.

02 Haziran 2011 Perşembe 12:34
BAŞKAN KALEİÇİ HALKINI BİLGİLENDİRDİ
banner265
BAŞKAN KALEİÇİ HALKINI BİLGİLENDİRDİ

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, gecekondu önleme bölgesi ile ilgili bilgileri birinci ağızdan ve yetkili olarak halka anlatıyor. Geçtiğimiz hafta Ferhatpaşa Mahallesi Manisa Bayırında vatandaşlara gecekondu önleme bölgesini ve işleyişi anlatan Başkan Cem Kara, geçtiğimiz akşam da Kaleiçi Mahallesindeydi.

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara vatandaşlara belediye ile ilgili ve vatandaşları ilgilendiren her türlü bilgiyi düzenlediği halk toplantılarıyla anlatmaya devam ediyor. TOKİ'nin 29.01.2009 tarihli oluru ile gecekondu önleme bölgesi ilan edilen çoğunluğu roman vatandaşlar olmak üzere 511 haneyi kapsayan alanlar için Kaleiçi Mahallesinde düzenlenen halk toplantısında Belediye Başkanı Cem Kara, ilk önce Çatalca Belediyesi’nin çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Burada uzak mesafeler arası hizmet götürülmesinin zorluklarını dile getiren Başkan Cem Kara, “Geçmişte Binkılıç’ta, Karacaköy’de ve Çiftlikköy’de belediye başkanları vardı. Ama 29 Mart yerel seçimlerinden sonra bu beldelerimizin belediyelikleri kaldırıldı Çatalca’ya mahalle olarak bağlandı. Şimdi baktığımızda Dere Sokak’taki yetki ve sorumluluklarım Binkılıç için de geçerli. Binkılıç’taki vatandaş da haklı olarak belediyeden hizmet bekliyor. Oradaki insanlar için sabah kalktıklarında belediye başkanlarını karşılarında görmek en doğal haklarıdır. Ben de burada Çatalca merkezinde sizlerle her gün beraber olmak isterim ama herkesin belediye başkanıyım. Her yere yetişmeliyim. Herkes hizmet bekliyor. Hizmeti götürüyoruz, götüreceğiz. Sıkıntılı günler yaşadık. Ama Çatalca merkezde ve Karacaköy Mahallemizde imarlar açıldı. Diğer köylerimizin de imarları yakında açılacak. İmarların açılmasıyla birlikte sıkıntılı günleri de geride bırakacağız. Hizmette kalitemiz de artacak. Savurganlık yapmadan, kendi yağımızda kavruluyoruz. Kimseye muhtaç olmadan hizmet ediyoruz” dedi.

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, gecekondu önleme bölgeleri hakkında da, “Gecekondu önleme bölgesi olarak ilan edilen alanlarda plan yapma tasarrufu sadece TOKİ’dedir. TOKİ ile bu gecekondu önleme bölgelerinde çalışmalar yapmak için Çatalca Belediye Meclisinden oy birliği ile yetki aldım. Yaptığım görüşmeler sonrasında bize düşen görevler, yerlerin tespitlerini yapmaktır. İlk yaptığımız ön protokolde bu görevleri, imar çalışmalarımızın yoğunluğu sebebiyle gerçekleştiremedik ve bir ön protokol daha yaptık. Şimdi çalışmalarımıza hız verdik ve gecekondu önleme bölgesinde kadastral çalışmalar, emlak değerleri, tapu kayıtları gibi çalışmalar yapıyoruz. 17 Ağustosa kadar çalışmalarımızı bitireceğiz. Sonrasında TOKİ’den yetkililer gelip sizlerle konuşacak. Siz karar vereceksiniz. Gecekondu önleme bölgesi olarak ilan edilen yerlerde çoğunluğunuz evet yeni evler yapılsın derseniz, hazırlamış olduğumuz ön protokol gereği şartlarımız var. TOKİ yetkililerine burada yaşayan insanlarımız yüksek apartmanlarda binalarda oturamaz, yapılacak evler en fazla 2 katlı olmalı diye şart koyduk. Ayrıca buraların da akıbeti Sulukule gibi olmasın. Evler yapıldıktan sonra, insanlarımız yeni evlere yerleştikten sonra eski evlere yaptırım uygulansın. Ben Çatalca’da belediye başkanı olduğum sürece yeni evler yapılmadan eski evlerin yıkılması diye bir düşüncem olmayacak ve böyle bir uygulama yapılmayacak. Ayrıca, bu alanlardaki belediye arazilerini de TOKİ’ye bağışlıyorum. Sizlerin yararına olması için böyle bir karar aldım ve İl Tarım Müdürlüğü’ne de aynı talepte bulundum. Mera arazilerinin de bağışlanmasını talep ettim” dedi.

Belediye Başkanı Cem Kara yaptığı açıklamaların ardından her zaman olduğu gibi mikrofonu vatandaşlara da uzatarak, akıllarına gelen her türlü soruyu sormalarını, herhangi bir bilgi kirliliği yaşanmaması için her soruyu cevaplayacağını belirterek vatandaşların sorularını cevapladı. Sohbet havasında gerçekleşen toplantıda vatandaşlar ve Başkan Cem Kara arasında zaman zaman yaşan esprili diyaloglar da toplantıya damgasını vurdu.
 

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV