banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner248
19 Mayıs 2024 Pazar

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

Çatalca Kaymakamlığı’ndan sera desteği

Çatalca Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı sıra dışı projeler ile vatandaşların yardımına koşuyor.

17 Şubat 2012 Cuma 14:33
Çatalca Kaymakamlığı’ndan sera desteği
banner229
Çatalca Kaymakamlığı’ndan sera desteği
Çatalca Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı sıra dışı projeler ile vatandaşların yardımına koşuyor.


Yapılan yardımların kalıcı bir şekil kazanması için Kaymakam Taşdan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na sosyal yardım projeleri hazırlama talimatı verdi. Böylece maddi durumu iyi olmayan, ancak kendi imkanları dahilinde destek sağlanırsa geçimini sağlayabilecek olan vatandaşlara proje hazırlanarak Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü’ne gönderiliyor. Başvuru sahibinin durumuna göre projenin uygulanabilir olup olmadığı incelenerek karar verilmesinin ardından, onaylanan projenin tüm ihtiyaçları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından alınarak proje sahibine teslim ediliyor. Projenin yapım ve uygulama süresince vakıf personeli sürekli denetimlerini sürdürüyor. Ayrıca kaymakam Taşdan yapılan her projeyi sürpriz ziyaretlerle yerinde görerek inceliyor.
Yapılan projelerin en son örnekleri ise Başakköy ve Binkılıç mahallesinde yapılan seralar oldu. Başakköy’de 2009 sel felaketinin ardından Rasim Yılmaz’ın geçimini sağladığı 3 serası kullanılmaz hale gelmişti. Rasim Bey’in Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na başvurması ile birlikte hazırlanan proje Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü’nce uygulanabilir bulundu. Projenin onaylanması ile birlikte kullanılmaz halde olan 640 m2 sera tamir edilerek, ilaveten 140 m2 serada sıfırdan yapıldı.
Organik tarıma yoğun talep
Yiyeceklerde yaşanan sağlık sorunları ve tarımda yapılan aşırı ilaçlama ile son yıllarda önemi daha fazla anlaşılan ve gün geçtikçe pazar payı büyüyen organik tarım faaliyeti popülaritesini arttırarak yeni geçim kaynağı oluşturuyor. Ne yazık ki çok karlı olmasına rağmen Çatalca İlçesi’nde bu faaliyeti ticari olarak gerçekleştirenlerin sayıları parmakla gösterecek kadar az. Bu eksikliği giderme konusunda çaba içerisinde olanlardan birisi de Çatalca’da yaşayan Nazan Kurtan. Binkılıç Mahallesi’nde organik tarım yapan Nazan Hanım önceleri sadece bahar ve yaz aylarında tarım yapabiliyordu. Kış aylarında işsiz kalan Nazan Hanım, hazırlanan proje ile yeni üç seraya kavuştu ve artık 4 mevsim sebze üreterek geçimini sağlıyor. Proje kapsamında 320 m2, 180 m2, 140 m2 olarak yapılan 3 serada damlama sistemi ile sulama yapılıyor.
Allah devleti başımızdan eksik etmesin
Hayata geçen projenin ardından görüşünü dile getiren Nazan Hanım, ‘’Organik tarımın çok karlı bir tarımsal faaliyet, satışta hiç problem yaşamıyoruz, hatta bazı pazarlardan davet bile alıyoruz ama talebi karşılayacak kadar üretemiyoruz. Kaymakamlığımızın desteği ile yaz kış üretmeye devam edeceğiz. Bu projede ilk önce defalarca bizi makamında kabul eden ve bize yol gösteren sayın Kaymakamımız Nevzat Bey’e teşekkür ediyorum. Allah devleti başımızdan eksik etmesin’’ dedi.
 

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV