banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner225
19 Mayıs 2024 Pazar

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

Kentsel Yapının Yenilenmesi İçin Yeni Proje

Çatalca’da geçtiğimiz gün bir halk toplantısı düzenlendi. Çatalca Belediyesi Nazım Özbay Kültür Merkezinde düzenlenen toplantıya

08 Ocak 2012 Pazar 16:02
Kentsel Yapının Yenilenmesi İçin Yeni Proje
banner267

Kentsel Yapının Yenilenmesi İçin Yeni Proje
Başkan Kara; Çatalca’nın Kentsel Yapısının Yenilenmesi İçin Bu Projeyi Hazırladık..
Çatalca’da geçtiğimiz gün bir halk toplantısı düzenlendi. Çatalca Belediyesi Nazım Özbay Kültür Merkezinde düzenlenen toplantıya İstanbul Milletvekili ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, CHP İstanbul Milletvekili Sabahat Akkiraz, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara ve CHP Çatalca İlçe Başkanı Süleyman Kolcuoğlu katıldı.

8-9 Eylül 2009 tarihlerinde İstanbul’da yaşanan ve Çatalca’ya büyük zayiat veren sel felaketi sonrası Kaleiçi Mahallesi Dere Sokak’ta ikamet eden Roman vatandaşlar büyük zarar görmüştü. Bu zarar sonrasında geçici konutlara yerleştirilen selzedeler ve Çatalca’da Bayır mevkilerindeki Roman vatandaşlar için Kentsel Dönüşüm Projesi hazırlandı. Geçtiğimiz gün saat 12.00’da düzenlenen halk toplantısında Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara bu konuya değinerek, “Çatalca’nın kentsel yapısının yenilenmesi adına bu projeyi hayata geçirmek istiyoruz” dedi. Konuşmasına göreve geldiği günden bugüne faaliyetlerini kısaca aktaran Başkan Cem Kara, “Çatalca Belediyesi 1923 yılında, Cumhuriyet ile beraber kuruldu. Ama ne yazık ki Çatalca kolu kanadı kırılmıştır. İSKİ yasakları ile beraber ev yapamıyor, çiftçilik, hayvancılık yapmak isteyenler de ahır, depo yapamıyordu. 23.000 ile sınırlandırılmış nüfusumuzu, 50.242’ye çıkartarak yaşam hakkımızı kazandık. Göreve başlarken nasıl söz verdiysek, çizdiğimiz çizgiden ödün vermiyor, her vatandaşımızın yanında oluyoruz. Çatalca Belediyesi herkesin yanındadır. Ülkemizde Roman vatandaşlarımız daha iyi koşullarda yaşamak ve üretmek istiyorlar. Yeteneklerini sergilemek için uygun şartların olmasını istiyorlar. Çatalca’da Roman vatandaşlarımızı derme çatma kulübelerde yaşamlarını sürdürüyorlar. Çatalca’nın kentsel yapısının yenilenmesi adına bir proje hazırladık. 696 konutluk projemiz, Çatalca’da Roman vatandaşlarımızın isteği doğrultusunda ve Sulukule’deki gibi insanlarımıza göç yaşatmadan yapılacaktır” dedi.

Ardından kürsüye İstanbul Milletvekili ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin geldi. Gürsel Tekin konuşmasında Roman vatandaşların İstanbul’da yaşayan en eski bireylerden olduğunu belirterek, yıllardır aynı yerde yaşayan Roman vatandaşların örf ve adetlerini bozmadan kentsel dönüşüm yapılması gerektiğini sözlerine ekledi. Ülke gündemi ile ilgili konulardan da bahseden Gürsel Tekin daha sonra vatandaşlardan gelen soruları yanıtladı. Programın sona ermesinin ardından Çatalca Belediyesi Nazım Özbay Kültür Merkezi yanında kurulan çadırda Çatalca Belediyesi tarafından katılımcılara pilav ve ayran dağıtıldı. Öğle yemeğinin ardından İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara ve CHP Çatalca İlçe Başkanı Süleyman Kolcuoğlu ilçede kurulan pazarı ziyaret etti.
 

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV