banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner323
19 Mayıs 2024 Pazar

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

Restorasyonlar İçin Önemli Bir Yol Kat Ettik...

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, geçtiğimiz akşam Kaleiçi Mahallesinde bir halk toplantısı düzenledi.

21 Aralık 2011 Çarşamba 22:02
Restorasyonlar İçin Önemli Bir Yol Kat Ettik...
banner312
Restorasyonlar İçin Önemli Bir Yol Kat Ettik...
Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, geçtiğimiz akşam Kaleiçi Mahallesinde bir halk toplantısı düzenledi. Çatalca Belediyesinin yapmış olduğu çalışmaları her zaman vatandaşlarla paylaşan Başkan Cem Kara, Kaleiçi Mahallesinde düzenlenen halk toplantısında, 1983 yılında Anıtlar Yüksek Kurulu ve 2009 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Koruma Uygulama ve Denetim Müdürlüğü (KUDEB) tarafından tescil edilen binaların restorasyonu hakkında kaydedilen aşamaları ve gelinen son durumu, vatandaşlara bildirdi.
Göreve geldiği günden itibaren Çatalca Belediyesinin yapmış olduğu çalışmaları veya Çatalca’yı ilgilendiren konuları; muhtarlara, vatandaşlara ve yetkililere aktaran Belediye Başkanı Cem Kara, Kaleiçi Mahallesinde Mübadele Müzesi ile ivme kazanan restorasyon projesi ile ilgili olarak vatandaşları bilgilendirdi. Kaleiçi Mahallesi, Akdeniz Kıraathanesinde geçtiğimiz akşam 19.30’da gerçekleşen toplantıya, Kaleiçi Mahallesinde bulunan 44 tescilli yapının 35 tanesi konut olmasından dolayı, mülk sahipleri ve Kaleiçi Mahalleli vatandaşlar katıldı. Çatalca ve mübadele ile tarihi bilgilerin verilmesiyle başlayan toplantıda Başkan Cem Kara, “Çatalca’da kültürel varlıkların tespitleri 70’li ve 80’li yıllarda yapılmış. Bununla beraber de 1983 yılında Kaleiçi Mahallemizde 55 adet yapı tarihi ve kültürel varlık olarak tescil edilmiş. 1983 yılından günümüze baktığımızda da 1998 yılında bir tek eski Kaymakamlık Lojmanı olarak kullanılan, günümüzde Kültür Evi olarak kullandığımız yapı restore edilmiş. 15 sene içerisinde yalnızca bir adet yapı restore edilmesine rağmen son bir sene içerisinde epeyce bir aşama kaydettik. İlk olarak geçtiğimiz sene Çatalca Belediyesi, Lozan Mübadilleri Vakfı, 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı ve Ölçer Ailesi işbirliği ile Türkiye’de bir ilk olan Mübadele Müzesini Çatalca’mıza kazandırdık. Müzeyi başarabiliyorsak eğer, diğerlerini neden başaramayalım? İstedikten sonra, inandıktan sonra başaramayacağımız bir iş değildir restorasyon projesi” dedi. Yapılacak restorasyon projesinin Çatalca Belediyesi tarafından planlı ve programlı bir şekilde gerçekleşeceğini belirten Başkan Cem Kara, “Çatalca’da tarihi öğelerin restorasyonu için kaynak bulmaya çalışırken, ayrıca bize fikir anlamında, proje anlamında katkı sağlayacak çalışmalar da yaptık. Bunlardan bir tanesi de Tarihi Kentler Birliği adıyla ve 353 il ve ilçe belediyesinin üye olduğu bir birliğe girdik. Buraya üye olma amacımız ise tarihi yerlerin restorasyonunu yapmış, bu anlamda marka olmuş belediyelerden kendimize fikir almak, Çatalca’mıza örnek olacak modellerin bilgisini almaktır” dedi.
Rölöve, restitüsyon ve restorasyon proje maliyetlerini tek başına Çatalca Belediyesinin karşılayamayacağını, bu yüzden de çeşitli yerlerden kaynak bulma çalışmaları da vatandaşlara aktarılırken, Başkan Cem Kara, “rölöve, restitüsyon ve restorasyon, inşaat mühendisliği, makine mühendisliği ve elektrik mühendisliği projelerinin hazırlanması için Sayın Valimiz Hüseyin Avni Mutlu’nun vasıtasıyla İl Özel İdareden bu projede kullanılmak üzere kaynak aktarıldı. Bu projelerin hazırlanması işi %50 Valilik, %50 de Çatalca Belediyesi finansmanıyla gerçekleştirilecektir. Bu projelerin çizimleri için altı ayrı ihale yaptık. Bu ihaleler sonucunda 5 farklı firma ihaleleri kazandı. Bunun sonrasında gerekli şartları sağlayamayan bir firmanın ihalesini Ocak ayında tekrar yapacağız. 2010 yılında başladığımız bu süreçte iyi bir yol kat ettik. Kaleiçi Mahallemizi şu an durduğu gibi bırakmak istemiyoruz. Çocuklarımızın, eşlerimizin her zaman kullandığı yolların kenarlarında saçakları sarkmış, camları kırılmış vaziyette duran bu yapılar, herkes için tehlike oluşturmaktadır. Vicdanımız buna el vermediği için, bu tarihi yapıların restorasyonunun bir an önce yapılması için çaba sarf ediyoruz” dedi. Yaklaşık 2 saat süren toplantı sonrasında Başkan Cem Kara, vatandaşlardan gelen soruları yanıtladı. Toplantının sona ermesiyle beraber Başkan Cem Kara vatandaşlarla bir araya gelerek, sohbet etti.

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV