banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner319
18 Mayıs 2024 Cumartesi

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

ÖNYARGILARDAN KURTUL,BAŞARILI OL

Bu yılki ilk söyleşisinde Küçükçekmece Bilgi Evi öğrencileriyle bir araya gelen Mehmet Teber, öğrencilerin önünde en büyük engelin önyargılar olduğunu söyledi.

08 Ekim 2011 Cumartesi 13:32
ÖNYARGILARDAN KURTUL,BAŞARILI OL
banner229
ÖNYARGILARDAN KURTUL,BAŞARILI OL

Bu yılki ilk söyleşisinde Küçükçekmece Bilgi Evi öğrencileriyle bir araya gelen Mehmet Teber, öğrencilerin önünde en büyük engelin önyargılar olduğunu söyledi.
Küçükçekmece Belediyesi ile işbirliği içinde söyleşiler düzenleyen uzman psikolojik danışman Mehmet Teber, yeni kültür ve sanat sezonunda her ay öğrencilerle bir araya gelecek. Öğrencilerin stresten kurtulmaları ve daha başarılı bir eğitim süreci geçirmeleri amacıyla düzenlenecek söyleşilerin ilki, Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde yapıldı. Çok sayıda Bilgi Evi öğrencisinin katıldığı ilk buluşmada Mehmet Teber öğrencilerin kendi potansiyellerini keşfetme yollarını öğretti.
BEN DE BAŞARISIZDIM
Konuşmasına kendi hayatını örnekleyerek başlayan Mehmet Teber, ilkokul ve ortaokulda girdiği sınavlarda başarısız olduğunu ancak azmini yitirmeden çalışmaya devam ederek yüksek bir puanla üniversiteyi kazandığını söyledi. Lisedeki rehber öğretmeninin, öğrencilik hayatında önemli değişim meydana getirdiğine dikkat çeken Mehmet Teber, “Görüşmelerimizde rehber öğretmenim benim başarısızlığımdaki ana nedenin beynimdeki önyargıların olduğunu söylemişti. Uzaya çıkmış büyük keşifler gerçekleştirmiş insanoğlu bir ders karşısında mağlup olup pes edecek kadar güçsüz değildir. Bu düşünce benim, daha önce “Anlayamıyorum” dediğim konuları öğrenmemi ve girdiğim bütün sınavlarda derece yaparak başarılı olmamı sağladı” diye konuştu.
BAŞARININ ANAHTARI ÖNYARGILARI KALDIRMAK
İnsan beynini sıralayan Teber, “İnsan beyni 25 milyon cilt kitabı hafızasında saklayabilecek kapasitede mükemmel bir organdır. Dolayısıyla okulda size anlatılanları öğrenememenizin fiziksel bir nedeni yoktur. Başarısızlığınızın nedeni kafanızda “Ben bunu zaten yapamam” diye oluşturduğunuz engelden kaynaklanır” dedi. Bilim adamlarının havyanlar üzerinde yaptıkları bazı deneylerden örnekler de veren Teber, şartlandırıldıkları için aç bir köpekbalığının önündeki balığı yemediğini ve normalde bir buçuk metre zıplayabilen bir pirenin ancak 30 santimetre zıplayabildiğini söyledi.
Söyleşinin sonunda öğrencilere anlattıklarıyla ilgili sorular soran Teber, doğru cevapları veren üç öğrenciye kitap hediye etti. Teber konuşmasını, Epiktetos’un “Yarın bambaşka bir insan olacağım diyorsun; niye bugünden başlamıyorsun?” sözüyle noktaladı.
 

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV