KAÇIN TÜRKLER GELİYOR
Okunduğunda insanı efkara boğan en arabesk kamyon arkası yazıları
Elektirik sayacını durdurma aleti
Laf atabilen araba kornası
Sigara saklamak için cepli çorap
Pet şişeden yapılan saksılar
Taharetmatik (taharet musluğunu kastetmiyorum bu daha ileri bir modeli)
Sırt kaşıma aleti vs. vs.
McGyver gibiyiz vesselam. Ama bunları okuduktan sonra sanmayın ki bizim milletin aklı sadece rahatlık ve kaytarma üzerine edinilen buluşlara çalışıyor.
Örneğin;
Almanya'da yaşayan bir işadamı olan Ahmet Lokurlu, yaz tatilinde Antalya’da kendisine güneş çarpınca düşündü ve önemli bir buluşa imza attı."Yahu biz bu güneşin gücünü neden soğutmada kullanmıyoruz? Dedi ve ardından güneş enerjisiyle çalışan klima tasarladı. Time dergisi 7007 Çevre ödülü verdi.
Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde görevli olan Doktor Hüseyin Okutan, bypass ameliyatlarında kullanılmak üzere damar tutmayı kolaylaştıran bir alet tasarlayıp geliştirdi. Üstelik açık kalp ameliyatları için oldukça kolaylık sağlayan bu alet Türk Patent Enstitüsü'nden 'faydalı model patenti aldı.Buluşu gerçekleştiren doktor, bu aletle şimdiye dek 50’yi aşkın ameliyat gerçekleştirdi.
İzmir'de faaliyet gösteren bir firma, kuyruksuz rüzgar türbini geliştirdi. Rüzgar enerjisinden daha çok yararlanılan bu türbin için bizi bırak Amerika bile patent başvurusunda bulundu iyi mi.
Bilkent Üniversitesi’nin Fizik ve Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doktor Hilmi Volkan Demir ve öğrencileri Edison'un icat ettiği ampule alternatif olarak nano-teknoloji ürünü bir ışık kaynağı üretti. Hatta bu Çalışma, Nanotechnology isimli dergininin 14 Şubat 2007’de çıkan sayısına da kapak oldu. Nanokristal kullanarak, beyaz ışık üretimini dünyada ilk defa ayarlanabilir renk özellikleriyle hazırlanan buluşun yüzde 95 oranında enerji tasarrufu sağladığını kimse yazmadı ki alem bilsin.
Dur daha bitmedi.
Anadolu Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Elektrik Elektronik Bölümü'nde görevli 2 Türk Doktor ve 1 araştırma görevlisi engellilerin de bilgisayar kullanabilmesi için göz dokunuşu ile çalışan aparat üretti.Yapılan projeye göre gözüne gözlüğe benzer bir aparat takan kullanıcı, bilgisayardaki işletim sisteminin imlecini istediği yere konumlandırarak, göz kırpma hareketleriyle dilediği işlemi rahatça yapabiliyor. Aparatın üzerindeki yazılımlar sayesinde kullanıcı, mouse olmadan yaptığı işleri kolaylıkla halledebiliyor.
Hepsini yazmak elbette ki imkansız bunlar sadece birkaçı.
Bu arada Fransa Kralı 1. Fransuva ishal olup tedavi edilemeyince bir Osmanlı hekiminin kendisine yedirip tedavi etmesi sonucu tüm Dünya’ya armağan ettiğimiz yoğurda ve kebap konusuna hiç girmeye lüzum yok.
Bu içeriğe yorum yapan ilk siz olun!