banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner314
20 Mayıs 2024 Pazartesi

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

Livaneli'nin kardeşinden çarpıcı bir roman

Dünyaca ünlü müzisyen ve Vatan gazetesi yazarı Zülfü Livaneli'nin kardeşi Seyhan Livaneli, aynı zamanda eski bir gazeteci.

22 Mayıs 2011 Pazar 05:26
Livaneli'nin kardeşinden çarpıcı bir roman
banner322
Livaneli'nin kardeşinden çarpıcı bir roman
Dünyaca ünlü müzisyen ve Vatan gazetesi yazarı Zülfü Livaneli'nin kardeşi Seyhan Livaneli, aynı zamanda eski bir gazeteci. Seyhan Livaneli, AK Parti'nin iktidara gelmesinden sonra Kültür Bakanlığı Halk Kültürlerini Araştırma ve Geliştirme Genel Müdürlüğü görevinden alınması ile gündeme gelmişti. Livaneli şu aralar Sinemis Yayın tarafından basılan Nar isimli romanı ile yeniden gündemde.

Nar, Türkiye'nin ve dünyanın yakın geçmişini ele alan çarpıcı bir roman... Silva isimli bir Ermeni kızın romanı. 1800'lerin son yıllarında yaşanmaya başlayan olayları, Silva'nın ve yakınlarının yaşananlardan nasıl etkilendiğini gözler önüne seriyor.

Ermenilerin Anadolu'daki yaşamlarını, Müslüman Türk ailelerle ilişkilerini, dostluklarını, ortak kültürlerini, tehciri ve tehcir sonrasını anlatıyor.

Yaşanan acılara rağmen insan sevgisini kaybetmeyen Silva'nın hayata bakışı ve dünyayı barışa götürmek için verdiği uğraşlar; 1915 Ermeni Tehcirinden sonra Paris'e yerleşen Silva'nın bu kez de Almanların Paris'i işgalinde Yahudilerin acılarına tanık olması belki de romanın en çarpıcı bölümlerinden biri.

Romanda, Osmanlı İmparatorluğu yıkılmadan önce başlayan ve II. Dünya savaşına kadar süren çılgın savaşlarda üç kıtada yaşananlar, harcanıp giden insanlar, okurun karşısına çıkıyorlar...

Seyhan Livaneli romanıyla ilgili olarak şöyle yazıyor: "Nereye götürüldüğünü bilmeyen biri, koca dünyada yalnız olmadığını, birilerinin onu düşündüğünü bilmek için giderken bir işaret bırakmak ister."

Seyhan Livaneli,
NAR, Sinemis Yayın,
268 sayfa.

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV