banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

05 Mayıs 2024 Pazar

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

21 Aralık da Ne Olacak?

02 Aralık 2012, 10:55
21 Aralık da Ne Olacak?
21 Aralık da Ne Olacak?

21 Aralık da ne olacak diye uzun uzun düşündüm. Ne mi olacak? hiç bir şey. Maya Takvimine göre Kıyamet kopacakmış, Ben buna inanmak isterdim aslında ama KIYAMET bence bu dünyada zaten kopmuş durumda.

Nasıl mı?
Çevremize bir bakalım. Kaç tane doğru dürüst güvenilir Arkadaşımız, Dostumuz, Sırdaşımız var bir elin parmaklarını geçmez. Birde ikiyüzlü sahtekârlara baktığınızda çoktan kıyametin koptuğunu göreceksiniz. Hatta bu her hali ile sürüp giden düşüncelerin devamı gibidir.

Kısacası 21 Aralıklar hiç bitmez hep sürecek bir döngünün başlangıcı. Asıl olan ise Kıyametin nerde ne zaman kopacağı değil. İçlerimiz de ki kıyametlerin kopması asıl daha da önemli olan değil mi?

Gözlerinizin içine baka baka yalan söyleyenlerin kıyametleri hiç bitmez. Yalancılar sürekli yalanlarına devam ederler. Çünkü bu yalan dünyaları onların içinde yaşadığımız yalan dünya’nın bir yansıması olduğunu unutmayın.

Dostlar, dost olmayanlar kısacası 21 Aralık da kıyamet kopacakmış çok da önemli değil değil mi? Nede olsa kıyamet kopsa da kopmasa da bir şey değişmeyecek.  Herkes işine gücüne devam edecek. Size bu gün gözlerininiz içine baka baka yalan söyleyenler. Yarın başka birinin gözlerine baka baka yalan söylemeye devam edecek. Kısacası “kıyametler kopuyor zavvalı yüreğimde, Tükendim Tükendim Tükendim artık.”  derken Kayahan usta şarkılarında bizlerde bu ezgilerin devamında hayata devam edeceğiz.

Asıl kıyamet koptuğunda olanlar olacak. Bu yalancı dünyada haksızlık edenler, karşısında ki kişileri hor görenler. Yalancılar, Dolancılar, Sahtekârlar o zaman hak hesaplarını kime verecekler. Ben onlara hakkımı şimdi den Helal etmiyorum…

1999 yılında çıkan şiir kitabımda 20 Nisan 1999 da yazdığım bir şiir gözüme çarptı. Ne kadar güzel sözlerle hayatımıza sinenleri anlatmışım aslında bu şiirimi sizlerle paylaşmak istedim.

“Sana tutkun, resimler ve aşklar.”

Sinermişsin
Koynumda beslediğim yılanmışsın,
Sen beni hep aldatmışsın,
Sevgiye aşka sadık olmadan,
Gerçeklere uymadan yaşarmışsın!

Yılanmışsın! Boynumda yaşarmışsın,
Bakarmışsın bana boşu boşuna,
Duyguları sararmışsın boşlukta,
Ayrılığı sen yaşarmışsın!

Hayalmişsin, bitermişsin,
Geceleri hep sinermişsin,
Biçimsiz biçimlerdesin
Sen geceleri ağlayıp gezermişsin!
                                       20 Nisan 1999
“Duyguların isyanında, yaşıyorsam seninle…”

                                        Şair Adnan EREN
                                 Şairane Şiir kitabı 52. sayfa

1999 yılında yazdığım bu şiir ne kadar hoş bir dille anlatmış olanları. Daha sonrasında büyük bir sarsıntı ile 17 ağustos 1999 depremini hep birlikte yaşamıştık. Gölcük depremi Marmara da acı kayıpların verildiği bir gece idi. Enkazlar, enkaz altında kalanlar. Yani o gece sarsıntıdan sonra herkes değişmişti. Gözlerde yaşlar, Sözlerde manalar dolu idi. Bir anda insanlık bu tür felaketlerde birbirine sarılır olmuştu. Herkes yardım sever iyi niyetli vefakâr olmuştu.

Şimdi ise o insanlardan bir elin parmakları kadar insan çıkmıyor. Toplum değişiyor değişecek de, en çok hoşuma giden ise aslında bu dünyada, ilk kandırılan ne ben, nede sizler olacaksınız. Çünkü bu kişilerden yığınla var, en son sizin gözlerinizin içine bakarak ağlayan, seviyorum diyenler, belki de şu an aynı sözleri başkalarına söylüyorlar. İlksin özelsin güzelsin, yakışıklısın, yani sözler devam ediyor. Hikâyeler ise aynı, 21 Aralık da ne olacak işte bu çok güzel YALANCILAR belki de kendilerini ve vicdanlarını dinleyip yalansız olacaklar. Bir gün bile yalan söylemezler ise kaybedecekleri bir şey yok. Kıyamet aslında dışarı da olacakları düşünmek yerine, içinizde ki olacakları düşünmek olmalı bence. Bende bu söze katılarak Peygamber efendimiz Hz. Muhammet s.a.v in Güzel bir sözü ile yazıma son vermek istiyorum.

"Umut verip güven aşılayıp da yarı yolda bıraktığın insanın sadakasını iki dünyada da veremezsin."
                                                                                                                            "/Hz. Muhammed s.a.v/”


 

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

YORUM YAZ

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

      Yorumlar
      Toplam 1 yorum mevcut

    • ayşe 11 yıl önce yorumlandı

      bende yıllar önce bunları yaşadım. kendimi sorguladım da ne kadar doğru söylemişsiniz. Keşke diyorum ama :( demekle kalıyorum kaleminize sağlık ağlattınız beni

    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV