banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner326
19 Mayıs 2024 Pazar

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

Mehmet Ali Birand itirafları sürüyor

'Medya darbecidir' diyen Birand'ı konuk eden Ayşenur Arslan Gülen kasedini neden yayınladığını bir kez daha anlattı

03 Haziran 2011 Cuma 05:34
Mehmet Ali Birand itirafları sürüyor
banner229
Mehmet Ali Birand itirafları sürüyor

'Medya darbecidir' diyen Birand'ı konuk eden Ayşenur Arslan Gülen kasedini neden yayınladığını bir kez daha anlattı
Mehmet Ali Birand son haftanın en çok konuşulan isimlerinden biri. Medya kulislerine bomba gibi düşen itirafları ile "medyanın genlerinde darbecilik var" ve "askeri darbeye laik kesim kışkırttı" diyen Birand, çeşitli isimler tarafından da eleştiri bombardımanına tutulmuştu.

Dün Avni Özgürel'in CNN Türk'te yayınlanan Medya Mahallesi programında Birand için "darbeler olduğunda 13 yaşında çocuk muydu?" diye sorması deneyimli televizyoncuyu çok rahatsız etmiş olacak ki bugün Medya Mahallesi'nin konuğu oldu.

AYŞENUR ABLA'YI PEŞİNDEN KOŞTURMUŞ

Gazeteciler.com'un haberine göre, programın başında "o yazıları yazdığından beri peşinden koşuyorum. Bir türlü programa gelmeyi kabul etmedin" diyen mahallenin ablası Ayşenur Arslan'a Birand'ın yanıtı ilginçti.

Birand, Kanal D yönetiminin başka kanallarda programa çıkmasına sıcak bakmadığını ama CNN Türk'ün kardeş kanal olduğunu ve tabii ki buraya geleceğini söyledi. Halbuki Birand ilk yazısının ardından NTV'de canlı yayına katılmış, yazdıklarını anlatmıştı...

PROGRAM EĞLENCELİ BAŞLADI BİRDEN FIRTINA KOPTU

Ayşenur Arslan'ın hazırlayıp sunduğu Medya Mahallesi programı Birand'ın katılımıyla oldukça neşeli başlamasına rağmen bir ara gerilim çok yükseldi.

Ayşenur Arslan'ın da içinde olduğu laik medyanın darbeleri kışkırtan yayın yaptığını ileri süren Birand, bir ara "Fethullah Gülen kasetlerini yayınlamadınız mı?" diye sordu. Ayşenur Arslan o kasetleri neden yayınladığını söyledi ve ardından ekledi:

"Senin için de neler geldi yayınlamadık!"

İşte Ayşenur Arslan'ın sorularına Biran'ın verdiği yanıtlar ve çok çarpıcı Kaset polemiği...

"BİZİM İÇİN GENELKURMAY MECLİSTEN ÖNEMLİYDİ"

Ayşenur Arslan: Birand, askeri darbeler için laik kesim kışkırtıyor dedin. Laik kesimi de şöyle sıraladın: Sosyal demokrat politikacılar. Orta ve büyük sermaye gurupları, yargı bürokrasisi, öğretim üyeleri, Emekli ve muvazzaf askerler ve Medya. Neredeyse dışarıda başka kesim bırakmadın.

Mehmet Ali Birand: Yalan mı? Biz devlet herşeyden önemlidir diye büyütülmedik mi? Biz devlet büyüğü ne derse doğrudur diye büyütülmedik mi? Devlet hep ön planda olmadı mı? Bizim için Genel Kurmay parlamentodan daha önemliydi.

"SİZ KİMSİNİZ AZİZİM?"

Ayşenur Arslan: Siz kim azizim. Ben bu söylediklerini yapmadım.

Mehmet Ali Birand: Sen azınlıktasın. Türkiyenin laik kesimi böyle büyüdü.

Ayşenur Arslan: Asker onun için mi geldiğinde sosyal demokratları solcuları ezdi.

Mehmet Ali Birand: Sen işin sonucuna geliyorsun. Biz askerlerin her dediğini yapmadık mı?

Ayşenur Arslan: Yapmadık...

"FETHULLAH GÜLEN KASETLERİNİ NEDEN YAYINLADINIZ?"

Mehmet Ali Birand: Aaaaa! Fethullah'ın kasetleri geldi yayınladınız?

Ayşenur Arslan: Gizli çekim miydi o kasetler? Senin hakkında da bir yerlere yazılar geldi yayınlamadık. Fadime Şahini girmedik.

Mehmet Ali Birand: ATV girmedi, CTV, KTV girdi.

Ayşenur Arslan: Medya deme o zaman...

Mehmet Ali Birand: Bir kesim medya derim...

Ayşenur Arslan: Dememişin. Yazında medya diyorsun. Bir kısım medya demiyorsun.

Mehmet Ali Birand: Bir dakika. Ben şunu demiyorum: ben karşıydım onlar yapıyor demiyorum. Ben de onlar gibi davrandım.

"ŞİMDİ DE AYNI ŞEY YAPILMIYOR MU?"

Ayşenur Arslan: Şimdi yapmıyor musunuz? Askeri tutmak kötüdür tamam, ama başbakan ne derse doğrudur demek de aynı şey değil mi?

Mehmet Ali Birand: Ben de onu diyorum. Şimdi muhafazakar kesim aynı şeyi yapıyor, benim yaptığımın aynısını sen yapma diyorum. Yaptığınız iş değil, biz bunu yaptık laik medya olarak diyorum. Şimdi siz yapıyorsunuz, bu patlar diyorum. Hata ettiğimizi anladık diyorum. Bu itiraf değil. Tespit. Ben itiraf sözüne takıldım. Birand itiraf etti. Ne itirafı? Ben askeri korur kollardım. Ama kendime sivillere politikacılara daha çok kızıyorum.

"İTİRAFSA İTİRAF: GÜLEN KASEDİNİ YAYINLADIM..."

Ayşenur Arslan: Fethullah Gülen kasedinden 1,5 dakikanı çalacağım. İçimde yaradır. Medya Mahallesine başladığımda Zaman'dan röportaj yapmaya geldiler. Bunları aynen söyledim ama yayınlamadı zaman. Biz Ali Kırca ile ATV haber'de bir Gülen kasedi yayınladık. Bu kaset gizli kayıt değildi. Gülen'in bilgisai dahilinde iki kamera ile kaydedilmişti. Bize de ulaştı bu kaset. Biz onu izledik ve Gülen gibi önemli bir figürün yargı ve devlet ile ilişkiler konusundaki görüntülerini yayınladık. Daha sonra ağlarken görüntüleri yayınlandı başka kanallarda. Ben bunu aynen söyledim. Biz yayınladık. İtiraf mı? İtiraf.

Mehmet Ali Birand: Kimden geldi?

O KASEDİN KAYNAĞINI AÇIKLAMADI

Ayşenur Arslan: Ali Kırca'ya gönderildi bilmiyorum, zaten bilsem de söylemem. Kaynak açıklanmaz.

Mehmet Ali Birand: O dönemlerde 28 şubat'a giden süreçte bu kasetler çok kullanıldı.

Ayşenur Arslan: Senin hakkında nerelerden neler geldi. Tek kelime kullanmadık. gizli elde edilmiş bir kayıdı kullanmadım, kullanmam.

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV