banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner319
28 Mart 2024 Perşembe

6 ay çakarlı araçla para taşıdık

Osman Gidişoğlu kimdir

08 Mart 2013, 15:47
Osman Gidişoğlu kimdir
Osman Gidişoğlu kimdir
Türk oyuncu ve seslendirme sanatçısı.
Osman Gidişoğlu, 1945 yılında Manisa’nın Kula ilçesinde dünyaya geldi. Lise mezuniyetine kadar Manisa’da yaşadı. Sahne ile ilk Manisa halk evinde tanıştı. Amatör olarak ortaokul ve lise yıllarında hem okula devam etti hem de Manisa Halkevinde tiyatro çalışmalarına katıldı.

Daha sonra 1965 yılında Ankara Devlet Konservatuvarına girdi ancak birinci yılında bir nedenden dolayı okuldan ayrılıp, Ankara Devlet Tiyatrolarında “Tohum ve Toprak” adlı oyunda küçük bir rolle profesyonel tiyatro hayatına başladı.

Özel tiyatrolarda çalışmaya başladı, daha sonra sırasıyla Ankara Başkent Tiyatrosu, Mithatpaşa Tiyatrosu, Çağ Tiyatrosu, Kardeş Oyuncular, Kayseri Şehir Tiyatrosu ve Muammer Karaca Tiyatrosunda bir çok oyunda rol aldı. Kabataş erkek lisesinde diksiyon, fonotik ve mimik dersleri verdi. “McMillan ve karısı” dizisinde “komiser Enrigth” tiplemesi ile görüntüsüz sadece sesle ünlü olmuş birkaç sanatçıdan biridir Osman Gidişoğlu.

“Çocuklar Duymasın” dizisinin “Menderes” karakteri Osman Gidişoğlu , 1977 yılında T.R.T de sosyal işlerde çalışan Selma hanımla evlendi. 1979 yılında da oğlu Sercan dünyaya geldi. Osman Gidişoğlu, 23 Şubat 2013 tarihinde Beylerbeyi'ndeki evinde 68 yaşında hayatını kaybetti.

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu içeriğe yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV