Çifte standart seçimlere yansımaya başladı. Amasya Haber sitelerinin bir gün yayınladığı bu şok haber Ulusal basına yansımadan sitelerden birer ikişer silinmeye başladı. Büyük Haber Sorumlu yayıncılık anlayışı ile Büyük Haber Farkı ile Haberi yayınlıyor…
30 Mart 2011 Çarşamba 14:46
Amasya’yı Karıştıran Video
AK PARTİ ADAYLARINI İSYAN ETTİREN “TEMAYÜL” YÖNLENDİRMESİNE ÖFKE ARTIYOR
Çifte standart seçimlere yansımaya başladı. Amasya Haber sitelerinin bir gün yayınladığı bu şok haber Ulusal basına yansımadan sitelerden birer ikişer silinmeye başladı. Büyük Haber Sorumlu yayıncılık anlayışı ile
Haberi yayınlıyor…
AK PARTİ ADAYLARINI İSYAN ETTİREN “TEMAYÜL” YÖNLENDİRMESİNE ÖFKE ARTIYOR
İŞTE O “İNSAF” DEDİRTEN YÖNLENDİRMENİN ŞOK GÖRÜNTÜLERİ
12 Haziran milletvekilliği genel seçimleri yaklaşıyor.
Tüm illerde hummalı çalışmalar ise sürüyor.
Bu çerçeve de temayül yoklamaları yapılıyor, milletvekili aday adayları yaptıkları ziyaretlerle kendilerini tanıtarak halkın teveccühü kazanmaya çalışıyorlar.
Ancak Ak Parti il ve merkez teşkilatlarında vicdanları sızlatan entrikaların dönmesi ise aday adaylarını huzursuz ediyor.
Bu entrikaların yaşandığı illerden biri de Amasya.
Geçen hafta aday adaylarının temayül yoklamaları yapıldı.
Ancak adil, objektif, tarafsız ve yansız temayül beklentisi, AK Parti İl Başkanlığı ve daha önce il yönetiminde ve basında hakkındaki iddialarla ilgili haberler sonrasında Amasya’yı terk eden ve seçimler için Ankara’dan geldiği belirtilenlerin çabalarıyla bazı aday adaylarına yönelik “yönlendirme” girişimleri, seçimlere gölge düşürdü. Aday adayları gibi halk da tepkili.
SAVCI’DAN “YÖNLENDİRMEYE” SERT TEPKİ
Ak Parti Amasya Milletvekili Aday Adayı Mehmet Yücesoy, diğer adaylarda da oluşan tepkilere paralel, tavrını ve tepkisini Suluoava’da ortaya koydu.
Aday adayı Yücesoy, temayülde bir takım kişilerin yönlendirdiğini açıklıyor.
İŞTE O GÖRÜNTÜ
İşte Ankara Eski Cumhuriyet Savcısı Mehmet Yücesoy’un yaptığı bu açıklamalarla adeta Amasya’da gündem oldu ve halkın büyük tepkisini çekti.
Ortaya çıkan bu görüntüler ise aday adaylarıyla Savcı Yücesoy’un iddialarını doğrulayarak, gözler önüne seriyor.
VARAN-1-
Görüntülerde 22 Milletvekili Aday adayı, halka tanıtılıyor.
İl Başkanı, aday adayların, tek tek ismini okuyor.
Yapılan bu anonslarla Aday adayları, yerlerinden kalkarak, halkı selamlıyorlar, teşekkür ediyorlar, yerlerine tekrar oturuyorlar.
Buraya kadar her şey normal. Bir istisna hariç.
Aday Adayı Hasan Davulcu’ya sıra geldiğinde ise Objektif, adil ve tarafsız olması gereken AK Parti il başkanı, adeta başlıyor peşref çekmeye, övgüye. Allah yokluğunu göstermesin Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’a atıfta bulunarak, bu aday adayımızın “icazet” aldığı görüntüsü vermeye çalışıyor. Hem de 10 dakika sonra yapılacak temayül seçimi öncesi.
Tüm insanların akıllarında şu soru kalıyor. Sevgili il başkanı; Kul hakkı denen bir emir var. Diğer adayları niçin tek tek ismiyle çağırırken, bu aday adayını, er meydanında nakaratlar sıralayarak, delegenin özgürlüğünü etki altına almaya çalışıyorsun demezler mi???
Yaşananları izleyen Amasyalılar ise, “Buna önce Başbakanımızın “dur” görüşündeler.
İzlediğiniz görüntülerin yorumu ve muhakemesini herkes yapar. Savcı aday adayı da bakın bu yönlendirmeye nasıl dikkat çekiyor.
“Yıllarca adaleti savunmuş biri olarak birilerinin boyunduruğuna girmeyeceğim anlaşılmış olacak ki teşkilat içinden birileri tarafından adaylığıma sıcak bakılmadı ve temayül yoklamasında bazı arkadaşlarımız açıktan desteklendi, Bunu birebir yaptığım görüşmelerde öğrendim”
Temayüle katılan delegelere de seslenen YÜCESOY; “Bu teknoloji çağında insanlarımızın vicdanına ve aklına uyacağını düşünüyordum, ama maalesef hala doğu kültüründen kutulamamışız, delegelerimizin bir kısmı sağduyuyla hareket etmeyerek yönlendirmelere uydular, temayülde birilerinin yönlendirmesiyle bazı isimler ön planda tutuldu ve onlara oy verilmesi sağlandı.”
YorumlarToplam 2 yorum mevcut
Osman DÖNMEZ 14 yıl önce yorumlandı
E-mail adresi girilmediiği için yorum silinmiştir.
Osman Dönmez 14 yıl önce yorumlandı
E-mail adresi girilmediiği için yorum silinmiştir.