banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner248
17 Mayıs 2024 Cuma

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

CHP'den tartışılacak şiddet protestosu

CHP Bursa İl Teşkilatı, kadına yönelik şiddeti kınadı.

25 Kasım 2013 Pazartesi 20:06
CHP'den tartışılacak şiddet protestosu
banner311
CHP'den tartışılacak şiddet protestosu
CHP Bursa İl Teşkilatı, kadına yönelik şiddeti kınadı.
5 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü dolayısıyla CHP il binasında yapılan basın açıklamasına Bursa Milletvekili Sena Kaleli, İl Başkanı Metin Çelik ile partililer katıldı.
'SAVAŞA KARŞI KADIN DAYANIŞMASI'

Mirabel kardeşlerin diktatörün askerleri tarafından tecavüz edilerek işkenceyle katledildikleri 25 Kasım gününün Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Uluslararası Dayanışma Günü olarak anıldığını belirten CHP Kadın Kolları Üyesi Macide Arıkan, '1960 yılında Dominik Cumhuriyeti’nde katledilen ve dünyada 'Kelebekler' adıyla efsaneleşen kardeşlerin anısına dünyanın dört bir köşesinde toplanan kadınlar, toplumsal cinsiyet eşitsizliğine, ayrımcılığa, şiddete ve savaşa karşı kadın dayanışmasını örgütlüyor ve seslerini yükseltiyorlar' dedi.
BİR KADININ BIÇAKLANMASI CANLANDIRILDI

CHP Bursa Milletvekili Sena Kaleli, 'İnsan hakları ihlalini ve aynı zamanda ayrımcılığı, her alandaki şiddeti halkımıza anlatmamız gerekmektedir' dedi. Basın toplantısı sırasında bir kadının bıçaklanması canlandırıldı.
'YÜZDE 44'Ü DUYGUSAL İSTİSMARA MARUZ KALDI'

CHP Kadın Kolları Üyesi Macide Arıkan ayrıca, ülkemizde son yıllarda kadına yönelik şiddette büyük bir artış olduğunu vurgulayarak, 'Öldürülen kadın sayısı 2002 yılında 66 iken, 2012 yılında 165, 2013 ilk 10 ayında ise 168’e çıkmıştır. Türkiye’de evli kadın nüfusunun yüzde 39’u fiziki şiddete, yüzde 15’i cinsel şiddete, yüzde 44’ü duygusal istismara maruz kalmaktadır' açıklamasında bulundu.

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV