banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner300
03 Mayıs 2024 Cuma

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

CHP'li belediyede skandal

CHP'li Mezitli Belediyesi'nde olmayan kadroya ‘genel koordinatör' sıfatıyla ataması yapılan kişilerin, ‘ihale yetkilisi' olarak bazı işlemlere imza attığı ortaya çıktı.

06 Aralık 2023 Çarşamba 08:59
CHP'li belediyede skandal
banner263
CHP'li belediyede skandal... Olmayan kadroya atama

CHP'li Mezitli Belediyesi'nde olmayan kadroya ‘genel koordinatör' sıfatıyla ataması yapılan kişilerin, ‘ihale yetkilisi' olarak bazı işlemlere imza attığı ortaya çıktı.
Sayıştay Başkanlığı, Mersin'in Mezitli Belediyesi ile ilgili hazırladığı raporda, CHP'li Belediye Başkanı Neşet Tarhan'ın, 'Norm Kadro Yönetmeliği'nde yer almayan, 'genel koordinatör' unvanı adı altında sözleşmeli personelin, 'müdür' ve 'şef' gibi yönetici olarak görevlendirdiği ortaya çıktı.

'ÖDEME EMRİ' VERMİŞ

Raporda; "Belediye başkanı oluruyla; mevzuatta yeri olmayan ancak uygulamada hiyerarşik olarak müdür veya şef gibi yönetici kadrolarıyla aynı konuma denk gelen 'genel koordinatör' unvanıyla kadrosu sözleşmeli olan personel görevlendirilmiş olup: bu kişilerin ihale yetkilisi olarak bazı işlemlere imza attığı, birim yetkilisi sıfatıyla taşınır talep ettiği ve bazı ödeme emri belgelerine gerçekleştirme görevlisi olarak imza attığı tespit edilmiştir" ifadesi yer aldı. Mezitli Belediyesi'ndeki usulsüzlükler bununla da sınırlı kalmadı. Belediyede dolu olan kadrolara atama yapıldığı da ortaya çıktı. Sayıştay'ın raporuna göre; belediyede 2 başkan yardımcısı ve 2 müdür kadrosu dolu olmasına rağmen, başka birimlerde görev yapan personelin, uzun süreli olarak vekalet müessesi mantığına aykırı olarak görevlendirildiği vurgulandı.
AYNI KOLTUĞU PAYLAŞMIŞLAR

Raporda; "Dolu olan kadrolardaki personelin ise, asıl kadrosu dışındaki işlerde görevlendirildiği görülmüştür. Aynı kadroyu birden fazla personel işgal ettiği için yetki belirsizliğine sebep olma riski taşımaktadır" denildi.

'PERSONELE ÖDEME YAPMADIK'

Mezitli Belediyesi, söz konusu durumla ilgili olarak; ihtiyaç doğrultusunda bazı personellerin görevlendirildiği ve bunlara herhangi bir ödeme yapılmadığı savunması da yine raporda yer aldı. Ancak Sayıştay, konunun fazla ödemeye ilişkin olmadığı, personel yönetiminin verimli kullanılmasıyla ilgili olduğu uyarısını belediyeye ilettiği bildirildi.





beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Anahtar Kelimeler: CHPli Belediyede Skandal

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV