banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner300
28 Nisan 2024 Pazar

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

CHP'nin iki yüzü

CHP Genel Başkanı Özel, önce şehit teğmenin cenazesine katılıp hüzün pozu verdi, sonra DEM'i ziyaret edip gülücüklerle ittifak pazarlığı yaptı.

14 Aralık 2023 Perşembe 09:45
CHP'nin iki yüzü
banner265
CHP'nin iki yüzü

CHP Genel Başkanı Özel, önce şehit teğmenin cenazesine katılıp hüzün pozu verdi, sonra DEM'i ziyaret edip gülücüklerle ittifak pazarlığı yaptı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, PKK'nın şehit Teğmen Emir'in cenazesine katıldıktan hemen sonra ittifak görüşmeleri için DEM Partisi'nin kapısını çaldı. Özel'in ziyareti tepkiyle karşılandı.
CHP eski Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan koltuğu devralan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yerel seçim öncesi çıkmaza girdi. Önce İP Başkanı Meral Akşener'i ziyaret ederek, yeni ittifak yolları arayan Özgür Özel, Akşener'den gelen veto üzerine bu kez de Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) olarak isim değiştiren HDP ile yerelde işbirliği yapmanın yollarını aramaya başladı.

TEPKİ ÇEKEN ZİYARET

CHP Genel Başkanı Özel, dün önce Pençe bölgesinde PKK'nın şehit ettiği 25 yaşındaki Teğmen Eril Alperen Emir'in Ahmet Hamdi Akseki Camii'ndeki cenaze törenine katıldı. Cenazede üzgün pozlar veren Özel, tören biter bitmez DEM Partisi Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve TÜlay Hatımoğulları'nı ziyaret etti. Özel'in önce şehit cenazesi, ardından da DEM Partisi ziyaretinde gülücükler saçması sosyal medyada büyük tepki çekti.
'NE YÜZLE GELDİN'

Özel, şehit cenazesinde bir şehit yakını kadını tarafından protesto edildi. Şehit yakını, "Demirtaş'a selam söyleyenler ne yüzle buraya geliyor. Demirtaş'ı da asılırken göreceğiz inşallah, şehit annesi olarak ben göreceğim. Önce PKK gebersin, sonra FETÖ, sonra Demirtaş inşallah asılacak. Bu ülke ebediyen payidar kalacak. Onlardan da temizlenecek inşallah" açıklamalarında bulundu.

ACILARA SAYGILI OLUNMALI

Diyarbakır'da Şeyh Said'in isminin bir bulvara verileceği üzerinden yürütülen tartışmalara CHP lideri Özgür Özel de katıldı. Şeyh Sait için "Biz CHP olarak, Cumhuriyet'e, Cumhuriyet'in kurucu kadrolarına, kurucu babalarına saygılıyız. Cumhuriyet'in geçmiş döneminde yaşanmış acılar varsa bu acıları tartışmanın sıcak siyasetin alanı değil, tarihçilerin alanı olduğunu değerlendiriyoruz. Bu mevzu ile ilgili sürekli dönüp yaraları kaşımanın kimseye faydası olmadığını düşünüyoruz. Şeyh Sait isyanının kendi konjonktüründe Cumhuriyet'e karşı ayaklanma olduğunu biliyorum. Ama bu ayaklanmanın bastırılması sırasında oluşmuş sorunlar, bugün bazı torunların kalbini acıtıyorsa o acıya saygılı olmak gerekir" dedi.

Özel'in açıklamalarına eleştiren gazeteci Yılmaz Özdil, "CHP'yi geri almadan, Türkiye'yi geri alabilmek mümkün değildir" dedi. Memleket Partisi Başkanı Muharrem İnce ise "Şeyh Sait haindir. Bu konuda çok netim. Ben, Atatürk'ün tarafındayım!" tepkisinde bulundu.

GÖRÜŞMELER SÜRECEK!

Özgür Özel, DEM'den gelen "Sadece seçim geldiği zaman bizi hatırlıyorlar, biz boş vaatlere kanacak bir parti değiliz" tepkisinin ardından parti yöneticileriyle bir araya geldi. Özel, DEM'i ziyareti sonrası, "Bir araya gelmişken yapmamız gereken bir şeyi yaptık, verimli bir görüşme gerçekleştirdik. Bundan sonraki süreçlerde de karşılıklı görüşmelerimiz sürecek"mesajını verdi. DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan da, "Demokrasi, Kürt meselesi, kayyumlar olmak üzere, Türkiye'nin yaşamış olduğu meseleleri birlikte tartıştık konuştuk. Siyasi partiler sorunlarını müzakereyle çözer. Muhalefet partilerinin daha fazla müzakere ve diyaloğa ihtiyacı var" diyerek ittifakı hatırlattı.

ŞEHİDİN SON SÖZLERİ YÜREKLERİ DAĞLADI

Teğmen Emir'in şehit olmadan önce yaptığı paylaşımlar ortaya çıktı. Arkadaşlarına veda videosu çeken Emir'in, sıranın kendisinde olduğuna yönelik sözleri yürekleri yaktı.

Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan Piyade Teğmen Eril Alperen Emir (25), Ankara Ahmet Hamdi Akseki Camii'nde düzenlenen törenin ardından toprağa verildi. Teğmen Emir'in kısa bir süre önce sosyal medya hesabından "Yağmur ıslanmayana, aşk yaşamayana, savaş savaşmayana güzel" şeklinde paylaşım yaptığı, "Arkadaşlar ben geliyorum, haberiniz olsun. Sıra bana gelirse söyleyin komutana yoldayım" şeklinde video gönderdiği öğrenildi. Şehidin kardeşi Eren Emir, ağabeyinin üniformasını giyip subay kılıcını taşıdı.

VATAN SAĞ OLSUN

Şehidin polis emeklisi babası da taziye dileklerini iletenlere "Vatan, millet sağ olsun" dedi. Şehidin anneannesi, "Gözümden bir damla yaş akıtmayacak, düşmanı sevindirmeyeceğim" diye konuştu. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın kıldırdığı namazın ardından şehidin naaşı Cebeci Askeri Şehitliği'nde defnedildi. Başkan Erdoğan da şehidin ailesine başsağlığı mesajı gönderdi.

2023'TE 2 BİN 67 TERÖRİST İMHA EDİLDİ

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, TBMM Genel Kurulunda bakanlığının 2024 yılı bütçesine ilişkin konuşmasında "Bu yılın başından itibaren 2 bin 67 terörist etkisiz hale getirilmiştir" dedi. Bakan Güler, Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı, Barış Pınarı, Bahar Kalkanı ile Pençe Serisi Harekatlar ve diğer operasyonlar ile bölücü terör örgütünün yurt içinde bitme noktasına getirildiğini, sınır ötesinden Türkiye'ye yönelik saldırıların bertaraf edildiğini, sınırlarda kurulmak istenen terör koridorunun parçalandığını vurguladı.





web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Anahtar Kelimeler: CHPnin Iki Yüzü

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV