
DURSUN BORAN MALAT'YA İÇİN GELİYOR!
AK Parti Malatya Milletvekili A.Adayı gazeteci Dursun Boran Malatya’yla ilgili projelerini anlattı.
Dursun Boran milletvekili olduğu takdirde, Malatya'ya AB' nin güçlü üyesi Almanya' nın konsolosluk binasının açılması için, Almanya Ankara büyükelçisi ve Türk Dışişleri ile görüşme yapacağımı açıkladı.
Almanya'nın çeşitli şehirlerinde yaşayan 200 bin civarında Malatya'lı olduğunu hatırlatan, Ak Parti milletvekili a. adayı gazeteci Dursun Boran. Her sene yüzlerce insanın yaz tatiline Malatya'ya geldiğini, pek çok yakınına vize almak, konsolosluk işlemi yaptırmak için Ankara'ya gitmek zorunda kaldığını anlattı.
25 AB üyesi devlete gitme imkanı veren Schengen ve Alman vizesi için doğu ve güneydoğu Anadolu illerinde binlerce iş adamı, esnaf, öğrenci, gazeteci, çifti, avukatın konsolosluk işlemi, ticari, kültür ve turistik vize alabilmek için 11- 12 saat uzaklıktaki Ankara Alman Büyükelçiliğine gitmek zorunda kalıyor diyen Boran şöyle konuştu:
" Almanya Federal Cumhuriyeti Büyükelçiliği ve Türk Dışişleri Bakanlığı ile görüşmeler ve yazışmalar yaparak Malatya'ya bir konsolusluk binası açılmasını talep edeceğim.
Doğu ve Güneydoğu Anadolu illerinden Elazığ, Tunceli, Bingöl, Bitlis, Van, Hakkari, Diyarbakır, Siirt, Şırnak, Mardin, Urfa, Adıyaman, Ağrı, K. Maraş, G. Antep gibi illerde yaşayan çeşitli meslek sahipleri ve üniversite öğrencileri ile yurt dışında yakınları olan vatandaşlar, vize müracaatı için artık, Ankara'ya taşınmak zorunda kalmayarak, bu işlemlerini Malatya'da yapacaklar.
Buda Malatya ekonomisi ve sosyal hayatına canlılık gelecek demektir. Vize almak için Malatya'ya gelecek civar illerin vatandaşları Malatya otellerinde kalacak, lokantaları, pastanelerinde yiyip içecek, hediyelik eşya alacaklar, sağlık hizmeti görecekler, arabalarına benzin alacaklar.
Giderken hediyelik kayısı alacaklar. Böylece Malatya esnafının işleri artacak, devlette daha çok KDV ve diğer vergi toplamış, Malatya çekim merkezi olmuş olacak. "
Dursun Boran, bunun için Alman parlamentosunda görevli Türk milletvekillerinden de yardım isteyeceğini anlattı.
İlk etap da fahri konsolosluk durumunu da görüşeceğini anlatan Dursun Boran, Malatya'yı süper projelerle yaşanılır bir çekim merkezi yapacağını söyledi.
Almanya ile milyonlarca euroluk ihracat ve ithalat yapılan Malatya'nın kültürel ve tarihi bağları var.” Şeklinde ifade etti.
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir, teşekkür ederiz.
Bu habere yorum yapan ilk siz olun!