banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner287
28 Nisan 2024 Pazar

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Erdoğan'dan önemli Açıklamalar

İki depremde toplam 644 vatandaşımızı kaybettik. 252 vatandaşımızı yaralı olarak kurtarıldı. 4374 kamu görevlisi hizmet veriyor.

15 Kasım 2011 Salı 12:38
Erdoğan'dan önemli Açıklamalar
banner304
Erdoğan'dan önemli Açıklamalar

İki depremde toplam 644 vatandaşımızı kaybettik. 252 vatandaşımızı yaralı olarak kurtarıldı. 4374 kamu görevlisi hizmet veriyor.

71 bin çadır, 330 bin battaniye dağıttık. 60 konteyner ve 300 mevlana evi depremzedelerin hizmetine sunuldu. Kar yağışı çalışmaları zorlaştırıyor. Bölgeye 18 bin prefabrik evin ulaştırılması için planlamış durumdayız.

Kamu sosyal tesisleri ve misafirhaneleri depremzedelere açtık. Sevkiyatı hemen başlattık. Gerek uçak ve otobüslerle başlatmış durumdayız. Eğitim noktasında tedbirlerimizi aldık ve okullarına aynı şekilde devam etmesi için hazırlıklarımızı yaptık.

Van'ın tamamında vergi uygulamaları bakımından mücbir sebep hali ilan etti. Tüm beyannemlerin verilme ve ödeme süreleri ileride belirlenecek tarihe ertelendi. Her türlü vergi ceza ve gecikme faizin ödene süresi ileri bir tarihe ertelendi.

Çiftçilerin kredi borçları bir yıl süreyle ertelendi. 5 bin vatandaşın 8 ay süreyle istihdam edeceğiz. Hayatını kaybeden 66 öğretmenin ailelerine aylık bağlıyoruz.

Esnafa bir yıl geri ödemesiz toplam 3 yıl vadeli 100 bin vadeli sıfır faizli kredi veriyoruz. Depremden zarar görsün görmesin, 12 ayı geri ödemesiz, toplam 3 yıl vaadeli 30 bin TL üst limitli kredi veriyoruz.

Ana muhalefet başkanı yapacağı bir şey yok. Ortalığı karıştırmak akılları bulandırmak. Ne diyor Erciş il olsun. Böyle populist yaklaşımlarla il yapılanların halini görüyoruz. İlçe dahi olsa başarılı yönetim varsa oraların nerelere vardığı görüyoruz. Van 2014'de Büyükşehir olacak diyoruz.

Böyle kolaycılık olmaz. Biz bunu Erciş'te vatandaşımıza anlattık, biri çıkıp "Başbakanım ağzı olan konuşuyor" dedi. Bir başkası da "afet bölgesi ilan edilmeli" diyor. Sorun 'afet bölgesi nedir?' bilmez. Bir çivi dahi çakamazsınız. Onu da ne yapacakları malum. Van belediyesinin hizmet olarak neler yaptığını biz iyi biliyoruz.

Hedefimiz kalıcı konutları Ağustos sonuna kadar bitirmek. Vanlı kardeşlerimizin yalnız olmadığını, yalnız bırakmayacağımızı gösteriyoruz. Elbette büyük felaketlerde eksiklikler olabiiyor. Eksiklerimizi süratle kapatmaya çalışıyoruz.

Türkiye populizmi tarihe gömerek reformları gerçekleştirdi. Gerçekleri net bir şekilde milletimizle paylaştık. Sosyal güvenlik ve sağlık sistemi reformunu ilgili kuruluşlarla istişare ederek uygulamaya koyduk.

Her konuda milletin desteğini alarak yürüdük. Mali disiplinden ve para politikalarından taviz vermedik. Karşılıksız para basmadık. Avrupalı liderler şahsi beklentilerini bir kenar koymalı Avrupa'nın geleceğini öne almalıdır. Avrupa'nın daha ciddi manada merkez bankası yok.

Sorunları erteleyenler kendi ülkelerine büyük haksızlık yaparlar. Bugün yaşanan kriz geçmişte atılması gereken adımların ertelenmesidir. Biz bu görüşlerimizi liderlerle paylaştık. Umuyoruz ki Avrupa krizi en az hasarla atlatır.

Hamdolsun Merkez Bankası'nın döviz rezervi 96.6 milyar dolar. Umarım Avrupalı liderler krizde Türkiye'nin önemini anlamıştır. Avrupa'nın Türkiye'ye ihtiyacı var dedik. Son kriz bunu ortaya koydu.

Arap ligi talepler yerine getirilene kadar Suriye'nin toplantılara katılmasını askıya aldı. Yine Arap ligi Suriye muhalefeti ile temas halinde olma kararı aldı. Türkiye olarak zamanlı ve sağduyulu kararlar olarak değerlendirdik ve destekledik.

Bazı kendini bilmezler tarafından Türkiye bayrağına yönelik çirkin saldırı girişimi olmuştur. Ayyıldızlı bayrağa uzanan eller hiç tereddütsüz biçimde cevabını almıştır. Bundan sonra da alacaktır.

Türk bayrağı ne kadar azizse Suriye'nin kardeş halkı için de o kadar kutsaldır. Suriye halkı yönetimle aynı görüşte değil. Bir avuç kendini bilmezin alçağın eylemidir.

Türkiye temsilciliklerine yönelik saldırıyı şiddetle kınıyoruz, gereğinin yapılmasını sorumluluların derhal bulunmasını bekliyoruz. Sen Türk bayrağına saldıranları bulup gerken cezayı vermek durumundasın.

Zulüm ile abat olunmaz. Mazmlumun kanı üzerine gelecek inşa edilmez, aksi takdirde tarih kanla beslenen liderler olarak anar. Sen de Esed, şu anda o sayfayı açamaya doğru gidiyorsun.

Suriye üzerinden hükümetimize ağır eleştiriler yöneltti. Suriye için püri pak demişti. Bizzat muhaliflerin eylemleri terörist faaliyet olarak değerlendirdi. Bin düşünmeli bir konuşmalı, buna tezgaha gelmek derler. Tekrar tezgaha geldi.

Hep böyle gündem oluştuğu için ana muhalefette ciddi bir genel başkan göremiyoruz. Türkiye'nin talihsizliği de burada. Söylem birliği içinde olmamız gerekirken, onlarla birlik olup kendi ülkesine karşı onlarla söylem birliği içinde oluyor.




Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Anahtar Kelimeler: önemli Açıklamalar

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV