banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner323
16 Mayıs 2024 Perşembe

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

Erdoğan'dan Rusya gezisi öncesi sürpriz görüşme

Başbakan Erdoğan, Rusya'ya hareket etmeden önce sürpriz bir görüşme gerçekleştirdi.

18 Temmuz 2012 Çarşamba 11:19
Erdoğan'dan Rusya gezisi öncesi sürpriz görüşme
banner311
Erdoğan'dan Rusya gezisi öncesi sürpriz görüşme
Başbakan Erdoğan, Rusya'ya hareket etmeden önce sürpriz bir görüşme gerçekleştirdi.
Suriye'de yaşanan son gelişmeleri görüşmek üzere bugün Rusya'ya gidecek olan Başbakan Tayyip Erdoğan, hareketinden önce sürpriz bir görüşme gerçekleşti.. Başbakan Erdoğan, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'la görüştü.

VIP GÖRÜŞME
Başbakan Recep Tayip Erdoğan, Rusya’ya gitmeden önce MİT Müsteşarı Hakan Fidan’la Ankara Esenboğa Havalimanı’nda buluştu. Erdoğan, Fidan'la yaklaşık yarım saat görüştükten sonra Rusya'ya hareket etti. Fidan da Erdoğan'la birlikte Rusya'ya gitti.

KONU SURİYE KRİZİ
Başbakan'a Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da eşlik ediyor. Erdoğan’ın bugünki Rusya çalışma ziyaretinin başlamasına saatler kala Kremlin konuyla ilgili açıklama yaptı. Kremlin, iki lider arasında ele alınacak konuların başında Suriye krizinin bulunduğunu açıkladı.


Kremlin Sarayı’ndan temaslarla ilgili yapılan resmi açıklamada, “Rusya ve Türkiye arasında ikili ilişkilerin yanı sıra uluslararası konular ve özellikle Suriye krizi de geniş bir şekilde ele alınacak. İki ülke lideri bu konuda (saat ayarı) şeklinde tanımlanabilecek teatide bulunacak” denildi.

RUS-TÜRK İLİŞKİLERİNİN BOYUTU
Rusya’nın resmi RIA haber ajansı ise Türkiye ve Rusya arasındaki ilişkilerin boyutunu gözler önüne sererek, “Rusya, Türkiye’nin birinci dış partneri. Türkiye ise Rusya’nın Avrupa’daki Almanya’dan sonra ikinci partneri. 2011 yılında iki ülke arasındaki ticaret hacmi 38,1 milyar dolara yükselmiştir. Geçen yıl 3,5 milyon Rus vatandaşı vizesiz Türkiye’yi ziyaret ederek tatil yapma imkanı bulmuştur. Türkiye’de Rus yatırımları da geçen yıl artış kaydederek 1,1 milyar dolara ulaşmıştır. Enerji projeleri arasında ise 20 milyar dolarlık Akkuyu nükleer santral projesini göstermek gerek” dedi.

15:00'DA AÇIKLAMA YAPACAKLAR
Tayyip Erdoğan’ın bugün öğle saatlerinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmesi bekleniyor. Suriye’nin yanı sıra ikili ilişkiler de bu toplantıda ele alınacak
 

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV