banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner314
28 Nisan 2024 Pazar

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Okul Komutanlığında yaşanan olayla ilgili açıklama

Milli Savunma Bakanlığı, Tuzla Piyade Okul Komutanlığı'ndaki olaya sebep olan personel hakkında geçici görevden uzaklaştırma kararı alındığını, adli soruşturmaya ilave olarak idari soruşturma başlatıldığını duyurdu.

20 Aralık 2023 Çarşamba 13:43
 Okul Komutanlığında yaşanan olayla ilgili açıklama
banner267
 

Okul Komutanlığında yaşanan olayla ilgili açıklama


Milli Savunma Bakanlığı, Tuzla Piyade Okul Komutanlığı'ndaki olaya sebep olan personel hakkında geçici görevden uzaklaştırma kararı alındığını, adli soruşturmaya ilave olarak idari soruşturma başlatıldığını duyurdu.
MSB'nin sosyal medya hesabından Tuzla Piyade Okul Komutanlığı'nda yaşanan olaya ilişkin yazılı açıklama yapıldı.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) ülkeye yönelik her türlü tehdit ve tehlikeye karşı yurt içinde ve sınır ötesinde üstlendiği tüm görevleri büyük bir azim, kararlılık ve başarıyla yerine getirdiği vurgulanan açıklamada, binlerce yıllık köklü bir geçmişe ve geleneğe sahip kahraman Türk ordusunun ve askerliğin temelinin disiplin üzerine kurulduğuna dikkat çekildi.
Açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri İç Hizmet Kanunu'nun 13'üncü maddesinde "Disiplin: Kanunlara, nizamlara ve amirlere mutlak bir itaat ve astının ve üstünün hukukuna riayet demektir. Askerliğin temeli disiplindir." tanımının yer aldığı anımsatılarak, şunlar kaydedildi:

"Önceliği müesses disiplini muhafaza etmek olan Türk Silahlı Kuvvetlerimizde; temel değerlerini sarsacak, disipline aykırı ve askeri hiyerarşiyi bozan, bozabilecek hiçbir kişi, olay ve duruma müsamaha gösterilmeyeceğinden en ufak bir şüphe duyulmamalıdır. Cumhuriyetimizin kurucusu ve ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, sonsuzluğa uğurlanışının 85'inci yıl dönümünde

Piyade Okul Komutanlığında vuku bulan hadiseye ilişkin, disipline aykırı her olay ve durumda olduğu gibi, adli soruşturmaya ilave olarak derhal idari soruşturma başlatılmıştır."

"PERSONEL HAKKINDA GEÇİCİ GÖREVDEN UZAKLAŞTIRMA KARARI ALINMIŞTIR"

İlgili mevzuat çerçevesinde milli anma ve kutlama günleri, tören ve bayramlarda günün anlam ve önemine uygun şekilde davranmanın disiplinin bir gereği olduğu belirtilen açıklamada, "Mevzuata uygun davranmamak nasıl disiplinsizlik ise buna karşı görev, yetki ve sorumluluğu dışında suç teşkil edecek nitelikte müdahale etmek ya da davranışta bulunmak da disiplinsizliktir." ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bu kapsamda, Türk Silahlı Kuvvetleri Disiplin Kanunu'nun 29'uncu maddesindeki 'Disiplinsizlik veya suç teşkil edebilecek bir fiili nedeniyle hakkında yapılan inceleme ve araştırmanın emniyetli ve sıhhatli olarak devam etmesi amacıyla görevi başında kalmasında sakınca görülecek subay, astsubay, uzman erbaş veya sözleşmeli erbaş ve erler idari izinli sayılarak görevinden geçici olarak uzaklaştırılabilir' amir hükmü uyarınca olaya sebebiyet veren personel hakkında geçici görevden uzaklaştırma kararı alınmıştır.

Bu olayla ilgili kamuoyuna yansıtılmaya çalışılan durumun aksine, henüz tesis edilmiş nihai bir disiplin işlemi bulunmamaktadır. Yüksek Disiplin Kurulu süreci ve adli soruşturma tamamlanıncaya kadar bu konuyu farklı noktalara çekmek, eğer bilgisizlikten kaynaklanmıyorsa kamuoyunda olumsuz algı yaratarak Türk Silahlı Kuvvetlerine zarar verme amacı taşımaktadır."






beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV