banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner326
16 Mayıs 2024 Perşembe

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

Aslan zirvede '4' köşe!

Spor Toto Süper Lig'de 29. haftanın kapanışında lider Galatasaray, Sivasspor'u 4-0 gibi net bir skorla mağlup ederek haftayı 3 puanla kapattı.

05 Mart 2012 Pazartesi 22:20
Aslan zirvede '4' köşe!
banner311
Aslan zirvede '4' köşe!

Spor Toto Süper Lig'de 29. haftanın kapanışında lider Galatasaray, Sivasspor'u 4-0 gibi net bir skorla mağlup ederek haftayı 3 puanla kapattı.
Spor Toto Süper Lig 29. haftasının kapanış mücadelesinde Sivasspor'a konuk olan Galatasaray, zorlu deplasmandan 4-0 galip ayrılmayı başardı.

Mücadelenin 14. dakikasında Necati Ateş'in müthiş golüyle 1-0 öne geçen Galatasaray, Çek stoperi Tomas Ujfalusi ile skoru 2-0'a getirdi. Ujfalusi bu golle kariyerinde 6 yıl sonra gol atmayı başarırken G.Saray formasıyla da ilk golünü atmış oldu. Oyuna sonradan giren Aydın Yılmaz farkı 3'e çıkarırken gol perdesini açan Necati Ateş 90+3'te son sözü söyledi ve maçın sonucunu belirledi: 4-0

Ev sahibi ekip Sivasspor ise mücadele boyunca birçok gol pozisyonuna girmesine karşın kaleci Muslera'yı geçmeyi başaramadılar.

Bu sonucun ardından lider Galatasaray puanını 66 yaparken ikinci sıradaki Fenerbahçe ile arasındaki 9 puanlık farkı korumayı bildi. Sivasspor ise 43 puanla 7. sırada kaldı. Sarı kırmızılı ekip gelecek hafta sahasında Gençlerbirliği'ni konuk ederken Sivasspor deplasmanda Trabzonspor ile karşılaşacak.

SERVET ÇETİN EVDE KALDI

Galatasaray'da geçen hafta Beşiktaş maçında gördüğü sarı kart ile cezalı duruma düşen Engin Baytar ile son haftalarda forma şansı bulamayan Servet Çetin Sivas'a getirilmedi. Teknik Direktör Fatih Terim, cezalı Engin Baytar'ın yokluğunda Albert Riera'ya onbinde şans verdi.

Sivasspor'da Teknik Direktör Rıza Çalımbay, cezalı olan Ziya'nın yerinde defansın solunda genç futbolcu Kaan Konuk'a görev verdi. Cezaları nedeni ile geçen hafta Gençlerbirliği maçında forma giyemeyen Erman ve Eneramo ilk onbirdeki yerini aldı. Orta alanda Kıvanç yedekler arasında otururken. Mehmet Nas ilk onbirde sahaya çıktı.

SİVAS İŞTAHLI BAŞLADI

Sahasında lider Galatasaray'ı konuk eden Sivasspor, güçlü rakibi karşısında mücadeleye iştahlı başladı.

Sivasspor Erman Kılıç, Grosicki ve Eneramo ile tehlikeli olurken sarı kırmızılılar'ın Uruguaylı kalecisi Fernando Muslera birçok net pozisyonda kalesini gole kapatmayı başardı.

ZEMİN ÇOK ZORLADI

Sivas'taki yoğun kar yağışı nedeniyle maç öncesinde şehre ulaşmakta güçlükler yaşayan Galatasaraylı futbolcular, 4 Eylül Stadı'nın bozuk zemininde de bir hayli zorlandılar.

Alttan ısıtmalı sistemin bulunduğu zeminde kar olmasa da çimlerin bozukluğu futbolcuların rahat pas yapmasına engel olurken uzaktan gelen şutlarda her iki takımın kalecilerinin de topun kontrolünü sağlamakta zorlandığı görüldü.

Galatasaray'ın Fildişili futbolcusu Emmanuel Eboue de maç içerisinde ayakkabılarını değiştirmek zorunda kaldı.

NECATİ ŞAPKADAN ÇIKARDI

Ev sahibi ekip Sivasspor'un baskısından kurtulmak isteyen Galatasaray, Necati Ateş'in şapkadan çıkarttığı golle 15. dakikada 1-0 öne geçti.

Kaleci Senecky'nin önde olduğunu gören Necati Ateş, önünde seken topa uzak mesafeden müthiş vurdu jeneriklik bir gole imza attı.

DEPLASMAN ASLANI 'NECATİ'

Ara transfer döneminde Antalyaspor'dan Galatasaray'a transfer edilen Necati Ateş, sarı kırmızılı formayla çıktığı üçüncü deplasman maçında da gol atmayı başardı.

Daha önce G.Antepspor ve Mersin İdman Yurdu deplasmanlarında gol atan Necati Ateş, Sivasspor karşısında da takımını 14. dakikada öne geçiren isim oldu.

32 yaşındaki futbolcu henüz Türk Telekom Arena'da golle tanışmayı başaramadı.

ERMAN YİNE SAHNEDE!

Sivasspor'un bu sezon yükselişindeki en önemli etkenlerden biri olan Erman Kılıç, ilk yarının son dakikalarında takımını eşitliğe taşıyacak gol pozisyonunu yarattı ancak Eneramo topu ağlara gönderemedi.

Sol kanatta topla buluşan Erman'ın ön direğe yaptığı ortayı Eneramo tamamlamak istedi. Ancak golcü futbolcu Ujfalusi'nin birebir markajından kurtulamayınca rahat bir vuruş şansı yakalayamadı.

Zor pozisyonda da olsa topa dokunmayı başaran Eneramo'nun şutu az farkla auta giderken ilk yarı bu pozisyonun ardından sona erdi.

UJFALUSI VS G.SARAY SAVUNMASI!

Sivasspor'un Nijeryalı golcüsü Micheal Eneramo, Galatsaray savunmasına maç boyunca zor anlar yaşattı.

Süper Lig'de bu sezon 9 gol atan başarılı futbolcu, G.Saray savunmasında Semih Kaya ve Tomas Ujfalusi ile sık sık karşı karşıya geldi.

Maç başında Semih Kaya'nın marke ettiği golcü oyuncuyu durdurma görevini zaman zaman Tomas Ujfalusi üstlendi.

SİVAS YİNE RİSK ALDI

Galatasaray karşısında Necati'nin harika golü sonrasında 1-0 geriye düşen Sivasspor, ikinci yarıya risk alarak başladı.

Bu sezon geriye düştüğü maçlarda orta sahadaki futbolcu sayısını azaltan ve forvette çoğalarak gol arayan Sivasspor, aynı sistemi Galatasaray karşısında da uyguladı.

Galatasaray kalesinde gol arayan Sivasspor, savunmasında da büyük boşluklar verdi.

NECATİ ATEŞ TUTULMUYOR

Sivasspor karşısında attığı şık golle takımını öne geçirmeyi başaran Necati Ateş, karşılaşma boyunca sergilediği futbolla göz doldurdu.

Yakaladığı pozisyonların dışında takım arkadaşlarını da gol yollarına sokmakta başarılı olan Necati Ateş, takımının farkı 2'ye çıkarmasında önemli rol oynadı.

Necati Ateş'in yarattığı pozisyonun ardından kazanılan kornerde ceza sahası içinde topla buluşan Tomas Ujfalusi yaptığı vuruşla 64. dakikada skoru 2-0'a getirdi.

UJFALUSI YILLAR SONRA...

Sene başında Atletico Madrid'den transfer edilen Galatasaray'ın başarılı savunmacısı Tomas Ujfalusi, 6 yıl sonra golle tanıştı.

Sivasspor maçında takımının ikinci golünü atan Çek stoper, kariyerindeki son golünü 5 Kasım 2006 tarihinde Fiorentina forması giydiği dönemde Roma'ya karşı atmıştı.

Tomas Ujfalusi böylece yıllar sonra gol hasretine son verirken Galatasaray'daki ilk golünü de atmış oldu.

MAÇIN GİZLİ KAHRAMANI!

Sivasspor karşısında zorlu bir deplasman sınavı veren lider Galatasaray'da maçın gizli kahramanı kaleci Fernando Muslera oldu.

Maç boyunca yaptığı birbirinden kritik kurtarışlarla Sivasspor'un golü bulmasına izin vermeyen Uruguaylı takım arkadaşlarından da alkış topladı.

Bozuk zeminde uzaktan gelen şutlarda son derece dikkatli olan Muslera, karşı karşıya pozisyonlarda da doğru pozisyonlarda durunca Sivasspor'un gol silahlarını susturmayı başardı.

AYDIN FİŞİ ÇEKTİ...

Galatasaray karşısında maç boyunca baskılı futbol oynamasına rağmen golü bulamayan ve kalesinde 2 gol gören Sivasspor'un, Aydın Yılmaz'ın farkı 3'e çıkarmasıyla maçı çevirme umutları da suya düştü.

Yine Necati Ateş'in Sivasspor yarı alanına taşıdığı topta Aydın Yılmaz sağ çaprazda topla buluştu ve ceza sahası içine girer girmez vuruşunu yaparak golü atmayı başardı.

Böylece Aydın Yılmaz da Galatasaray'daki gol hasretine 1 yıl aradan sonra son vermiş oldu.

SİVASSPOR - GALATASARAY: 0-4

90' GOOOOLLL.. GOOOLLL.. Necati Ateş maça son noktayı koydu: 4-0

87' G.Saray savunmasının dengesiz yakalandığı atakta Erman, Grosicki'nin önüne çok iyi bir pas attı. Bu oyuncunun ceza sahası sol çaprazından yaptığı vuruş az farkla dışarı gitti.

85' Sol kanattan gelişen Sivasspor atağında Grosicki'nin ortası Eneramo'yu aştı. Muslera topu çeldi ve G.Saray savunması uzaklaştırdı tehlikeyi.

83' G.Saray'da Melo oyundan çıkıyor. Ceyhun oyunda.

81' Necati sol kanattan taşıdı topu ve ceza sahasının hemen dışındaki Aydın'ı topla buluşturdu. Aydın da müsait pozisyonda düzgün bir vuruşla Senecky'i mağlup etti.

81' GOOOLLL... GOOOLLL... Aydın'un golü. Durum 3-0.

79' Sivaslı futbolseverlerin maçın hakemi Halis Özkahya'ya tepkisi büyük bu dakikalarda. Ujfalusi'nin topsuz alanda yere düştüğü pozisyonun ardından tepkiler giderek arttı.

76' Sivasspor Cihan Özkara ile gole yaklaştı. Oyuna az önce giren Cihan, ceza sahası dışında Erman'ın önündeki topu aldı ve ceza sahasına girerken şutunu attı. Muslera yerden gelen bu şutta da hata yapmadı.

74' Erman'ın ortasında Eneramo Ujfalusi ile Hakan Balta arasında topu göğsüyle kontrol etmek istedi. Nijeryalı golcü yerde kalırken hakem oyunu sürdürdü.

71' Uğur Kavuk, uzak mesafeden Muslera'yı avlamak istedi. Ancak tecrübeli kaptanın bu denemesinde top kaleyi bulmadı.

67' Sivasspor net bir gol şansını değerlendiremedi! Kıvanç'ın ceza sahasına doğru gönderdiği top Erman'ın kafasından sekip Grosicki'nin önünde kaldı. Grosicki'nin sağ çaprazdan vuruşunu Muslera çıkardı.

64' Selçuk'un sağ kanattan kullandığı kornerde savunmadan seken top Ujfalusi'nin önünde kaldı. Ujfalusi'nin vuruşunda kötü zeminde seken top Senecky'e rağmen ağlarla buluştu.

64' GOOOOLLL... GOOOLLL.. Ujfalusi'nin golü. Fark 2'ye çıktı.

63' Necati kontra atakta topun taça çıkmasına izin vermedi. Elmander bekletmeden Riera'yı gördü. Riera'nın ceza sahası içine çıkardığı topa Necati koştu, tecrübeli yıldızın müsait pozisyondaki vuruşunda Senecky topu kornere tokatladı.

61' Pedriel ceza sahası dışından çok sert vurdu kaleye. Muslera müthiş çıkardı. Korner.

59' G.Saray'da ise Aydın oyuna giren isim. Sarı kartı bulunan Emre Çolak kenarda.

59' Sivasspor'da Mehmet Nas oyundan çıktı Kıvanç oyunda.

58' Sivasspor'da Erman orta sahada kazandığı topla ceza sahasına kadar geldi fakat pası isabetsiz. Muslera'ya akdar gelen top.

55' Oyun yeniden başladı. Eboue oyuna döndü. Sivassporlu taraftarların tepkisi var.

53' Eboue'nin sakatlığı nedeniyle oyun durdu Sivas'ta.

52' Sivasspor etkili geldi bu kez. Kısa paslarla ceza sahasına yaklaşan ev sahibinde Erman, topu ceza sahasına havalandırdı. Melo'nun kafa vuruşunda top Pedriel'de kaldı. Pedriel'in ceza sahası içindeki vuruşu defanstan döndü...

50' Galatasaray'ın 2. gole yaklaştığı an! Sivasspor dengesiz yakalandı. Riera'nın pasında Necati bir anda kaleci Senecky ile karşı karşıya kaldı. Vuruşunda kaleciden seken top kaleye yöneldi. Top az farkla dışarı gitti.

48' Sivasspor sol kanattan Grosicki ile geldi. Bu oyuncunun ortasında Eneramo'dan önce Semih kafayla topu uzaklaştırdı.

47' Emre'nin Erman'a arkadan yaptığı hareket ve sarı kart.

46' Sivas'ta ikinci yarı başladı.

İKİNCİ YARI:

* Ve devre sona eriyor. Galatasaray Necati'nin golüyle 1-0 önde giriyor soyunma odasına. İkinci yarıda yeniden birlikteyiz.

45+ 1 dakika ilave edildi ilk yarının sonuna.

45' Müthiş bir fırsat Sivasspor adına! Erman sol kanattan ceza sahasına inip ortasını yaptı. Eneramo altı pas üzerinden Ujfalusi'ye rağmen topu dokundu. Top az farkla dışarı gitti. Penaltı beklentisi de vardı Eneramo'nun..

42' Sivasspor üst üste paslarla organize geldi rakip kaleye fakat. Erman'ın Eneramo'ya pası hızlı. Dışarı çıkan top..

Bilgi: Galatasaray, Sivasspor'u deplasmanda en son 2007-2008 sezonunda 5-3 mağlup etmişti.

40' Bir sarı kart da Riera'ya.. Oyun bu dakikalarda sertleşti.

38' G.Saray'da Melo, Pedriel'e yaptığı hareketin ardından sarı kart gördü. Sivaslı futbolseverlerin Brezilyalı futbolcuya tepkisi var.

33' G.Saray 25 metre mesafeden bir serbest atış kullandı. Riera'nın kullandığı atış az farkla üstten dışarıya gitti.

28' G.Saray ikinci gole çok yaklaştı! Necati'nin savunma arkasına attığı harika pasla kaleciyle karşı karşıya kaldı Elmander. İsveçli oyuncunun aşırtma vuruşunda Senecky'e çarpan top kalenin uzak tarafına yöneldi ve tehlike uzaklaştırıldı.

27' Hakan Balta kritik bir noktada rakibine faul yaptı. Ceza sahası dışı sol çaprazı... Vuruşu Erman hemen direk kaleye kullandı. Top dışarıya gitti.

22' Kullanılan köşe atışından ise sonuç gelmedi. Uzaklaştırıyor topu Galatasaray savunması.

21' Uğur Kavuk, yine sağ kanatta topla buluşur buluşmaz ortasını yaptı. Arka direkte Eboue, kafayla kornere gönderdi topu.

16' Sivasspor'un baskısı vardı fakat golü bulan taraf konuk Galatasaray oldu.

14' Riera'nın pasıyla topla buluşan Necati, topla buluşur buluşmaz döndü ve şutunu attı. Aşırtma giden top, kaleci Senecky'nin üstünden ağlarla buluştu.

14' GOOOLLL... GOOOLLL... Necati'nin müthiş golü. Galatasaray 1-0 öne geçti.

12' Sivasspor gole çok yaklaştı. Erman bir anda ceza sahasına girdi ve sol çaprazdan dar açısına rağmen çok sert bir şut çıkardı. Uruguaylı Muslera, bu topu çıkarmayı başardı.

10' Sivasspor çok etkili geldi bu dakikada. Uğur sol kanattan etkili bir orta yaptı. Savunmanın uzaklaştıramadığı top Mehmet Nas'ın önünde kaldı. Mehmet'in yerden sert vuruşu Eneramo'ya çarpıp dışarı çıktı.

7' İlk dakikalarda tempo yüksek Sivas'ta...

5' Riera ceza sahası dışından kaleyi yokladı. Yerden yavaş gelen bu topu kontrol etmekte zorlanmıyor Senecky

3' Erman KIlıç çok uzak mesafe olmasına rağmen sert bir şut çıkardı. Muslera soluna giden topu zorlukla çıkardı.

2' Grosicki'nin sağ kanattan ortasını Melo karşıladı. Galatasaray kazandığığ topla hücuma hızlı çıktı. Hakan Balta, Emre Çolak'tan aldığı pasla sol kanattan ceza sahasına girdi. Balta'nın yerden pasında, Riera'nın vuruşu üstten dışarıya gitti.

1' Sivas'ta zorlu mücadele başladı. Her iki takıma da başarılar diliyoruz.

İLK YARI:

İŞTE 11'LER...

Galatasaray: Muslera, Eboue, Semih, Ujfalusi, Hakan, Melo, Selçuk, Emre, Riera, Elmander, Necati

Sivasspor: Senecky, Uğur, Navratil, Rajnoch, Kağan, Mehmet Nas, Kadir, Pedriel, Erman, Grosicki, Eneramo

 

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Anahtar Kelimeler: AslanZirvede 4 Köşe!

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV