banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner319
16 Mayıs 2024 Perşembe

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

Tarihi davada 20. duruşma

Karar aşamasına gelinen şike iddialarına yönelik davanın duruşması bugün Çağlayan'daki 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülüyor.

26 Haziran 2012 Salı 12:15
Tarihi davada 20. duruşma
banner266
Tarihi davada 20. duruşma

16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen şike davasının 20. duruşması salı günü başlıyor.
16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen şike davasının 20. duruşması salı günü başladı. Karar aşamasına gelinen şike iddialarına yönelik davanın duruşması bugün Çağlayan'daki 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülüyor.

Tutuksuz sanıklardan Sadri Şener, Nevzat Şakar, Tayfur Havutçu, Şekip Mosturoğlu, Serdar Adalı'nın da aralarında bulunduğu çok sayıda tutuksuz sanık da duruşmada hazır bulundu.



"KONUŞURSAM MAHKEME BİTER"
Aziz Yıldırım mahkeme heyetinde konuşmaya yönelik talepleri üzerine Mahkeme Başkanı Ekinci "Konuşturmuyoruz mu?" diyerek tepki gösterirken; Yıldırım "Konuşursam zaten mahkeme biter" dedi. Ekinci bunun üzerine "Buyrun" diyerek Yıldırım'a söz hakkı verdi.

EMENIKE TRANSFERİNİ ANLATTI
Ardından Emenike'nin transferinin sorulması üzerine Yıldırım "Ocak ayında kardeşim Ali yıldırım gitti, 10 milyon avro istediler. Biz de zamana bıraktık. Ankara'da Karabükspor başkanı ile telefonda pazarlık yaptık. Bu pazarlığın tapelerde olması lazım ama savcılığın işine gelmediği için yok. Sonra pazarlık bitti ve 9 milyon avro'ya anlaştık. Bunların da olması lazım" açıklamasında bulundu.

"SADRİ ŞENER ÇIKSIN DESİN"
Trabzonspor vekilinin "Eskişehir maçı öncesi tesislere gitmeniz normal midir?" sorusunu Yıldırım "Bak ben 14 yıldır bu işteyim. Sadri başkan burada çıksın desin. Son maçta şampiyonluğu kaybettik. "Bize yenilin dedi" derse o maç için 14 yıldaki her şeyi üstlenirim. Ben Trabzonspor tesislerine de gittim. Yemek yedim." şeklinde cevapladı.

AZİZ YILDIRIM: MİLLETİN YATAK ODASINI BİLEMEM
Aziz Yıldırım mahkeme heyetine dönerek "Aziz Yıldırım her şeyi biliyor diyorlar. Ben milletin yatak odasını bilmem" demesi üzerine Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci Yıldırım'a "Bunu diyemezsin, hakaret olur. Dışarı çıkartırım" uyarısı geldi. Aziz Yıldırım ise "Daha iyi olur" cevabını verdi.

MAHKEME BAŞKANI'NDAN YILDIRIM'A UYARI
Aziz Yıldırım'ın Trabzonspor avukatlarıyla girdiği münakaşa ve soru sormaları üzerine "Sorun sorun, en sonda ben soracağım ama siz cevap vereceksiniz" dedi ve Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci Yıldırım'a dönerek; "Ben burda başkanım, sen sanıksın, müdahale etme" diyerek uyardı.

"TRABZONSPOR'U DÖRDÜNCÜ BÜYÜK BEN YAPTIM"
"Trabzonspor için Aziz Yıldırım ne yaptı? Herkes bilsin, Trabzonspor büyük değildi, üç büyük vardı ben dördüncü büyük yaptım. Bizim yayın haklarımızdaki yardımla Trabzonspor dördüncü büyük oldu..."

Trabzonspor avukatının Manisaspor başkanı Kenan Yaralı'ya gönderilen parayı ısrarla sürmesi üzerine ise mahkeme salonunda kısa süreli bir gerginlik yaşandı.

NOT: (Aziz Yıldırım'ın şike olduğunu iddia ettiği maçta, Trabzonspor 21 Şubat 2011 tarihinde deplasmanda Manisaspor ile oynadığı karşılaşmanın ilk yarısını 1-0 geride kapatıp, ikinci yarı maçı 2-1 kazanmıştı.)

"TRABZONSPOR-MANİSASPOR MAÇINDA ŞİKE VARDI"
Aziz Yıldırım savunmasının tutanağı tutulurken şok da bir iddia ortaya attı. Manisaspor - Trabzonspor maçında şike olduğunu iddia eden Yıldırım, "Mehmet Ali Yılmaz'a sorun, Trabzonspor - Manisaspor maçında şike vardı. Bunu da o tutanağa yazın." dedi.

AZİZ YILDIRIM: "DEVLETE GÜVENMİYORUM"
"Devlete artık güvenmiyorum. Önceden devlete güvenirdik ama şimdi güvenmiyorum. Devletin görevi suça teşvik etmek değildir ama devlet suça teşvik ediliyor. Devletin hiçbir şeyine güvenmiyorum. Sayın heyet, sayın savcı iki telefonum var. Gerisi şirket ve firmalar adınadır. Devletin korumasının telefonu var. Türkiye'de herkes herkesi dinliyor. Dinlemesin diye alınmıştır. Önceden devlete güvenirdik ama şimdi güvenmiyorum"

Sabah saatlerinde başlayan duruşmada ilk olarak Fenerbahçe başkanı Aziz Yıldırım'ın çapraz sorgusuyla başladı. Aziz Yıldırım mahkeme heyetinin telefon konuşmalarının Yıldırım'ın önüne sunulması üzerine savunmaya geçen Yıldırım çarpıcı ifadeler kullandı.

 

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV