banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner309
13 Mayıs 2024 Pazartesi

Özel Kuvvetler'den nefes kesen tatbikat

Türk Futbolunun Rotası Bugün Çizilecek

Türk futbolunda dengeleri altüst eden 'şike ve teşvik soruşturması'nda akıllardaki soruların bugün cevap bulması bekleniyor.

18 Temmuz 2011 Pazartesi 08:23
Türk Futbolunun Rotası Bugün Çizilecek
banner267
Türk Futbolunun Rotası Bugün Çizilecek
Türk futbolunda dengeleri altüst eden 'şike ve teşvik soruşturması'nda akıllardaki soruların bugün cevap bulması bekleniyor.


Futbol Federasyonu yöneticileri, Cenevre'de UEFA yetkilileriyle bir araya geliyor. Toplantıda, liglerin ertelenmesinden kulüplerin ihraçlarına kadar birçok konu masaya yatırılacak.

Türkiye'yi sarsan futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında gözler, Futbol Federasyonu'nun bugün İsviçre'nin Cenevre şehrinde UEFA yetkilileriyle yapacağı toplantıya çevrildi. Yöneticisi ve teknik direktörü tutuklanan Beşiktaş'ın, kazandığı Türkiye Kupası'nı iade etme kararlarıyla yeniden harekete geçen Federasyon, UEFA'nın görüşünü dinleyecek. Toplantının ardından Futbol Federasyonu'nun liglerin ertelenmesi dahil önemli kararlar alabileceği belirtiliyor. Şike soruşturmasının ikinci dalgasında tutuklanan İstanbul Büyükşehir Belediyesporlu İbrahim Akın ve İskender Alın'ın şikeyi itiraf ettikleri öne sürülmüştü. Bu durumun, Federasyon'un daha önce aldığı liglerin ertelenmeyeceği yönündeki kararını değiştirmesine neden olabileceği belirtiliyor.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun UEFA yetkilileriyle yapacağı toplantıda görüşülecek konular arasında Süper Kupa finalinin iptali ve şikeye karıştığı iddia edilen Fenerbahçe ile Beşiktaş'ın, Avrupa kupalarına gönderilip gönderilmeyeceği de tartışılacak. Şike operasyonu ile dengelerin yerinden oynadığı Türk futbolunda, bundan önce alınan bütün kararların bir kez daha gözden geçirilebileceği ifade ediliyor. Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, soruşturmayı yürüten savcılarla son görüşmesinin ardından, "Aldığımız kararlar kanun değil, Allah'ın emri de değil. Farklı gelişmeler olursa yeniden değerlendirebiliriz. Kararlarımız değişebilir." demişti.

Soruşturmanın başladığı 3 Temmuz'dan bu yana, UEFA yetkilileriyle irtibat halinde bulunan Aydınlar yönetimindeki Futbol Federasyonu'nda bugünkü toplantıya, Başkan Vekili Lutfi Arıboğan ile TFF Baş Hukuk Müşaviri Prof. Dr. İlhan Helvacı ve bazı avukatların katılacağı açıklandı. UEFA'dan ise 4 kişilik heyetin hazır bulunacağı kaydedildi.

Toplantıda iki kritik konu tartışılacak. İlk etapta cumhuriyet savcılığından şu ana kadar elde edilen deliller ışığında hareket edilerek adı şikeye karışmış kulüplerin küme düşürülmesi ya da puanlarının silinmesi cezası görüşülecek. İkinci ihtimale göre ise soruşturmayla ilgili iddianame beklenecek. Sezon ortasına gelinmiş olsa dahi cezalar uygulanacak. Suça bulaştığı kanaatine varılan kulüplerin Avrupa kupalarından ihracı söz konusu olacak. TFF'nin, Cenevre'deki görüşmesinin ardından, yarın İstanbul'da yapacağı yönetim kurulu toplantısında son durumu masaya yatıracağı bildirildi.

Yeni dalga kapıda

Şu ana kadar iki kez gerçekleştirilen şike operasyonunda 3. dalganın da kapıda olduğu öğrenildi. Birkaç gün içinde ifadeye çağrılacaklar arasında Futbol Federasyonu yetkilileri, kulüp yöneticileri, futbolcular ve işadamlarının bulunduğu iddia edildi. Cumhuriyet Savcısı Mehmet Berk'in yürüttüğü soruşturmada bugüne kadar 79 kişi gözaltına alındı. Bunlardan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ile Beşiktaş yöneticisi Serdal Adalı ve Teknik Direktör Tayfur Havutçu'nun da içinde bulunduğu 31 kişi tutuklandı. 20'si savcılıkta, 16'sı mahkemede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Beşiktaş itiraz ediyor, Fenerbahçe sonuç bekliyor

Beşiktaş'ın kongre üyesi ve eski yöneticilerinden Levent Erdoğan, şike soruşturmasında tutuklanarak cezaevine gönderilen Teknik Direktör Tayfur Havutçu ile ilgili bugün bir üst mahkemeye itiraz dilekçesi vereceklerini söyledi. Siyah-Beyazlı yönetimle birlikte hareket ettiklerini belirten Erdoğan, birçok hukukçu ve avukatla sürekli durum değerlendirmesi yaptıklarını anlattı. Uzun yıllar Beşiktaş Kulübü'nde başkanlık yapan Süleyman Seba'nın da bu sabah Metris Cezaevi'nde bulunan Havutçu'yu ziyaret edeceği öğrenildi.

Bu arada tutuksuz yargılanmak için bir üst mahkemeye başvuran F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın, itiraz dilekçesinin sonucu bekleniyor. Yıldırım'ın, dilekçesinin reddi halinde bugün saat 18.00'de kulübe başkanlıktan istifa ettiğine dair dilekçesini göndereceği belirtildi. Bu durumda Sarı-Lacivertli yönetimin önünde iki seçenek bulunuyor. Ya bütün yöneticiler istifasını verip kongre kararı alınacak, ya da mevcut kişilerle yola devam edilecek. Yönetimin, Yıldırım'a destek amacı taşıması açısından başkanın istifasını kabul etmeyeceği ifade ediliyor.
 

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV