banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner287
10 Mayıs 2024 Cuma

GNL Reklam Bir Adım Önde

UEFA Kupası Arda'lı Atletico'nun!

Arda Turan'lı Atletico Madrid, Athletic Bilbao'yu 3-0 mağlup ederek UEFA Avrupa Ligi'nde şampiyon oldu.

09 Mayıs 2012 Çarşamba 23:56
UEFA Kupası Arda'lı Atletico'nun!
banner264
UEFA Kupası Arda'lı Atletico'nun!
Arda Turan'lı Atletico Madrid, Athletic Bilbao'yu 3-0 mağlup ederek UEFA Avrupa Ligi'nde şampiyon oldu.

UEFA Avrupa ligi final karşılaşmasında Arda Turan'lı Atletico Madrid, Athletic Bilbao'yu 3-0 mağlup ederek şampiyon oldu.

Bükreş'te oynanan final karşılaşmasında Atletico Madrid'e UEFA şampiyonluğu getiren goller 7 ve 34. dakikalarda Kolombiyalı gol makinesi Radamel Falcao ile 85. dakikada Diego'dan geldi.

ARDA'DAN 1 ASİST

Milli futbolcumuz Arda Turan,  Fatih Tekke gibi final maçında 1 asist yaparak tarihe geçti. Arda, Falcao'nun ikinci golünün asistini yaptı.

82. dakikada Arda'nın kaşı açıldı ancak korkulan bir şey olmadı. Milli futbolcu 90+3. dakikada oyundan çıktı.

FALCAO ÜST ÜSTE 2. KEZ

Geçen sezonki finalde de attığı golle Porto'yu zafere ulaştıran Falcao, üst üste 2. kez aynı başarıyı yaşadı. Kişisel olarak da 12 gole ulaştı.
 
2010'da da Ardalı Galatasaray'ı eleyip UEFA'da zafere ulaşan Atletico Madrid, bu kez de Beşiktaş'ı safdışı bıraktığı sezon kupayı havaya kaldırmayı başardı.
 
Arda Turan, kupa seremonisinde, daha önce söylediği gibi Türk bayrağıyla tur attı.
 
MAÇTAN DAKİKALAR
 
Milli futbolcu Arda Turan’ın ilk 11’de sahaya çıktığı karşılaşmaya Atletico Madrid hızlı başladı. NTV’den canlı yayınlanan maçın ilk dakikalarında oyunun kontrolünü ele geçiren Madrid ekibi, 7. dakikada Falcao’nun attığı golle 1-0 öne geçti.
 
Ceza sahasının sağ çaprazında topla buluşan Kolombiyalı yıldız Falcao, rakibinden sıyrıldıktan sonra arka direğe harika bir şut çekerek kaleci Iraizoz’u mağlup etti ve takımını Bükreş’te 1-0 öne geçiren golü kaydetti. Bu dakikadan sonra Atletico Madrid daha kontrollü bir oyun sergiledi.
 
Daha fazla risk alarak ileri çıkmaya başlayan Athletic Bilbao, rakip kalede önemli fırsatlar yakalamasına rağmen kaleci Courtois’i aşmayı başaramadı. Kendi sahasından hızlı çıkarak gol arayan Atletico Madrid, 34. dakikada farkı 2’ye çıkardı. Asisti milli futbolcu Arda Turan yaptı.
 
Athletic Bilbao’nun savunmada yaptığı hata ile topu kazanan Atletico Madrid’de Arda Turan, sol çaprazdan rakip ceza sahasına girdi. Milli futbolcu son çizgiye inerek topu Falcao ile buluşturdu. Kolombiyalı futbolcu rakibinden sıyrıldıktan sonra topu birkez daha ağlara gönderdi: 2-0. İlk devrenin kalan bölümünde başka gol olmazken, Madrid ekibi soyunma odasına 2-0 önde gitti.
 
 
Karşılaşmanın ikinci devresine Athletic Bilbao etkili başladı. İlk 2 dakika içinde 2 net pozisyon yakalayan ekip, bu fırsatları değerlendiremedi. Skor avantajını korumak isteyen Atletico Madrid, daha kontrollü bir oyun sergiledi. Madrid ekibi rakip takımın top kaybı yaptığı pozisyonlarda kendi sahasından hızlı çıkarak gol aradı.
Son bölümde Athletic Bilbao oyunu rakip sahaya yıktı. Madrid ekibinin savunmasına zor anlar yaşatan Bilbao, kaleci Courtois’i aşmayı başaramadı. Kendi sahasından hızlı çıkarak rakip kaleye etkili gelen Atletico Madrid’de Falcao’nun şutu 80. dakikada direkten döndü. Atletico Madrid’de 85. dakikada sahneye çıkan Diego, kaydettiği golle maçın skorunu belirledi: 3-0
 
Kalan sürede başka gol olmazken, Atletico Madrid, Falcao ve Diego’nun golleriyle sahadan 3-0’lık sonuçla galip ayrılarak UEFA Avrupa Ligi’nde ikinci kez mutlu sona ulaştı. 

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV