banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

29 Mart 2024 Cuma

6 ay çakarlı araçla para taşıdık

Ve whatsapp geri adım attı mı

Ünlü mesajlaşma programı whatsapp geri adım attı mı eski gizlilik politikasının devam edeceğini açıkladı mı.

10 Ocak 2021 Pazar 23:59
Ve whatsapp geri adım attı mı
banner299
Ve whatsapp geri adım attı mı

Ünlü mesajlaşma programı whatsapp geri adım attı mı ve eski gizlilik politikasının devam edeceğini açıkladı mı.

Beylikdüzü Tabela

Son bir haftadır sadece Türkiye'de değil Avrupa'nın bir çok ülkesinde milyonlarca insanın telefonundan sildiği whatsapp geri adım attı.

CNN'nin haberine göre denerek yapılan paylaşımla oldu, whatsapp geri adım attı ve gizlilik politikasını değiştirmeyeceğini bildirdi. Whatsapp'ın geri adım atmasında en büyük neden son 24 saatte yaklaşık 10 milyon kişinin telefonundan whatsapp silip Telegram'a geçmesi oldu.

Facebook'un bu konuda resmi bir açıklama yapması bekleniyor.

Sosyal Medyada Viral Olan WhatsApp'ın Geri Adım Attığı İddiası Doğru Değil

Sosyal medyada ve özellikle Twitter'da sözde CNN kaynaklı olarak paylaşılan ve WhatsApp'ın tartışma yaratan kararından geri döndüğünü söyleyen iddialar gerçeği yansıtmıyor.

aşta Twitter olmak üzere pek çok mecrada hızla yayılan, kaynağının CNN olduğu söylenen WhatsApp'ın geri adım attığı iddiası şu an için gerçeği yansıtmıyor. WhatsApp tarafından kullanıcılara gönderilen ve kişisel bilgilerin Facebook tarafından işlenmesi için onay isteyen gizlilik sözleşmesi geçerliliğini koruyor. Bir başka deyişle WhatsApp'ın bildirimini kabul etmeyen kullanıcıların hesapları 8 Şubat itibarıyla silinecek. 

Sosyal medyada viral olan iddiaların ABD merkezli CNN'in kaynak gösterilmesi, bilgiye olan inanırlığı pekiştirdiği için iddialar hızlı bir şekilde viral oldu. Ancak ne CNN ne de WhatsApp cephesinden söz konusu bilgiyi doğrulayacak açıklamaya ya da habere ulaşılamıyor.

Yukarıdaki paylaşım dakikalar içerisinde pek çok onaylı Twitter hesabı tarafından da kopyalandı. Alınan etkileşim sayısı, sosyal medyada paylaşılan haberleri -belirtilen kaynak ne olursa olsun- teyit etmemiz gerektiğinin bir göstergesi oldu. 

WhatsApp geri adım atabilir mi?
Facebook'un WhatsApp için aldığı bu kararın geri dönüşü şimdilik oldukça zor görünüyor. Çünkü şirket, zaten 2016 yılından bu yana kullanıcılardan veri topluyor, bu verileri hedefli reklamcılık sistemi için kullanıyordu. 2021 itibarı ile değişen tek şey, kullanıcıların onayını istemesi oldu. Peki Facebook, zaten yaptığı bir faaliyet için neden kullanıcılardan onay almak zorunda kaldı? Bu da ABD başta olmak üzere Avrupa ülkelerinde onaylanan yeni yasalarla ilişkili bir durum. Devletler, artık kullanıcı verilerinin bilgileri olmadan ve açık şekilde onayları alınmadan işlenmesine izin vermeyecek hukuki önlemler alıyorlar.







ESNAF REKLAM PAKETİ


WEB SİTENİZİ YAPTIRIN


Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV