banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner287
03 Ekim 2025 Cuma

Kız kıza deniz keyfi

Torba Yasa mı? Çorba Yasa mı?

05 Mart 2011, 02:51
Torba Yasa mı? Çorba Yasa mı?
Şamil Horuluoğlu

Torba Yasa mı? Çorba Yasa mı?

 

Vergi ve sigorta affına ilişkin ‘’torba kanunu‘’ Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylandıktan sonra Resmi Gazete de yayınlandı.  Torba Yasa ile ilgili çok şeyler konuşuldu.  Kimisi torba yasa değil çorba yasa dese de vatandaş için faydalı oldu. Kanunun artıları eksilerinden fazla.

 

Turizm’den geçinen bölgemiz Antalya da vergi, ssk, bağkur mağduru pek çok. Doğal olarak yurdumuzun diğer illeri bakımından da bahsi geçen mağduriyetler var. Şahsım adına kanunu yerinde buldum. İnşallah bu kanun da sulandırılmaz.

 

Birçok vatandaşımızın emekliliği dolduğu halde prim borcu yüzünden birçok sosyal haklardan kendi mahrum olduğu gibi, aile bireyleri de mağdur. Maaş alamayıp çoluk çocuğuna bir ekmek getirmekten bile aciz insanlar var. Devlet, vatandaşa son bir kez babalık yapıyor. Bu fırsat iyi değerlendirilmeli. Devlet emekliliği gelmiş vatandaşlara bankalarla işbirliği yaparak ödeme kolaylığı sağlıyor. Hem kişiler emekli olacak hem de borcundan kurtulacak.

 

Vatandaşın evindeki çoluğu çocuğu da sosyal olanaklardan faydalanacak. Birçok aileler var ki; yoksulluk ve olanaksızlıklar nedeniyle parça parça olmuş durumda.

 

Kanunun yapılandırmasından sonra süre biraz kısa olmasına rağmen, eğer bankalar fazla formalite uygulamazlar ise,  hem vatandaş hem de devlet zorlanmaz.

 

Vatandaşı bu arada uyarmakta fayda var. Kanunun uygulanmasında ve prim borçlarının ödenmesinde bazı uyanık vatandaşlar nemalanacaktır ki bu da normaldir. Fakat herkese muamele yürütmek için vekalet ve yetki vermesinler. Çünkü sepette çürük elmalar da çıkabiliyor. Bu elmaları ayıklarken iş işten geçebilir.

 

Şamil Horuluoğlu

STDM Yön Kur Üyesi

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu içeriğe yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    EN ÇOK OKUNANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV