banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner288
11 Mayıs 2024 Cumartesi

Özel Kuvvetler'den nefes kesen tatbikat

2014 EKPSS sorunsuz tamamlandı!

Engelli memur adaylarının gireceği Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (2014 EKPSS) saat 10:00'da başladı.

27 Nisan 2014 Pazar 14:33
2014 EKPSS sorunsuz tamamlandı!
banner312
2014 EKPSS sorunsuz tamamlandı!

Engelli memur adaylarının gireceği Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (2014 EKPSS) saat 10:00'da başladı.

evden eve nakliyat

Engelli memur adaylarının gireceği Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) başladı.

EKPSS, 81 il merkezinde saat 10.00'da başladı ve 60 dakika sürecek. Testlerde 60 sorunun bulunacak ve sınav tek oturumda gerçekleştirilecek.

Adaylar, kimlik ve güvenlik kontrolleri için sınava girecekleri binanın kapısında, sınavdan 1 saat önce hazır bulundular.

Sınav engel gruplarına, öğrenim düzeylerine, engellilerin algılama ve öğrenme yeteneklerine göre yapılacak. Görme engelliler için grafik ve şekilli sorular sorulmayacak, isteyen görme engellilere büyük punto ile basılmış soru kitapçığı, okuyucu ve işaretleyici yardımı verilecek ve buna bağlı ek süre de sağlanacak. Ellerini kullanmakta zorluk çekenlere işaretleyici yardımı verilecek ancak bunun için ek süre verilmeyecek.

El ve baş hareketlerini sabit tutamayan kişilere kendilerinin talep etmesi durumunda okuyucu ve işaretleyici desteği ve buna bağlı ek süre sağlanacak.

Yaygın gelişim bozukluğu veya öğrenme güçlüğü bulunan adaylara ise engel dezavantajını önlemek için işitme engellilerden ilköğretime başlama yaşı sonrası işitme engeli olanlara karmaşık ve uzun paragraflar içermeyen sorular sorulacak. Sınav süresinin üçte biri kadar ek süre verilecek.

İlköğretime başlama yaşı öncesi işitme engelli olanlar için günlük ve yaygın olarak kullanılan kelimelerden oluşan soruların yer aldığı ayrı bir test ve üçte biri kadar ek süre verilirken, dil ve konuşma engelli adaylara işitme engelli adaylarla aynı test ve üçte biri kadar yine ek süre tanınacak.

Zihinsel engellilere ayrı bir test oluşturulup ve üçte biri kadar ek süre verilecek, okuyucu ve işaretleyici yardımı alarak soru kitapçığını hiç okuyamayan zihinsel engellilere ise sınav süresinin üçte ikisi kadar ek süre sağlanacak.

Sınav ve yerleştirme sonuçları, adayların adreslerine postalanmayacak. Adaylar sınav ve yerleştirme sonuçlarını, T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin internet adresinden öğrenebilecek.

Sınavın sonuçları memur ve işçi statüsünde personel istihdam eden kamu kurum ve kuruluşlarına; engelli personel alımlarında kullanılacak. Milli Eğitim Bakanlığınca engelli öğretmen alımlarına ilişkin yerleştirme işlemleri de EKPSS sonuçlarına göre ilgili Bakanlık tarafından yapılacak.

Sınavın sonuçları, yapıldığı tarihten itibaren 2 yıl süreyle geçerli olacak.

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV