banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner225
04 Mayıs 2024 Cumartesi

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Cumhuriyetin ilk öğretmeni 92 yaşında

Cumhuriyetin ilk öğretmenlerinden 92 yaşındaki Muazzez Ataşan, 45 sene evvel okuttuğu öğrencileriyle Çırağan Sarayı'nda 23 Nisan bayramını kutladı.

01 Mayıs 2012 Salı 13:10
Cumhuriyetin ilk öğretmeni 92 yaşında
banner265
Cumhuriyetin ilk öğretmeni 92 yaşında
 
 
Cumhuriyetin ilk öğretmenlerinden 92 yaşındaki Muazzez Ataşan, 45 sene evvel okuttuğu öğrencileriyle Çırağan Sarayı'nda 23 Nisan bayramını kutladı.
 
İstanbul Beşiktaş ilçesi'nde ki, Çırağan Sarayı Gazebo pastanesinde öğrencilerinin tertip ettiği kutlama partisine THY da kabin amiri olan torunu hostes Özlem Gökalp'ın kolunda yürüyerek gelen Muazzez öğretmen'e öğrencileri hediyeler verdi.
 
Şimdi çoğu anne, anne anne olan 50 yaş civarında ki öğrencileri her 23 Nisan da öğretmenleriyle bir araya geliyor, moral buluyorlar.
 
Öğrencileri Nesrin Uras, Şahika Kuday, Nuray Ateşoğlu Ecz. Nurdan Usta Bıyıksız, Feriha Çınar, Nevin Uras, Sadakat Sözen, gazeteci Dursun Boran'a şunları anlattılar:
 
 
" Eğitim emekcisi öğretmenimizi her sene hatırlamak, ona sevgiler sunmak için okuttuğu öğrencileri olarak, bir araya geliyoruz. Öğretmenimizi doğum gününde, dini ve milli bayramlarda hep ara sorarız. İstanbul kız öğretmen okulu mezunu, ana okulu Osmanlıca diploması olan öğretmenimiz 33 sene Türk eğitimine hizmet verdi.
 
At sırtında köylerde okullara gidip zor şartlarda Türk insanına eğitim veren birini unutmamak lazım. Allah sağlık verdiği müddetce, her 23 Nisan da bir araya gelip, öğretmenimizle bayram kutluyoruz. Ona güzel gün yaşatmaya çalışıyoruz. Dinimizde vefalı olmayı emreder. "
 
Resimde, Çırağan Sarayında ki kutlamaya katılan Muazzez öğretmen ve öğrencileri toplu halde görülüyorlar.
( Foto: İbrahim Boran )

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV