banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner225
10 Mayıs 2024 Cuma

Özel Kuvvetler'den nefes kesen tatbikat

Dershane öğretmenlerine müjde

SGK bazı özel kurumlarda neredeyse asgari ücretle çalıştırılan öğretmenlerin sorununu çözmek için düğmeye bastı. Proje ile öğretmenliğe, taban ücret getirilmesi öngörülüyor.

12 Haziran 2012 Salı 10:27
Dershane öğretmenlerine müjde
banner266
Dershane öğretmenlerine müjde

SGK bazı özel kurumlarda neredeyse asgari ücretle çalıştırılan öğretmenlerin sorununu çözmek için düğmeye bastı. Proje ile öğretmenliğe, taban ücret getirilmesi öngörülüyor. 

Zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran hükümet, özel kurumlarda çalışan öğretmenlerin de maaş sıkıntısını çözmeye hazırlanıyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından hazırlanan proje ile, öğretmenlik iş koluna, dolaylı olarak taban ücret getirilmesi öngörülüyor.

Bu sistemle özellikle dershanelerde asgari ücretle öğretmen istihdam edilmesi sona erecek. Düzenleme, özel okul ve dershanelerde görev yapan yaklaşık 116 bin öğretmeni ilgilendiriyor. Son yıllarda kamuda istihdam edilen öğretmenler ile dershanelerde istihdam edilen öğretmenler arasında maaş uçurumu oluştu. Örneğin, kamuda çalışan öğretmenlerin maaşı ortalama bin 600 lira iken, dershanelerde ise bu rakam 700 liraya kadar düşüyor. SGK’da, bu kapsamda öğretmen maaşlarına taban getirilmesi konusunda çalışma başlatıldı. Sisteme göre, meslek kodları oluşturulacak. Öğretmenler için prime esas kazanç tutarı belirlenecek. Dershane ve özel okullar, belirlenen kazanç tutarının altında beyanda bulanamayacaklar. Böylece öğretmen maaşlarına taban getirilmiş olacak. Bildirimler de, taban ücretler üzerinden yapılacak. Aynı yöntem, öğretmenlerin ardından doktor ve mühendisler içinde uygulanacak.
 

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV