banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner288
03 Mayıs 2024 Cuma

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Tiyatrocu Baykal Kent vefat etti

Sevilen tiyatrocu Baykal Kent, kalp yetmezliği nedeniyle tedavi gördüğü Bursa Devlet Hastanesi'nde vefat etti.

06 Şubat 2012 Pazartesi 10:42
Tiyatrocu Baykal Kent vefat etti
banner266
Tiyatrocu Baykal Kent vefat etti
Sevilen tiyatrocu Baykal Kent, kalp yetmezliği nedeniyle tedavi gördüğü Bursa Devlet Hastanesi'nde vefat etti.
Türk sinemasının unutulmaz ismi Baykal Kent, kalp yetmezliği nedeniyle tedavi gördüğü Bursa Devlet Hastanesi'nde hayata gözlerini yumdu.

Yaklaşık 10 gündür kalp yetmezliği nedeniyle tedavi gören ünlü sanatçının ölümü sanat camiasında şok etkisi yaşatırken, hayranlarını da üzdü. 3 yıldan bu yana Bursa'da huzurevinde yaşayan Baykal Kent, Bursalı gençlere tiyatro dersi de veriyordu.

BAYKAL KENT KİMDİR?
1943 de İstanbul'da doğdu. Sanat hayatına tiyatro oyunculuğu ile başladı. 1963 yılından itibaren sinema filmlerinde figüran olarak çalışmaya başladı. Sinemadaki ilk çıkışını 70'li yılların ortasında yaptı. Daha çok komedi ağırlıklı filmlerin tombul komiği olarak yer aldı. Tiyatro çalışmalarını da yine aynı yıllarda devam ettirdi. 25 yıl boyunca Ferhan Şensoy'un Orta Oyuncular kadrosunda sahneye çıktı.
1987 yılından sonra faal sinema çalışmalarını azaltan Baykal Kent, özel kanalların açılmasıyla birlikte televizyon showları ve komedi dizilerinde çalışmaya başladı.
OYNADIĞI FİLM VE DİZİLER
Sanatçının oynadığı filmler arasında "İntikam, Sevimli Frankenştayn, Turhanoğlu Çal Hasan, Zımbala Behçet, Çılgın Ama Tatlı, Deli Şahin, Kadı Han, Kafes, Kolombo Şakir, Nerde Beleş Orda Yerleş, Paçavra, Selam Meleklerim, Tavşan Kızlar, Yarınsız Adam, Yumurtanın Sarısı, Hırçın Kız, Kan, Kızını Dövmeyen Dizini Döver, Sarhoş, Ağa Düşen Kadın, Sımsıcak, Yadeller, Arzu, Bacanak, Gazeteci, Helal Sana Recep Abi, Minnoş, Patronun Kızları, Çile, Eşek Şakası, Kartal Murat, Bir Damla Ateş, Önce Hayaller Ölür, Şabancık, Yasak Aşk, Ceza, Düşkünüm Sana, Gırgır Ali, Kelepçe, Aptal Kahraman, Cehennem Elçileri, Çöl, En Büyük Yumruk, Gizli Kuvvet, Günahkar, Kardeşim Benim, Kobra, Ölüme Son Adım, Türkiyem, Vahşi Kan, Ağlattı Kader, Başım Gözüm Üstüne, Dev Kanı, Kalbinden Atma Beni, Orta Direk Şaban, Üşütük, Alkol, Anadan Ayrı, Gazino Bülbülü, Gurbetçi Şaban, Para Babası, Sekreter, Ay Işığı Operesyonu, Ödlek, Piyangocu Kız, Tarzan Rıfkı, Fosforlu, Kahpe Bizans.
 

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV