banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

29 Mart 2024 Cuma

6 ay çakarlı araçla para taşıdık

Yeni ehliyette son tarih belli oldu

Milyonlarca vatandaş hala yeni ehliyet belgesini almış değil. Eski ehliyetlerine devam eden çok sayıda kişi için zaman daralıyor. Peki, yeni ehliyetler için son tarih ne zaman? Ya da eski ehlşyet kartları ne zamana kadar geçerli?

18 Ekim 2022 Salı 13:15
Yeni ehliyette son tarih belli oldu
banner304
Yeni ehliyette son tarih belli oldu

Milyonlarca vatandaş hala yeni ehliyet belgesini almış değil. Eski ehliyetlerine devam eden çok sayıda kişi için zaman daralıyor. Peki, yeni ehliyetler için son tarih ne zaman? Ya da eski ehlşyet kartları ne zamana kadar geçerli?
Öncelikle yeni tip sürücü belgesi için ALO 199, "ALO 199 Mobil Uygulama" veya "nvi.gov.tr" adresinden randevu almanız gerekmekte.
Daha sonra aile hekiminden alınacak "sürücü olur" raporu ve son 6 ay içerisinde çekilmiş bir adet biyometrik fotoğraf ile değişim ücretini yatırmanız gerekiyor.

Değişim ücreti (değerli kağıt bedeli) olan 15 TL'yi vergi dairesi müdürlüklerine, "https://ivd.gib.gov.tr" internet adresi üzerinden sanal pos uygulamasıyla kredi kartı veya banka kartı aracılığıyla ya da anlaşmalı bankalara yatırabiliyorsunuz.
KİMLİK VE EHLİYET BİRLEŞTİRME NASIL YAPILIR?
İçişleri Bakanlığı’nın yaptığı düzenlemeyle ehliyet, kimlik ve pasaport ile ilgili değişiklik kararı, 1 Ocak 2017 tarihinde yürürlüğe girmişti. Şimdi ise gündemde olan konu bakanlığın 21 Eylül 2020’de devreye aldığı bir başka yenilik de ehliyetin kimlik kartına entegre edilmesi uygulaması.
Yeni uygulama ile birlikte kişilerin kimlik belgesi ile ehliyet belgesini ayrı ayrı taşıma zorunluluğu ortadan kalktı.
Dünyada ilk ve tek uygulama olan 'Hayat Kimliğinle Kolay' uygulamasıyla yeni nesil sürücü belgelerindeki bilgiler, çipli kimlik kartlarına entegre ediliyor. Böylece vatandaşların, trafikte yanlarında ayrıca sürücü belgesi bulundurma zorunluluğu ortadan kalkıyor. İlçe nüfus müdürlüğüne başvuruda bulunan vatandaşlar ehliyetlerini, kimlik kartına tanımlayarak yanlarında tek kart taşıma kolaylığına erişebiliyor.
Yeni kimlik kartı ve eski ehliyeti olan yurttaşlar ise birleştirme işlemi için nüfus müdürlüğüne; 4 adet biyometrik fotoğraf, sağlık raporu ve 15 TL'lik harç bedelinin ödendiğini gösteren makbuz götürmeleri gerekiyor.
*Ehliyet ve kimlik belgesinin birleştirilme işleminin yapılabilmesi için her iki belgenin de yenilenmiş olması gerekir.

*Yeni kimlik kartı olup da eski ehliyet ile birlikte bu işlem yapılamaz.

*Ehliyet ve kimlik belgeleri eski ise yenisi ile değiştirilmesi gerekir.

*Birleştirme işlem için randevu alınır.

*Randevu tarihinde ilgili nüfus müdürlüğüne şahsen gidilerek birleştirme işlemi gerçekleştirilir.
KİMLİK VE EHLİYET BİRLEŞTİRME ADIMLARI

1- ÖNCE RANDEVU ALIN

Hem ehliyet hem de kimlik yenilemek için ilk yapmanız gereken randevu almak. Bu zorunlu. Randevu için Alo 199 numaralı çağrı merkezini arayabilirsiniz veya ‘randevu.nvi.gov.tr’ internet adresi üzerinden başvurabilirsiniz. Gününüzde gitmediğiniz zaman sistem yeniden randevu almanızı 1 ay engelliyor. Bu durumda eğer gidemeyecekseniz randevuyu, süresi dolmadan en az yarım saat önce iptal etmeniz şart.
2- DEĞİŞİM ÜCRETİNİ YATIRIN

Randevunuzu aldınız, başvurmaya gideceksiniz. Değişim ücretini (değerli kağıt bedeli) başvurunuzdan önce vergi dairesi müdürlüklerine, ‘ivd.gib.gov.tr’ internet adresi üzerinden sanal pos uygulamasıyla ya da bankaya yatırmanız gerekiyor.
3- BU BELGELERİ HAZIRLAYIN

Başvuruya giderken yanınızda olması gereken belgeler ise şunlar:

- Nüfus cüzdanınız (Nüfus cüzdanı olmayanlar için sürücü belgesi, pasaport, evlilik cüzdanı...)

-Son 6 ay içinde çekilmiş bir adet biyometrik fotoğraf.

-Değişim ücretini ödediğinizi gösteren dekont.






beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV