Siyaset reklamlarla etkili olur mu? Özellikle televizyonlarda yapılan vaatlere halk oyunu verir mi? Gazetelerde tam sayfa
fotoğraflı plansız mesajlarla kanacak adam bulunur mu?
Bu sorulara kısmen “evet” dem-ek doğru olur. Çünkü oyunu ne şekilde kullanması gerektiğini bilmeyen ve ülkesi için ne yapması gerektiğini bilmeyen çok sayıda seçmenimiz var. Parti-lerde bu seçmenlerin oylarını kapmak için her türlü yola başvuracaklar gibi. Fakat komik mesajlarda bizi güldürmeye devam edecek. En kötüsü de muhalefet olmak için her fırsatta iftiralar ve saygısızca konuşmalara sıkça tanık olacağımız. Önceki dönemde XXX Parti’nin mazot bir lira olacak vaadi gerçekten uzak olduğu herkes tarafından biliniyordu fakat yine de büyük oranda oy çekti bu vaadi. Bu vaadin başarısını gören XXX partisi de hemen mazota el attı ve onlarda mazotu bir liraya çekti. Ama bu vaat XXX Partisinde pek etkili olmadı hatta espri konusu olduğundan ters tepti diyebiliriz.
Yerel medyanın da yerel yönet-imler üzerinde etkileri büyüktür. Şüphesiz belediyeler ve siyasi partilerin yerel teşkilatları yerel siyasetin vazgeçilmez iki ana unsurudur.
Ancak yerel siyasetin iki vaz-geçilmez unsuru da sivil toplum kuruluşları ve yerel medyadır.
Yerel medya yerel yönetim ile halk arasında önemli bir köp-rüdür. Halkın bilgilenme haberdar olma ihtiyacını karşılayan, doğru, tarafsız, güncel ve kaliteli haberler ile halkı bilgilendirmek zorundadır. Salt anlamda rekla-ma dönük çalışmalar yapan yerel medyalar ise güvenirliklerini kaybetmiş olurlar.
Toplum ile yönetim arasında köprü işlevi gören yerel medya belediyelerle ilişki içerisine girerken belediyeden ne alırım yerine, topluma ne verebilirim anlayışı içerisinde olmalıdır.
Denge dürüstlük ve sağduyu hem siyasetçinin hem de gaz-etecinin vazgeçilmez üç ilkesi olmalıdır.
Ve son olarak şunu belirtmek isterim…
Unutulmalıdır ki…
“Halka ulaşamayan çalışmalar arşive kalkan dosyalardır.”
Bu içeriğe yorum yapan ilk siz olun!