banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner319
19 Mart 2024 Salı

Milli Yol Partisi Beylikdüzü Gümbür Gümbür Geliyor

EDİRNE'DE MUTASYONLU VİRÜS PANİĞİ

Edirne'nin Keşan ilçesine bağlı Beyendik beldesi, mutant virüs vakası görülmesi üzerine karantinaya alındı.

24 Şubat 2021 Çarşamba 14:33
EDİRNE'DE MUTASYONLU VİRÜS PANİĞİ
banner304
EDİRNE'DE MUTASYONLU VİRÜS PANİĞİ

Edirne'nin Keşan ilçesine bağlı Beyendik beldesi, mutant virüs vakası görülmesi üzerine karantinaya alındı.
Edirne Keşan İlçe Hıfzıssıhha Kurulu, şehre 11 kilometre uzaklıkta bulunan 2 bin 699 nüfuslu Beyendik beldesinde mutasyonlu koronavirüs vakalarının görülmesi üzerine karantina kararı aldı.
Beldeye giriş-çıkışlar jandarma tarafından kontrollü sağlanırken, çevre köylerle bağlantı yolları setlerle kapatıldı. Belde de bakkal, manav, kasap ve fırınların açık olduğu, riskli vatandaşların ihtiyaçlarının ise vefa sosyal destek gruplarınca karşılandığı bildirildi.

Beyendik Belediye Başkanı Muhammet Örnek, geçen dönem beldede vaka sayısının sıfıra indiğini ancak son 1 haftada mutasyonlu virüsün görülmesiyle vaka sayısında artış kaydedildiğini ifade etti. Örnek, “Birden vaka sayıları yükseldi. Dün itibariyle 20’ye yakın pozitif vaka, 70’e yakın da temaslı vatandaşımız var. Bu temaslı vatandaşlar da birkaç gün sonra pozitife dönüyor. Vatandaşlarımız kısmı karantina kurallarına şu ana kadar uydu” dedi.

Başkan Örnek, dün itibariyle süresiz karantina uygulanmaya başlandığını vurgulayarak, “Giriş-çıkışlar kontrollü şekilde sağlanıyor. Mümkün olduğunca beldeye giriş çıkış yapılmamasına gayret ediliyor. Ani gelişen bir olay olduğu için vatandaşlarımız, dün kısa süreli bir mağduriyet yaşadı. Umarım en kısa zamanda normale döneriz. Belediye olarak elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz. Maske ve sosyal mesafe konusunda anonslarla sık sık uyarıyoruz. Vatandaşlarımız da tedbirli davranıyor. Daha önce böyle bir şeyle karşılaşılmadığı için herkes şaşkın. ‘Kısmı karantina ne zaman kaldırılır?’ Bunu şimdilik kimse bilmiyor” diye konuştu.

Öte yandan karantina altında olan evlerdeki vatandaşların ihtiyaçları ise Vefa Sosyal Destek Grupları tarafından karşılanıyor. Beldede jandarma ekipleri denetimlerini arttırırken, Edirne Valiliği ve belediyeye bağlı ekipler, dezenfektan çalışmalarını sürdürüyor.

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV