banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner225
19 Mart 2024 Salı

Milli Yol Partisi Beylikdüzü Gümbür Gümbür Geliyor

FETÖ'cü hainlerin halen kullanmakta olduğu haberleşme ağı deşifre edildi

Eskişehir'de, FETÖ'nün jandarma yapılanmasına yönelik çalışmalarda, örgüt mensuplarınca kullanıldığı tespit edilen Facebook görünümlü yeni bir mesajlaşma programı ortaya çıkarıldı.

11 Temmuz 2017 Salı 13:46
FETÖ'cü hainlerin halen kullanmakta olduğu haberleşme ağı deşifre edildi
banner321
FETÖ'cü hainlerin halen kullanmakta olduğu haberleşme ağı deşifre edildi

Eskişehir'de, FETÖ'nün jandarma yapılanmasına yönelik çalışmalarda, örgüt mensuplarınca kullanıldığı tespit edilen Facebook görünümlü yeni bir mesajlaşma programı ortaya çıkarıldı. Örgüt üyelerinin programı kullanmak için herkese açık, kablosuz internet ağını tercih ettiklerini belirleyen polis, FETÖ'nün şifreli haberleşme programı olan "ByLock" benzeri söz konusu uygulamanın halen örgüt üyelerince kullanıldığını tespit etti.

Beylikdüzü Tabela

Eskişehir'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) jandarma yapılanmasına yönelik çalışmalarda, örgüt mensuplarınca kullanıldığı tespit edilen ara yüzü sosyal paylaşım sitesi Facebook görünümlü yeni bir mesajlaşma yazılımı ortaya çıkarıldı. Bu program sayesinde, örgüt üyelerinin deşifre edilmesine yönelik çalışmalar yeni bir boyut kazandı.

OPERASYONLARDA ELE GEÇİRİLEN METARYELLER İNCELENDİ

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından 15 Temmuz 2016'dan itibaren örgüt ile ilgili yapılan detaylı çalışmalarda, operasyonlarda ele geçirilen materyaller incelendi.

Araştırmalar sırasında, İl Jandarma Komutanlığında görevli rütbeli askerlerden sorumlu bir "örgüt imamı"nın cep telefonunda bulunan program, polisin dikkatini çekti.

Uzman ekibin incelemesi sonucu örgüt üyelerinin birbirleriyle iletişimde kullandığı, sosyal paylaşım sitesi Facebook ara yüz görünümlü ancak içeriği örgütün bilişim uzmanları tarafından özel ve şifreli şekilde dizayn edilmiş program deşifre edildi.

HERKESE AÇIK KABLOSUZ AĞ TERCİH EDİYORLAR

Örgüt üyelerinin programı kullanmak için herkese açık, kablosuz internet ağını tercih ettiklerini belirleyen polis, FETÖ'nün şifreli haberleşme programı olan "ByLock" benzeri söz konusu uygulamanın halen örgüt üyeleri tarafından aktif olarak kullanıldığını belirledi.

TERÖRİSTBAŞININ MESAJLARINA ULAŞILDI

Deşifre edilen programdan, örgüt üyelerinin gördükleri rüyaları ve FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in mensuplarına yönelik açıklamalarını içeren çeşitli mesajlara ulaşıldı.

GÖRÜŞME KAYITLARI OTOMATİK OLARAK 24 SAAT İÇİNDE SİLİNİYOR

İsmi henüz tespit edilemediği ve benzerlerinden farklılık gösterdiği belirtilen söz konusu program, emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre şu şekilde çalışıyor:

"Telefon içindeki Facebook görünümlü ikona dokunulduğunda beyaz bir sayfa açılıyor. Yabancı biri tarafından açıldığında bozukmuş gibi algılanması için, açılan beyaz sayfanın üzerinde parmağınızı bir süre basılı tutunca şifre ekranı geliyor. Kullanıcı tarafından belirlenen şifre 3 kez yanlış girildiğinde program kendini imha ediyor. Şifre girildikten sonra program açılıyor ve karşınıza kullanıcının örgüt içinde irtibatlı olduğu sadece kod isimleriyle kayıtlı kişi listesi geliyor. Bu kod isimleriyle kayıtlı örgüt üyeleriyle yazılı görüşme yapmak için kayıtlarına dokunularak açılan sayfa içerisinde yazışma yapılıyor. Bu görüşme kayıtları program tarafından otomatik olarak 24 saat içinde siliniyor."

Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, yaptıkları bu çalışmayla örgüt üyelerinin deşifre edilmesine yönelik çalışmalara yeni bir boyut kazandırdı.

PROGRAMIN DEŞİRE EDİLMESİ SAYESİNDE 59 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

Polis, bu mesajlaşma programının deşifre edilmesi sayesinde örgütün jandarma yapılanmasına yönelik mayıs ayı sonunda düzenlenen operasyonda 43'ü asker 59 kişiyi gözaltına aldı.

Şüphelilerden 16'sı çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Firari 6 zanlının yakalanması için çalışmalar sürüyor.




web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV