banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner323
20 Nisan 2024 Cumartesi

Dijital Yapay Zeka Mı

Bedelliye memur ayarı

Memur maaşlarına bağlı olarak her yıl ocak ve temmuzda değişen bedelli askerlik tutarı 56 bin 506 liradan 80 bin 65 liraya yükseldi. Bu bedeli peşin ödeyip 1 aylık temel askerlik eğitimini tamamlayanlar askerlik hizmetini yerine getirmiş sayılıyor.

06 Temmuz 2022 Çarşamba 16:34
Bedelliye memur ayarı
banner265
Bedelliye memur ayarı

Memur maaşlarına bağlı olarak her yıl ocak ve temmuzda değişen bedelli askerlik tutarı 56 bin 506 liradan 80 bin 65 liraya yükseldi. Bu bedeli peşin ödeyip 1 aylık temel askerlik eğitimini tamamlayanlar askerlik hizmetini yerine getirmiş sayılıyor.
Askerlik süresini 6 aya indiren ve bedelli askerlik uygulamasını da kalıcı hale getirerek askerlik sistemini yeniden düzenleyen yasa, 26 Haziran 2019’da Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmişti. Buna göre; hizmet süresi, erbaş ve erler için 6 ay, yedek subay ve yedek astsubaylar için 12 ay. Askerliğini bedelli olarak yapacak olanlar, 1 ay silah altına alınarak temel askerlik eğitiminden geçiriliyor.
23 BİN 559 LİRA ARTIŞ

Bunlar arasında milyonları ilgilendiren bedelli askerlik en çok merak edilen konuların başında yer alıyor. Bedelli askerlik tutarları da her 6 ayda bir memur maaş zamlarına paralel değişiyor. Bir başka deyişle bedelli ücreti ‘240.000’ gösterge rakamının memur aylık katsayısı (0.333603) ile çarpımı sonucu tespit ediliyor. Buna göre; 1 Temmuz-31 Aralık 2022 tarihleri arasında geçerli yeni tutar 80 bin 65 lira oldu. Daha önce 56 bin 506 liraydı.

GURBETÇİYE 4.554 EURO

Yurtdışında yaşayan Türk vatandaşları da (gurbetçiler) altı ayda bir artan tutara göre döviz üzerinden ödeme yapıyor. Gurbetçiler ödeme yaptıkları tarihteki kur üzerinden döviz yatırıyorlar. Buna göre 5 Temmuz itibarıyla bedellinin döviz cinsinden karşılığı 4 bin 554 Euro olarak hesaplandı. Bu tutar peşin ödeniyor yani taksiti yok.

YOKLAMA KAÇAĞI 550 BİN KİŞİYE AF

Bedelli askerlik kanununun çıktığı tarihte yoklama kaçağı, saklı ve bakaya durumundakiler, bedelli askerlik kapsamı dışında tutulmuştu. Bu kapsamda 550 bin kişi vardı. Geçtiğimiz günlerde yapılan düzenlemeyle yoklama kaçağı, saklı ve bakaya kişilere bedelli askerlik hakkı getirildi. Haktan yararlanacaklar 80 bin 65 lira ödeme yapacak. Ayrıca gecikilen her ay için ek ödeme olacak. Aylık ek ödeme tutarı da 3500 göstergeye bağlandı. Bu durumda, temmuzdan yıl sonuna kadar başvuran yoklama kaçağı, saklı veya bakaya olarak geçen her ay için 1.167 lira 61 kuruş ek ödeme yapacak.

BAŞVURU NE ZAMAN?

Askerliği gelip bedelli askerlik başvurusu yapacaklar için herhangi bir tarih kısıtlaması bulunmuyor. Bedelli askerlik yapacak kişi sayısı her yıl Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) ihtiyacı dikkate alınarak ilan edilecek. Bedelli yapmak isteyen kişi sayısı, yıllık kontenjandan fazla olursa, yararlanacak kişiler kurayla belirlenecek.

ÖDEMELER NEREYE?

Ödemeler, Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası, Halk Bankası, Ziraat Katılım Bankası ve Vakıf Katılım Bankası’na TC kimlik numarasıyla yatırılabiliyor. Başvuru yapılan yılı takip eden yılın ocak ve şubat aylarında ise sınıflandırma işlemleri yapılıyor. Başvuru sonuçlarını, celp ve sevk zamanları ile temel eğitim merkezlerini e-Devlet sistemi üzerinden ve askerlik şubesi başkanlıklarından öğrenmek mümkün. Evlilik gibi mazereti olanların sevki bir sonraki döneme ertelenebiliyor.


Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV