banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner248
19 Nisan 2024 Cuma

İsrail'den İran'a misilleme saldırısı

Yargıtay'dan HDP'ye kapatma davası: İddianamenin ayrıntıları belli oldu

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının iddianamesinin detayları ortaya çıktı.600 sayfayı aşkın iddianamede HDP'ye ve HDP yöneticilerine birçok suç isnat edilerek partinin kapatılması istendi.

18 Mart 2021 Perşembe 12:56
Yargıtay'dan HDP'ye kapatma davası: İddianamenin ayrıntıları belli oldu
banner267
Yargıtay'dan HDP'ye kapatma davası: İddianamenin ayrıntıları belli oldu

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının iddianamesinin detayları ortaya çıktı.600 sayfayı aşkın iddianamede HDP'ye ve HDP yöneticilerine birçok suç isnat edilerek partinin kapatılması istendi. HDP'nin devletin bölünmez bütünlüğüne aykırı eylemlerin odağı haline geldiği ve PKK/KCK'yı açıkça desteklemekten öteye geçerek onun bir organı gibi faaliyette bulunduğu belirtildi. İddianamede 687 kişi için 5 yıl süreyle siyaset yasağı talep edildi. Siyasi yasak istenen isimler arasında Selahattin Demirtaş, Pervin Buldan, Mithat Sancar, Sezai Temelli, Sırrı Süreyya Önder de bulunuyor.
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın HDP'nin kapatılmasıyla ilgili hazırladığı iddianamede "Aslında HDP ile PKK/KCK arasında bir fark yoktur. HDP silahlı terör örgütü PKK/KCK'nın siyasi görünümlü bir uzantısıdır" ifadesi yer aldı.
İDDİANAMEDEN SATIR BAŞLARI ŞU ŞEKİLDE:

Aslında HDP ile PKK/KCK arasında bir fark yoktur. HDP silahlı terör örgütü PKK/KCK'nın siyasi görünümlü bir uzantısıdır.

İddianamede, Türkiye'nin bölünmez bütünlüğü, toplumun huzur ve güveni için HDP'nin temelli kapatılmasının hukuksal zorunluluk olduğu kaydedildi.

Davalı parti hiçbir milli meselede Türkiye'nin yanında yer almamış, karşısında kim varsa onların safında yer almayı tercih etmiştir.

PKK/KCK silahlı terör örgütüne eleman temin etmekte HDP'nin aktif rol oynadığı belirtildi.

HDP'nin ödenecek hazine yardımlarından tamamen yoksun bırakılması istendi.

Siyasi yasak istenen isimler arasında Selahattin Demirtaş, Pervin Buldan, Mithat Sancar, Sezai Temelli, Sırrı Süreyya Önder de bulunuyor.

HDP kongreleri örgütün propagandasının yapıldığı, teröristlere saygı duruşunda bulunulduğu 'PKK kongreleri' şeklinde cereyan etmiştir.

HDP, terör örgütü PKK/KCK'yı açıkça desteklemekten öteye geçerek onun bir organı gibi faaliyette bulunmuştur.

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV