banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner225
26 Nisan 2024 Cuma

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

İstanbul'daki büyük yürüyüş yasaklandı

Barış Bloku tarafından düzenlenen ve yarın saat 16:00'da Tepebaşı'ndan Aksaray'a düzenlenecek Büyük Barış Yürüyüşü, İstanbul Valiliği tarafından yasaklandı.

25 Temmuz 2015 Cumartesi 14:49
İstanbul'daki büyük yürüyüş yasaklandı
banner299
İstanbul'daki büyük yürüyüş yasaklandı
Barış Bloku tarafından düzenlenen ve yarın saat 16:00'da Tepebaşı'ndan Aksaray'a düzenlenecek Büyük Barış Yürüyüşü, İstanbul Valiliği tarafından yasaklandı.

İstanbul Valiliği tarafından Barış Bloku temsilcilerine gönderilen tebligatta, 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu gerekçe gösterilerek yürüyüşe izin verilmediği bildirildi.

İstanbul Valiliği'nden konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, "Bazı basın organları ve sosyal medyada yer alan yürüyüş ve toplanma çağrılarına ilişkin olarak başta HDP İstanbul İl Başkanlığı olmak üzere siyasi partiler, meslek kuruluşları ve sivil toplum örgütleri temsilcileri tarafından; 26.07.2015 Pazar Günü saat 16:00'da, Beyoğlu ilçesi Tepebaşından Aksaray Metro Meydanına kadar yürüyüş ve akabinde basın açıklaması düzenleme talebi 24.07.2015 tarihli dilekçe ile Valiliğimize iletilmiştir. Tarafımıza yapılan başvuru 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununa göre belirlenen usullere uymamakla birlikte, ilimizde bu kanuna göre Avrupa Yakası ve Anadolu Yakasında dörder adet olmak üzere toplam sekiz adet gösteri yürüyüşü ve açık yer toplantıları düzenlenebilecek alan belirlenmiş ve kamuoyuna ilan edilmiştir.

Yürüyüş tertip edilmek üzere Valiliğimizden talep edilen Beyoğlu Tepebaşı ile Aksaray Metro Meydanı arası, 2015 yılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri alanları içerisinde yer almamaktadır” denildi.

Ülkemizde son zamanlarda meydana gelen terör olayları nedeniyle provokatif eylemlere mahal verilebileceği için İstanbul'da başta eyleme katılacak vatandaşların güvenliği olmak üzere halkın güvenliğinin tehlikeye düşmemesi, kamu güvenliği ve esenliğinin bozulmaması, bölgedeki yoğun trafik seyrinin engellenerek vatandaşların karşı karşıya kalacağı mağduriyetlerin önlenmesi gerekçeleriyle talebin uygun görülmediği ifade edilerek, "Değişik gerekçeler bahane edilerek, yasaların müsaade etmediği alanlarda kanun dışı gösteri ve toplantılara katılma yönünde yapılan çağrılara halkımızın bundan önce olduğu gibi bundan sonra da itibar etmeyeceğine inanıyoruz. Bu vesileyle terör saldırılarında şehit olan asker ve polislerimiz ile hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, kederli ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyoruz” açıklaması yapıldı.

DEMİRTAŞ DA ÇAĞRI YAPMIŞTI

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da geçtiğimiz günlerde, Twitter hesabından
26 Temmuz Pazar günü 16.00’da İstanbul’da yapılacak “Büyük Barış Yürüyüşü”ne katılım çağrısında bulunarak, “Savaş bir seçenek değil, seçeneklerin yok edilmesidir” demişti.

HDP, Barış Bloğu’nun çağrısı ile 26 Temmuz Pazar günü 16.00’da İstanbul’da yapılacak Büyük Barış Yürüyüşünü desteklediğini duyurmuştu.

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV