banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner300
14 Mayıs 2024 Salı

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

Yasal Haklar Seminerleri Devam Ediyor

Arnavutköy Belediyesi Yaşlı ve Engelli Merkezi (AYEM), engelli ailelerinin bilgilendirilmesinin amaçlandığı toplantıların ikincisini gerçekleştirdi.

10 Nisan 2011 Pazar 00:59
Yasal Haklar Seminerleri Devam Ediyor
banner263
Yasal Haklar Seminerleri Devam Ediyor
Arnavutköy Belediyesi Yaşlı ve Engelli Merkezi (AYEM), engelli ailelerinin bilgilendirilmesinin amaçlandığı toplantıların ikincisini gerçekleştirdi. Daha önceki seminer programının hukuk danışmanlığını da yapan ve aynı zamanda kendisi de bir engelli olan Süleyman Akbulut tarafından gerçekleştirilen programa engelli aileleri yoğun ilgi gösterdi. Engelli ailelerinin sorunlarının kanun önündeki çözüm yollarının konuşulduğu seminer yaklaşık iki saat sürdü.
AYEM (Arnavutköy Yaşlı ve Engelli Merkezi), ilçedeki özürlü vatandaşların sorunlarının çözümüne yönelik yaptığı çalışmalarla adından söz ettiriyor. Arnavutköy Belediyesi’nce kurulduğu günden bugüne AYEM, ilçedeki tüm özürlüleri kayıt altına aldı. Ayrıca AYEM, özürlü vatandaşların sosyal ve güvenlik haklarından haberdar olmaları, karşılaştıkları sorunların çözümü noktasında yapılması gerekli olan yöntemler konularında bilgilendirme toplantıları da yapıyor.
Her Ay Düzenli Bir Şekilde Yapılacak
AYEM düzenlediği son toplantıda Toplumsal Haklar Derneği Başkanı Süleyman Akbulut’u konuk etti. Akbulut genel olarak, emeklilik, istihdam, hasta hakları, 2022 maaş ve evde bakım parası v.b. hususlarda bilgilendirme konuşması yaptı. Süleyman Akbulut ayrıca, yasal hakların nasıl aranacağı ve güncel yasal haklar konusunda da bilgi sundu. Yaklaşık iki saat süren seminerde özürlü ve yakınlarının sorularını da cevaplayan Akbulut, hazırladığı sinevizyonla da bilgilerini aktardı. AYEM, çeşitli nedenlerden dolayı (malulen emeklilik, evde bakım maaşı, 2022 özürlü ve yaşlılık maaşı, özürlü kimlik kartı, beyaz kart v.b.) işlemlerini yapmakta güçlük çeken engelli vatandaşların evraklarının takibi, kurumlarla iletişim kurma ve işlemlerin tamamlanması aşamalarında da özürlü vatandaşlara yardımcı oluyor. Özürlü vatandaşların var olan yasal haklardan yararlanabilmeleri için gerekli olan “Özürlü Sağlık Kurulu Raporu” çıkarma konusunda da ilgili hastanelerle görüşüp randevu almalarını sağlıyor. Hastaneye ulaşım güçlüğü çeken özürlü vatandaşları da hasta nakil ambulansı ile sevkini sağlamakta. 

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV