banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner306
19 Nisan 2024 Cuma

12 yıl sonra Başkan Erdoğan'dan Irak ziyareti

OKULLAR İÇİN 5 GÜN KARARI

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yüz yüze eğitim ve okulların ne zaman açılacağına ilişkin yeni sezon bilgilendirmesinde çok önemli açıklamalarda bulundu.

04 Haziran 2021 Cuma 14:37
OKULLAR İÇİN 5 GÜN KARARI
banner264
OKULLAR İÇİN 5 GÜN KARARI

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yüz yüze eğitim ve okulların ne zaman açılacağına ilişkin yeni sezon bilgilendirmesinde çok önemli açıklamalarda bulundu.
Milli Eğitim Bakanlığı, 2021-2022 eğitim-öğretim döneminin eylül ayında başlayacağını açıkladı. Temmuz ayına kadar bütün öğretmenlerin aşılanacağı belirtilirken eylül ayına kadar 120 milyon doz aşının gelmesi ve nüfusun yüzde 70'inin aşılanması halinde yeni dönemde yüz yüze eğitim 5 gün yapılacak.
Öğrenciler ayrıca içeriği daha fazla zenginleştirilecek EBA'dan da yeni dönemde yararlanacak. Telafi eğitimleri ise yıl içerisine yayılarak öğrenciye daha kapsamlı öğrenme olanağı sunulacak. Aşı takviminde aksaklık olması durumunda ise yüz yüze eğitime tekrar haftada 2 gün ve kademeli olarak geçilecek.

OKULLAR NE ZAMAN VE KAÇ GÜN YÜZ YÜZE EĞİTİM İLE AÇILACAK?

Okulunu özleyen çocukların okullarının açılması için videolar çekip kendisine gönderdiğini, okulları açarak çocukların özlemini giderdiklerini anlatan Bakan Selçuk, "Aşı ile beraber önümüzdeki aylarda bir rahatlama geldiğinde okulumuzu gerekirse eylülün ilk haftası 5 gün açmak istiyoruz. Koşulların ne getireceğini bilemediğimiz için hesabımızı yaza göre de kışa göre de yapıyoruz. Koşullar başka şekilde gelişirse ona da hazırlığımız var" diye konuştu.

Diğer yandan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Cumhurbaşkanlığı Ofisi'nde düzenlenen "Telafi Eğitiminde Ben De Varım" tanıtım programı kapsamında eğitim editör, yazar ve muhabirleriyle bir araya geldi.

Ulusal Destekleme Programı'yla Türkiye'deki tüm çocukların destekleneceğini, bu desteğin özellikle gelecek 1,5 yıla yayılarak yapılacağını kaydeden Selçuk, desteğin esas amacının, "Çocukların bütünsel gelişiminde muhtemel eksiklikler nelerdir? Bunların tamamlanması ve geliştirilmesi için neler yapılabilir?" sorularına yanıt aramak olduğunu aktardı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 23 milyar tıklanma ve ziyaret sayısıyla dünya birincisi olan EBA'nın salgından bağımsız olarak, ileriki süreçte çok büyük bir işlev göreceğini, bu işlevin de artık dünyada dijital altyapıyla ilgili değişen ve dönüşen eğitim paradigmasına bir yanıt olduğunu anlattı.

Dünyada da eğitim kanalları olduğunu ancak Türkiye'deki sistemde her bir öğrencinin dersinin günlük takip edildiğini dile getiren Selçuk, "Bizimki bire bir müfredatla alakalı bir içerik taşıyor, ayrı bir değeri var. 17 bin 303 saat yayınla bir rekoru da kırmış oluyoruz." dedi.

Selçuk, öğretmenlerde arz temelli hizmet içi eğitimden talep temelli hizmet içi eğitime geçildiğini ve 3 milyon 89 bin eğitim sertifikası verildiğini kaydetti.


Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV