banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner319
16 Mayıs 2024 Perşembe

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

Tatilde ödeve Bakan Avcı çok sinirlendi

Ödev yapan öğrencileri gören Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, İl Milli Eğitim Müdürlüğünü arayıp “ödev verilmesin” genelgesine uymayan okulların soruşturulması talimatını verdi.

28 Ocak 2016 Perşembe 19:09
Tatilde ödeve Bakan Avcı çok sinirlendi
banner304
Tatilde ödeve Bakan Avcı çok sinirlendi
Ödev yapan öğrencileri gören Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, İl Milli Eğitim Müdürlüğünü arayıp “ödev verilmesin” genelgesine uymayan okulların soruşturulması talimatını verdi.

Çalışma arkadaşlarıyla birlikte akşam yemeği için bir restorana giden Bakan Avcı, restoranın girişinde çocuklar için ayrılmış oyun odasında çocuklarla sohbet etmek istedi.

ATLIKARINCA ÜZERİNDE ÖDEV

Çocukların yanına giden Avcı, öğrencilerin ellerindeki kitap, defter ve kalemlerin oyun odasında ne işe yaradığını merak edince, gerçek ortaya çıktı. Tatilde ev ödevini yasaklayan genelgeye rağmen bazı özel okullarda okuyan çocukların atlıkarınca üzerinde bile ödev yapmaları bakanlığı harekete geçirdi. Telefonla hem ilgili özel okulun yetkilisini, hem de Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Erol Bozkurt’u arayan Avcı, konunun araştırılması ve gereken işlemin yapılmasını istedi.

beylikdüzü tabela reklam


TESPİT EDİLECEK

Genelgeye rağmen, yasağı delen okulların Türkiye genelinde tespit edilip gerekli işlemin yapılması için çalışma başlatıldı. Ankara Milli Eğitim Müdürlüğü de ödev yasağını delen okullar hakkında inceleme başlattı.

81 İLE GENELGE GÖNDERİLMİŞTİ

Milli Eğitim Bakanlığı, öğrencilere yarıyıl tatilinde ödev verilmemesi için 81 ilin Milli Eğitim Müdürlükleri’ne genelge göndermişti.


    Yarıyıl tatilinde ödev verilmeyeceğini duyan öğrenciler sevinçten çılgına dönmüştü.

Bakan Avcı’nın imzası bulunan genelgede, “Nitelikli bir eğitimin toplumumuzun her bireyine en üst seviyede ulaştırılması, öğrencilerimizi dünyadaki çağdaşları ile rekabet edebilecek becerilerle donanmış problem çözebilen, üretken, milli ve manevi değerlerine sahip bireyler olarak yetiştirmek Bakanlığımızın öncelikli hedefleri arasındadır. Bu nedenle öğrencilerimize eğitim öğretim faaliyetleri sırasında yapılacak çalışmalarda bakanlığımızın politikaları ve öncelikleri dikkat alınarak gösterilecek özen ve hassasiyet önem arz etmektedir” denildi. Genelgenin devamı;

“Bakanlığımızca gönderilenler dışında proje, protokol ve benzeri çalışmalar kapsamında çeşitli kurum ve kuruluşlarca öğrencilerimize dağıtılmak üzere okullarımıza bağış veya yardım adı altında gönderilen kitap, broşür, afiş ve benzeri materyallerin anayasaya, kanunlara, öğretim programlarına ve öğrenci seviyesine uygun olup olmadığı ile içeriğin doğruluğu hususunda detaylı ve yeterli inceleme yapıldıktan sonra öğrencilerin kullanımına sunulması, öğrencilerimizin kullanacakları kırtasiye malzemeleri konusunda öğrencilerimizin belirli markalara yönlendirilmede bulunmaması, öğrencilerimizin ilgili genelgede belirtildiği üzere başlayacak olan yarıyıl tatillerinin verimli bir şekilde
geçirmelerini, dinlenmiş bir şekilde yeni döneme sağlıklı bir başlangıç yapabilmelerini ve ilgi alanlarına da zaman ayırabilmelerini sağlamak için öğrencilerimize yarıyıl tatilinde ödev verilmemesi, eğitim öğretimle ilgili kısmi aksamalar yaşanan bölgelerimizdeki okul ve kurumlarımızda aksamış olan eğitim öğretim faaliyetlerinin telafisi için her türlü tedbirin alınması ancak bu kurumlarımızdaki öğrencilerimize de ödev verilmesi hususunun ise telafi programı doğrultusunda değerlendirilmesi, dönem sonuna yönelik tüm iş ve işlemlerin mevzuata uygun olarak eksiksiz bir şekilde tamamlanması karnelerin ulaşılması gereken bir amaç değil, başarının değerlendirilmesi konusunda amaç olduğunun öğrencilerimize ve velilerimize vurgulanması hususunda gereğini rica ederim.”


Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV