banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner326
16 Mayıs 2024 Perşembe

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

Caz Türkiye'ye Yayılıyor

13 Ekim - 3 Kasım arasında düzenlenecek 21. Akbank Caz Festivali'nin programı açıklandı.

10 Eylül 2011 Cumartesi 21:40
Caz Türkiye'ye Yayılıyor
banner229
Caz Türkiye'ye Yayılıyor
13 Ekim - 3 Kasım arasında düzenlenecek 21. Akbank Caz Festivali'nin programı açıklandı. Filmekimi gibi Akbank Caz Festivali de bu yıl Anadolu'ya açılıyor. Festival, Türkiye'nin 10 şehrine caz götürecek.


Festival programları birbiri ardına açıklanmaya başlandı. Bunun son örneği 21. Akbank Caz Festivali. Türkiye'nin en uzun soluklu festivallerinden Akbank Caz Festivali, 'Şehrin Sesi' sloganı ile 13 Ekim'de başlayacak, 3 Kasım'a kadar devam edecek. Festivalin bu yılki en büyük sürprizi, Filmekimi gibi İstanbul sınırlarını aşıyor olması. Festivalin en önemli etkinliklerinden biri olan Kampüste Caz, 17 Ekim-03 Kasım rasında 10 şehirde gerçekleşecek.

Festivalde Zaz gibi pek çok ünlü sanatçının konseri de hem İstanbul'da, hem Anadolu'da gerçekleşecek. Kampüste Caz'ın İstanbul ayağında Alp Ersönmez, İmer Demirer ve Timuçin Şahin 17 - 21 Ekim arasında İstanbul'da dört Üniversite'ye konuk olacak. Kampüste Caz'ın Anadolu ayağında ise Alp Ersönmez ve İmer Demirer Quartet, 24 Ekim - 03 Kasım arasında Anadolu Üniversitesi (Eskişehir), Orta Doğu Teknik Üniversitesi (Ankara), Karadeniz Teknik Üniversitesi (Trabzon), Atatürk Üniversitesi (Erzurum), 100. Yıl Üniversitesi (Van), Çukurova Üniversitesi (Adana), Erciyes Üniversitesi (Kayseri), Selçuk Üniversitesi (Konya) ve Uludağ Ünversitesi'nde (Bursa) performanslarını sergileyecek. Festival kapsamında, 150'nin üzerinde sanatçı, 27 mekanda 53 konser verecek. 'Ustalar' bölümünde Arlid Andersen Trio, Maffy Falay Sextet, Arto Tunçboyacıyan's 1to3, Dusko Goykovich Quartet, Charles Llyod New Quartet ve Avishai Cohen hayranlarıyla buluşacak. 'Türk Cazının Yıldızları' bölümünde İmer Demirer, İlhan Erşahin ve Kerem Görsev sahne alacak. 'Cazın Yeni Kuşağı'nı temsil eden Vijay Iyer, Robert Glasper Experiment ve Ozan Musluoğlu da festival kapsamında sahne alacak. Festivalin merakla beklenen konuklarından, son zamanların en popüler kadın seslerinden ZAZ ise Azam Ali, Carmen Souza ve Esra Dalfidan ile birlikte 'Caz Müziğinin Öne Çıkan Kadın Sesleri' bölümünde yer alıyor.

GENÇLERİN CAZ YARIŞI

Festivalde bir de yarışma düzenleniyor. İlk kez gerçekleştirilecek JAmZZ Akbank Caz Festivali Genç Yetenekler Yarışması, genç yeteneklere, profesyonel sanatçılarla birlikte sahnede Jam Session yapma imkanı sunacak. Son başvuru tarihi ise 5 Ekim.
 

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV