banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner225
28 Nisan 2024 Pazar

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Ferzan Özpetek'e Onur Ödülü

Ünlü yönetmen Ferzan Özpetek, Barselona'da düzenlenen İtalyan Filmleri Festivali'nde onur ödülüne layık görüldü.

16 Aralık 2012 Pazar 00:36
Ferzan Özpetek'e Onur Ödülü
banner299
Ferzan Özpetek'e Onur Ödülü
Ünlü yönetmen Ferzan Özpetek, Barselona'da düzenlenen İtalyan Filmleri Festivali'nde onur ödülüne layık görüldü.


Barselona'da 1'incisi düzenlenen İtalyan Filmleri Festivali için bu kente gelen yönetmen Ferzan Özpetek, 'Şahane Misafir' adlı son filmiyle festivalin açılışını yaptı.

Verdi sinemasında yapılan festival açılışında Luce Cinecitta Enstitüsü, 2000 yılından bu yana İtalyan filmi olarak İspanya'da en çok sayıda sinemada filmi gösterilen yönetmen olması sebebiyle Özpetek'e İtalyan Sineması Araştırma Merkezi (CSCI) onur ödülü verdi.

Genç bir Katalan heykeltraş olan Jaime Ruiz Tabares tarafından yapılan, ortasında sinema biletinin olduğu halka şeklindeki ödülü alan Özpetek; sinemayı dolduran izleyiciler tarafından uzun süre alkışlandı.

1997 yılında ilk filmi Hamam'ı çektiğinde Roma'da ''sinemaya gidip, kaç kişi geliyor, ne diyorlar diye merak ederdim'' diyen yönetmen Özpetek, ''Artık burada olduğu gibi, sinema önünde de filmimi seyretmek için kuyruklar oluştuğunu görmek beni çok mutlu ediyor'' diye ekledi.

53 yaşındaki yönetmen, ödülü aldığı sırada yanında bulunan Şahane Misafir filminin başrol oyuncusu Elio Germano'ya da, başarılı oyunculuk yeteneğinden dolayı övgüler yağdırdı.

Barselona'da 14-18 Aralık tarihlerinde yapılan İtalyan Filmleri Festivali'nde, 12 uzun metrajlı ve 8 kısa metrajlı film gösterilecek.
 

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV